Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boek van de Maand
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Europese Literatuurprijs 2018
 
Boek van de Maand
Matthew Olshan: Waterland PDF Afdrukken E-mail
Na jaren in de gevangenis te hebben gezeten, wordt Gus zonder enige uitleg vrijgelaten in een grote stad die hem totaal vreemd is. Gebroken door de jarenlange mishandeling van de gevangenbewaarders moet hij zijn eten bij elkaar scharrelen en slaapt hij in de buitenlucht. Tot een curator van een museum hem redt. Het museum blijkt onlangs een controversiële tentoonstelling te hebben geopend, een perfecte replica van de moerasgebieden ­tussen de Eufraat en de Tigris: de plek waar Gus voor zijn gevangenschap als dokter heeft gewerkt. Hij woonde daar tussen de gehate en gevreesde moerasmensen, die wel ­gekoloniseerd, maar nooit overwonnen zijn. Langzaam wordt duidelijk welke omstandigheden hebben geleid tot zijn gevangenschap en waarom zijn relatie met de gewelddadige moerasmensen, aan wie hij zijn leven heeft gewijd, zo gecompliceerd is.

De roman ontrafelt Gus’ tegenstijdige gevoelens voor het sober, prachtige landschap en zijn inwoners – en de consequenties van een gruwelijke misdaad.

Uitgeverij Meulenhoff: € 18,99


 
Steinz - Gids voor de wereldliteratuur PDF Afdrukken E-mail
Wat te lezen na "Honderd jaar eenzaamheid", "Het diner" of een ander favoriet boek? Hoe liep het af met Jane Eyre, en waarom is "Anna Karenina" zo bijzonder? Door welke romans werd Haruki Murakami beïnvloed, en wie hebben zich op hun beurt laten inspireren door "Norwegian Wood"? 

Een introductie tot het wereldwijde web van de fictie.

"Steinz – Gids voor de wereldliteratuur", een samenvoeging, volledige bewerking en actualisering van de succesboeken "Lezen &cetera" (2003) en "Lezen op locatie" (2004), is een handboek voor de individuele lezer, maar ook een naslagwerk voor leesgroepen, boekhandelaars, scholieren, studenten en docenten. Een schat aan informatie en dwarsverbanden.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam


 
Michel Faber: Het boek van wonderlijke nieuwe dingen PDF Afdrukken E-mail
Een man neemt afscheid van zijn vrouw. Hij gaat als zendeling op een reis die niet zonder risico is. Met dit vertrekpunt opent "Het boek van wonderlijke nieuwe dingen", de langverwachte nieuwe roman van Michel Faber (1960), auteur van de bestseller "Lelieblank, scharlakenrood".

Vanaf het moment dat Peter Leigh zijn vrouw Bea achterlaat, begint een zoektocht die hem zwaar op de proef stelt. Ergens ver weg, in een ondoorgrondelijk universum, komt hij wonderlijke zaken tegen… en zichzelf. "Het boek van wonderlijke nieuwe dingen" is, zoals we van deze auteur gewend zijn, een virtuoze, grensverleggende roman over avontuur, geloof en liefde: datgene wat mensen verbindt, zelfs als ze lichtjaren van elkaar zijn gescheiden.

Uitgeverij Podium: € 25,00


 
Takashi Hiraide: De kat PDF Afdrukken E-mail
Een jong stel, allebei schrijver, woont in een eenvoudig huis in een van Tokyo’s lommerrijke buurten. Ze zijn tevreden met hun leven, maar hebben elkaar eigenlijk niet zo veel meer te vertellen. Tot op een dag onverwacht een kat hun keuken binnenwandelt. Het dier maakt er al snel een gewoonte van bij hen langs te komen, daarbij geholpen door het comfortabele mandje en het eten dat ze voor haar neerzetten. Gaandeweg ontspinnen zich weer gesprekken tussen de jonge mensen, eerst alleen over de kat en haar grappige gewoontes, maar allengs vult hun leven zich weer met kleur en vreugde, verwondering en schoonheid.

Uitgeverij Meulenhoff: € 17,95


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 43 - 56 van 145
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer