Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boek van de Maand
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Longlist Man Booker Prize 2017
 
Festival Oude Muziek
 
Shortlist Europese Literatuurprijs
 
Alfred Birney wint the Libris Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Boek van de Maand
Maarten Inghels: De handel in emotionele goederen PDF Afdrukken E-mail
Luukas Kolibri ruimt de bezittingen van de doden op. Als je sterft, dan komt hij je spullen ophalen. Zijn beroep: handelaar in emotionele goederen. Een man gesteld op orde en netheid. Wanneer echter zijn eigen geliefde overlijdt, zinkt Luukas zelf weg in de onoverzichtelijke berg bezittingen die ze achterliet. Krampachtig probeert hij haar relicten te vergaren. Die obsessie dreigt hem fataal te worden. 

De Literaire Boekhandel over dit boek:
Een prachtig en indrukwekkend boek over de leegte in je leven na verlies van een dierbare, het onzinnige opvullen van die leegte en uiteindelijk de rauwe rouw waar geen ontkomen aan is. Met veel inlevingsvermogen, maar ook humor beschrijft Inghels een man die die leegte met heel veel spullen probeert te vullen en uiteindelijk met heel weinig de dood dicht op zijn hart zal dragen. Bijzonder!! 
 
Hari Kunzru: Coyote PDF Afdrukken E-mail
Kunzru-Coyote.JPG De woestijn van Californië. Wanneer Raj Matharu, een vierjarig autistisch jongetje, tijdens een vakantie verdwijnt in de woestijn, openen de media een klopjacht op zijn rijke New Yorkse ouders. Het lot van de Matharu’s is verbonden met dat van vele anderen: een slempende Britse rockster, een voormalig lid van een sekte die buitenaards leven aanbidt, een jonge Irakese vluchteling die een onfris spelletje speelt met een marinier en een achttiende-eeuwse Franciscaner ontdekkingsreiziger.

De verhaallijnen van deze veelomvattende en tegelijkertijd spannende roman spelen zich – net als in Wolkenatlas van David Mitchell – af binnen verschillende tijdsgewrichten, maar ze komen stuk voor stuk samen bij Pinnacle Rocks, een rotsformatie in de meedogenloze woestijn. Elk verhaal herbergt de tragiek van de speling van het lot. Coyote is daarmee een onweerstaanbare zoektocht naar de zin van het leven.

Uitgeverij Podium: 25,00 
Patrick DeWitt: De Gebroeders Sisters PDF Afdrukken E-mail
De gebroeders SistersHet Wilde Westen, omstreeks 1850. Het zijn de dagen van de goudkoorts en Hermann Kermit Warm moet dood. Aldus is bevolen door de mysterieuze Commodore. Zijn twee handlangers, de beruchte huurmoordenaars Eli en Charlie Sisters, gaan op pad om hun prooi te zoeken en ervoor te zorgen dat de wil van de Commodore geschiedt. Kermit Warm laat zich echter moeilijk vangen en tijdens de lange tocht van Oregon City naar de rivier waar Warm goud aan het zoeken is, begint Eli zich af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is. En voor wie. 

De gebroeders Sisters is een gewelddadige, hilarische en zinderende odyssee van twee broers die zich gebonden weten door bloed, geweld en liefde.

Uitgeverij Arbeiderspers: 19,95


 
Peter Terrin: Post Mortem PDF Afdrukken E-mail
Post mortem ‘Wegens nogal moeilijke tijden in de familie.’ De nog onbekende schrijver Emiel Steegman staat onder de douche als hem plots het ultieme excuus te binnen schiet om op het laatste moment te ontsnappen aan een opgelegd diner met een delegatie Estse collega's. Het is een banaal zinnetje, vaag en tegelijk dringend. De vraag hoe deze fictieve ‘moeilijke tijden’ ingekleurd zullen worden door een ambitieuze biograaf die ergens in de toekomst zijn mailverkeer uitpluist, laat hem niet meer los, en bezorgt hem een briljant idee voor een nieuwe roman. Manmoedig besluit Steegman dat de tijd gekomen is om voor het eerst zijn persoonlijk leven in de literaire strijd te werpen. 

Tot Renée, zijn dochtertje van bijna vier, wordt getroffen door het noodlot… 

Een even intense als ingenieuze roman over de begeestering van een schrijver, de liefde van een vader en de angst van een man om na zijn dood zijn leven te verliezen. 

Uitgeverij Arbeiderspers: 19,95


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 71 - 84 van 135
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer