Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boek van de Maand
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Longlist Europese Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Vanaf 7 april: Ik wil een prentenboek
 
Lopende actie: Geef mij maar een boek!
 
Hannah van Binsbergen wint de VSB Poëzieprijs 2017
 
Boek van de Maand
J.J. Abrams en Doug Dorst: S PDF Afdrukken E-mail
S. is een uniek boek, bedacht door filmregisseur J.J. Abrams en geschreven door Doug Dorst. 

Twee jonge studenten zijn gefascineerd door een oud boek - Schip van Theseus, van de illustere schrijver V.M. Straka. In de kantlijn van het oude boek maken zij aantekeningen, stellen vragen en confronteren elkaar met hun ideeën. Zo ontvouwt zich in S. een parallel verhaal, vol avontuur en liefde. Langzaam wordt duidelijk dat Straka iets is overkomen en dat iemand probeert de twee onderzoekers het zwijgen op te leggen. Als lezer word je het mysterie ingezogen. S. is een cassette met daarin een gebonden boek, plus 22 bijzondere papieren instekers.

J.J. Abrams heeft baanbrekende tv-series en films bedacht, geschreven, geproduceerd en geregisseerd: onder andere Lost, Star Trek, Star Wars, Fringe en Alias. Zijn werk staat bekend om de rijke verbeelding en het vernuft. Abrams is het creatieve brein achter deze gelaagde literaire puzzel. S. is geschreven door Doug Dorst.

Bekijk hier een boektrailerfimplje. 

Uitgeverij Ambo|Anthos: € 29,99


 
Laszlo Krasznahorkai: Satanstango PDF Afdrukken E-mail
In een vervallen gehucht ergens in Hongarije wacht een handjevol achtergebleven mensen op de komst van de man die hen moet verlossen: Irimiás, een duister figuur met het charisma van een profeet. Hij belooft hun een nieuw begin, werk en een beter leven.De bewoners kunnen zich niet onttrekken aan de suggestieve kracht van zijn belofte, al vermoeden ze wel dat ze, zoals altijd, met hem hun ongeluk tegemoet gaan.
 "Satanstango" stijgt ver uit boven het gekeuvel in veel hedendaagse literatuur.' - W.G. Sebald

Uitgeverij Wereldbibliotheek 24,90
 
Rachel Kuschner: De Vlammenwerpers PDF Afdrukken E-mail
De jonge kunstenares Reno komt in 1975 naar New York om uit haar fascinatie met snelheid en motoren kunst te maken. Haar aankomst in de stad valt samen met een plotselinge opleving in de kunstwereld, waar kunstenaars de grenzen tussen leven en kunst proberen te vervagen. Reno begint een affaire met de kunstenaar Sandro Valera, telg uit een rijke Italiaanse familie die een motorenfabriek bezit. Via hem belandt Reno bij de kunstenaarselite van New York, en uiteindelijk in Italië, waar ze verwikkeld raakt in de radicale politieke beweging die dat land teistert.

Uitgeverij Atlas Contact 21,99
 
Jenny Erpenbeck: Een handvol sneeuw PDF Afdrukken E-mail

In Galicië sterft aan het begin van de twintigste eeuw de baby van een joodse moeder en een katholieke vader. Onontkoombaar noodlot of gruwelijk toeval? Had bijvoorbeeld de moeder of de vader 's nachts het raam opengerukt, een handvol sneeuw van de vensterbank gegrist en onder het hemd van het kind gestopt, dan was het meisje misschien opeens weer gaan ademen. Hoe zou haar leven dan zijn verlopen? 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 43 - 56 van 129
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer