Literaire Boekhandel Lijnmarkt - John Williams: Stoner
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Europese Literatuurprijs 2018
 
John Williams: Stoner PDF Afdrukken E-mail
William Stoner wordt aan het einde van de negentiende eeuw geboren als zoon van een arme boerenfamilie. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde - en faalt op beide fronten. Zijn huwelijk met een vrouw uit een gegoede familie vervreemdt hem verder van zijn ouders, zijn carrière verloopt moeizaam en zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem. Een nieuwe liefdesrelatie wordt verbroken om een schandaal op de universiteit te voorkomen. Stoner sterft uiteindelijk in anonimiteit, zoals ook zijn hele leven zich in de marge heeft afgespeeld. 

Stoner is een onwaarschijnlijk mooi geschreven roman over het weinig opzienbarende leven van een weinig opzienbarende man. 

De Literaire Boekhandel over het boek:
Och man, wat een boek! Ik hou van die man en tegelijkertijd haat ik zijn totale passiviteit. Je kunt er zo een existentialistische analyse op los laten…De totale vervreemding van zijn dochter, de affaire met een studente, de oorlog (en), de vetes op werk, de literatuur…Het is een wereld die ik lang niet op deze manier heb mogen lezen. En och ja, die passieve man…Neemt hij eindelijk het heft in eigen handen, laat hij het toch nog in die laatste paar weken van zijn leven van zich afnemen door een kreupele man en een hysterische vrouw. Prachtig! 
< Vorige   Volgende >
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer