Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boek van de Maand
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Longlist Europese Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Vanaf 7 april: Ik wil een prentenboek
 
Lopende actie: Geef mij maar een boek!
 
Hannah van Binsbergen wint de VSB Poëzieprijs 2017
 
Boek van de Maand
Francesca Melandri: Hoger dan de zee PDF Afdrukken E-mail
Luisa en Paolo ruiken het eiland al vanaf de boot. Een kruidige geur van vijgenbomen en zout. Luisa is op weg naar haar man, een tweevoudig moordenaar, Paolo wil zijn zoon bezoeken, lid van de linkse terreurgroep Rode Brigades. 
Een opkomende storm dwingt de bezoekers de nacht op het gevangeniseiland door te brengen. De gevangenisdirecteur ziet het tweetal als bondgenoten van de gevangenen en beveelt de bewaker Nitti hen streng in de gaten te houden. Vanaf zijn ontmoeting met het schuchtere duo neemt het verhaal voor iedereen een verrassende wending. 
Tegen de achtergrond van de tumultueuze jaren tachtig in Italië stelt Francesca Melandri's betoverende roman de vraag wat mensen ertoe brengt hun liefde en mededogen te tonen - of juist niet. 


 
T.C. Boyle: San Miguel PDF Afdrukken E-mail
Op het kleine, woeste eiland San Miguel voor de Californische kust vestigen zich twee families. Ze beginnen een nieuw leven en jagen hun dromen na - in pure vrijheid en genietend van de ruige schoonheid van het eiland. Maar niet voor iedereen betekent dit een leven in het `aardse paradijs´. De lotgevallen van deze families worden verteld door drie eigenzinnige vrouwen. 

De eenzaamheid van het eilandbestaan, de weerbarstige natuur en de gevolgen van twee oorlogen vormen de ingrediënten van deze indringende roman, verteld in het meesterlijke proza dat we van T.C. Boyle kennen. 


 
Corine Kisling: Het badhuis PDF Afdrukken E-mail
Een oude vrouw is uitgegleden in bad en kan er op eigen kracht niet meer uit. Haar geroep om hulp wordt niet gehoord. In de bange uren (wellicht dagen) die ze in de steeds verder afkoelende badkuip doorbrengt komen herinneringen boven aan tragische gebeurtenissen in haar leven: een zelfmoord, de dood van haar kind, en het gruwelijke levenseinde van een van de pastoors in het dorp. Naar mate de tijd verstrijkt neemt haar desoriëntatie toe en wordt de kans dat ze bevrijd wordt alsmaar kleiner. 

Het badhuis is een aangrijpend en tijdloos verhaal over de onontkoombaarheid van veranderingen en verval. Een oude vrouw overdenkt in een uiterst benarde positie haar hele leven. Zal ze op tijd gevonden worden? Had ze anders moeten leven?


 
Laia Fàbregas: Gele dagen PDF Afdrukken E-mail
Dit is het verhaal van twee hartsvriendinnen, Sira en Rut, die weten dat goede dagen gepaard gaan met een gele hemel en dat de moeilijke momenten lichter worden door ergens op te klimmen. Daarom zijn ze lid van een colla castellera: een clubje dat menselijke torens bouwt. 
Maar dit is ook het verhaal van Cecília, een gewetenloze schrijfster, en Nil, de broer van Sire die verliefd is op Cecília en heimelijke schrijfambities heeft. 

Als Sire op zoek gaat naar haar verdwenen  broer ontaarden de gebeurtenissen in een labyrint van ontdekkingen, die ineens een heel ander licht werpen op haar verleden en het gezin waaruit zij stamt. 

Gele dagen is een rijk gecomponeerde roman over de thema's vriendschap en schrijven, over hoe herinneringen de werkelijkheid kunnen vervormen - en hoe ieder van ons er zijn eigen waarheid op na houdt. 


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 57 - 70 van 129
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer