Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boek van de Maand
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Europese Literatuurprijs 2018
 
Boek van de Maand
Mark Haddon: Het Rode Huis PDF Afdrukken E-mail
In Het rode huis brengen de gezinnen van broer Richard en zus Angela een week vakantie door op het Engelse platteland. Tijdens de vakantie komt oud zeer naar boven drijven en worden familievetes uitgevochten. De religieuze vijftienjarige Daisy komt uit de kast. De vijfjarige Benjy ontdekt dat zijn vader een affaire heeft. Puber Melissa probeert te verbergen dat ze een schoolvriendin tot zelfmoord heeft aangezet. En Angela wordt langzaam gek van verdriet om het dochtertje dat zeventien jaar geleden doodgeboren werd.

Het kookpunt wordt bereikt als Richard vermist raakt in een storm. Geheimen kunnen niet langer verborgen blijven. De familie moet onder ogen zien dat ze bij elkaar horen en elkaar tot steun moeten zijn. 

Uitgeverij Contact: 18,95 
Gilles Leroy: Zola Jackson PDF Afdrukken E-mail

Zola Jackson, een gepensioneerde onderwijzeres, is zwart, weduwe en woont met haar hond Lady in New Orleans. Ze heeft een hekel aan de Amerikaanse truttigheid van de leeghoofdige, roddelzieke buurvrouwen met hun Tupperware parties. Zola doet daar niet aan mee en houdt zich op de been met bier.

Als de orkaan Katrina New Orleans nadert, bespreekt Zola met haar hond de maatregelen die ze moeten nemen: voedsel, water en batterijen in huis halen. Hoe hoger het water stijgt, hoe dichterbij komen de herinneringen aan vroegere ellende. Het dédain waarmee zij en haar gezin door de buren werden bekeken. Het feit dat haar jongen zijn blanke vader nooit heeft leren kennen.

Zola denkt, dat ze net als haar hond kan ruiken wie deugt en wie niet. Wanneer reddingswerkers proberen haar van het dak af te halen, weigert ze, want haar hond mag niet mee.

Leroy schetst het leven van de oudere lerares in een beeldende, suggestieve taal. Ook als zij over haar meest persoonlijke rampen vertelt, of die van New Orleans, of die van het gekleurde Amerika, voelen wij tussen de regels door altijd Zola’s levenslust.

Uitgeverij Cossee: 18,90

 
Anton Valens: Het boek Ont PDF Afdrukken E-mail

Met de overgang van de gulden naar de euro breekt voor Isebrand Schut de financiële ijstijd aan. Na oneervol ontslag als callcentermedewerker probeert hij zijn leven op de rit te krijgen door een zelfhulpgroep op te richten. De ambities van de leden van Man&Post strekken echter verder dan het saneren van hun administratie: de Limburger Jean-Luc wil van de wietplantage in zijn woonkamer af, de psychiatrisch verpleegkundige Sylvio probeert als vj naam te maken in het Groninger uitgaanscircuit en de voorman Ebel Formsma staat op de bres voor de ondergrondse toiletten op de Grote Markt.

Wanneer de flamboyante en bemiddelde organisatieadviseur Meckering uit Nieuw-Buinen zich bij de groep meldt, wordt Isebrand uit zijn inertie getild. Meckering, met zijn fenomenaal onnavolgbare redeneerkunst, neemt hem mee op een lange reis naar de oorsprong van het voorvoegsel 'ont'.

Het Boek Ont is een bij vlagen hilarische, bloedmooi geschreven roman waar het talent van Anton Valens van elke pagina af spat. Man&Post is een onvergetelijke vriendenclub.

Uitgeverij Augustus: 19,95

 
Robert Williams: Luke en Jon PDF Afdrukken E-mail

Lukes moeder is dood. Hij is met zijn zwijgzame vader naar een bouwval in een ander deel van het land verhuisd. Luke is bang dat zijn vader zich dood gaat drinken. Dan ontmoet hij Jon.
Jon is vreemd. Hij draagt jarenvijftigkleding en een zijscheiding en hij heeft een tic. Op school wordt hij vreselijk gepest. Wanneer Luke het geheim van Jon ontdekt, verandert hun leven voorgoed.

Luke en Jon is een hartverwarmende roman over familie, vriendschap, verdriet en verlies en over hoe een leven in een enkele seconde op zijn kop kan worden gezet. Overtuigend, aangrijpend en humoristisch: dit literaire debuut van Robert Williams is een boek om te koesteren.

Uitgeverij Prometheus: 17,95 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 85 - 98 van 145
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer