Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boek van de Maand
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Europese Literatuurprijs 2018
 
Boek van de Maand
Edward P. Jones: De bekende wereld PDF Afdrukken E-mail

Aangrijpend epos, gesitueerd rond 1850 in Virginia, over de zwarte slavenhouder Henry Townsend.


De zwarte slaaf Augustus Townsend koopt zichzelf, zijn vrouw en zijn zoon Henry vrij. Hij zweert nooit zelf slaven te bezitten, maar Henry vindt dat hij zich niet aan deze belofte hoeft te houden. Hij koopt een plantage en wordt slavenhouder van 33 slaven. Na zijn dood moet de weduwe Caldonia beslissen of zij de slaven wil behouden of niet. In talloze terug- en vooruitblikken onspint zich een wereld van macht, ongelijke en rigide verhoudingen, haat en liefde. Jones vertelt in dit boek niet alleen het verhaal van de familie Townsend. Door gedetailleerd meerdere personages te beschrijven, zoals de slavenopzichter Moses, de gekke Alice en Barnum, de verslaafde slavenjager, ontstaat de indruk dat dit verhaal op waarheid gebaseerd is. Een geweldig, intrigerend, aangrijpend en genuanceerd boek over de geschiedenis van zwarte slavendrijvers.

Uitgeverij: Querido €19,95

 
Lucette ter Borg: Het cadeau uit Berlijn PDF Afdrukken E-mail

De oude rentmeester Andreas besluit op 77-jarige leeftijd, na het overlijden van zijn tweede vrouw, te emigreren naar het noorden van Canada. Samen met zijn zoon Wolfgang wil hij daar zijn leven slijten. Andreas kijkt terug op zijn leven; een ongelukkige jeugd in de Bohemen en  een verplicht huwelijk met de dochter van zijn werkgever. Als hij rond zijn 50-ste verjaardag Elisabeth, operazangeres en destijds geliefde van Hitler, ontmoet wordt hij op slag verliefd op haar en verlaat huis en haard om met haar een nieuw leven te beginnen. Het verhaal is gebaseerd op de familiegeschiedenis van de schrijfsters. Een knap debuut over de verleidingen van de liefde en de betovering van muziek. Maar wat dit boek voor mij zo intrigerend maakt is de manier waarop de schrijfsters niemand veroordeeld voor daden uit het verleden.

Uitgeverij: Cossee 18.90

 

 
Andreï Makine: De vrouw die wachtte PDF Afdrukken E-mail

De vrouw die wachtte vertelt het gecompliceerde, maar prachtige verhaal van de liefde tussen een student en een oudere vrouw. De student gaat zo'n dertig jaar na de tweede wereldoorlog naar het Russiche platteland om onderzoek te doen naar de plaatselijke gewoonten en de legendarische verhalen van een dorp. Daar ontmoet hij Vera, een vrouw die al dertig jaar wacht op haar minnaar, die als soldaat naar het front is vertrokken. Er ontstaat een steeds sterker wordende band tussen de man en de vrouw, maar sprake van een relatie is er lange tijd niet, want Vera blijft trouw aan haar minnaar. De student laat de ene na de andere theorie los op de vraag waarom ze nooit een andere man gezocht heeft. Maar alle theorieën die eerst heel aannemelijk lijken, blijken niet juist te zijn. Ze heeft echt dertig jaar gewacht op de terugkomst van haar liefde...

De combinatie van het ontroerende en op zijn tijd verrassende verhaal en de geweldige beschrijvingen van het ongerepte Russische platteland maakt dit boek tot een absolute aanrader. En hoewel het een oorlogsverhaal is, wordt de rauwe werkelijkheid en het persoonlijke leed zo lieflijk beschreven dat de schok even uitblijft, maar dan extra hard aankomt.

Uitgeverij: De Geus  17,90
 
Hjalmar Söderberg: Dokter Glas PDF Afdrukken E-mail

De jonge dokter Glas voelt zich erg aangetrokken tot Helga, de vrouw van de dominee. Helga heeft echter een buitenechtelijke relatie met de zakenman Klas Recke. Helga betrekt dokter Glas in haar geheime liefdesleven door hem te vragen een list te bedenken zodat de dominee geen sexuele avances meer zal maken. Uit liefde voor Helga gaat dokter Glas tot het uiterste en besluit hij de dominee te vermoorden. Söderberg weet op subtiele wijze een meeslepend liefdesverhaal te vertellen waarbij je als lezer meegaat in het gevoelsleven en de gedachtenwereld van dokter Glas. Dokter Glas is de tweede roman van de Zweedse Söderberg (1869-1941) die in het Nederlands vertaald is.     
Uitgeverij: Wereldbibliotheek  14,90

 
<< Begin < Vorige 11 Volgende > Einde >>

Resultaten 141 - 145 van 145
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer