Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boek van de Maand
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Europese Literatuurprijs 2018
 
Boek van de Maand
Don Carpenter: Noodweer PDF Afdrukken E-mail

Amerika, net na de Tweede Wereldoorlog. De jonge Jack is wees, werkloos en arm, en hangt rond in goedkope hotels en biljartzalen. Daar ontmoet hij Billy, een even berooide zwarte jongen die zichzelf dankzij zijn talent voor poolen in leven weet te houden. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden komen ze zeven jaar later allebei in dezelfde cel terecht, in de beruchte San Quentingevangenis in San Francisco. 


De verbitterde Jack voert eindeloze gesprekken met zijn warme, levenslustige celgenoot. Voor het eerst in zijn leven ervaart hij een diepe band met een ander mens. Maar hoelang kan zo’n vriendschap standhouden achter tralies? Een gewelddadige gebeurtenis betekent een wending in het bestaan van Jack, die vanaf dat moment streeft naar een betere toekomst.


NOODWEER (1966) is een vergeten meesterwerk uit de Amerikaanse literatuur. Direct en rauw, maar nooit cynisch, een magistraal boek over vriendschap en (on)rechtvaardigheid. 
Linn Ullmann: Dierbaar PDF Afdrukken E-mail
Jon en Siri Dreyer leiden elk hun eigen leven, terwijl hun huwelijk langzaam verbrokkelt. Jon verliest zichzelf in een writer's block en herhaaldelijk overspel. Siri probeert daarmee om te gaan, maar maakt zich ook zorgen om haar weerbarstige dochter Alma en haar drankverslaafde moeder Jenny. En dan wordt Mille dood teruggevonden, de vroegere au pair van de Dreyers. De waas van mysterie rond het meisje dat twee jaar geleden verdween, treft iedereen die haar ooit kende en rijt oude wonden open. 

Dierbaar is een narratief meesterwerk in de beste Scandinavische traditie. Onderkoelde dramatiek en zwarte humor spelen een spel met elkaar in dit moderne familieverhaal. En de waarheid wordt keer op keer hertekend. 


 
Francesca Melandri: Hoger dan de zee PDF Afdrukken E-mail
Luisa en Paolo ruiken het eiland al vanaf de boot. Een kruidige geur van vijgenbomen en zout. Luisa is op weg naar haar man, een tweevoudig moordenaar, Paolo wil zijn zoon bezoeken, lid van de linkse terreurgroep Rode Brigades. 
Een opkomende storm dwingt de bezoekers de nacht op het gevangeniseiland door te brengen. De gevangenisdirecteur ziet het tweetal als bondgenoten van de gevangenen en beveelt de bewaker Nitti hen streng in de gaten te houden. Vanaf zijn ontmoeting met het schuchtere duo neemt het verhaal voor iedereen een verrassende wending. 
Tegen de achtergrond van de tumultueuze jaren tachtig in Italië stelt Francesca Melandri's betoverende roman de vraag wat mensen ertoe brengt hun liefde en mededogen te tonen - of juist niet. 


 
T.C. Boyle: San Miguel PDF Afdrukken E-mail
Op het kleine, woeste eiland San Miguel voor de Californische kust vestigen zich twee families. Ze beginnen een nieuw leven en jagen hun dromen na - in pure vrijheid en genietend van de ruige schoonheid van het eiland. Maar niet voor iedereen betekent dit een leven in het `aardse paradijs´. De lotgevallen van deze families worden verteld door drie eigenzinnige vrouwen. 

De eenzaamheid van het eilandbestaan, de weerbarstige natuur en de gevolgen van twee oorlogen vormen de ingrediënten van deze indringende roman, verteld in het meesterlijke proza dat we van T.C. Boyle kennen. 


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 71 - 84 van 145
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer