Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boek van de Maand
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Europese Literatuurprijs 2018
 
Boek van de Maand
Ilija Trojanow: De wereldverzamelaar PDF Afdrukken E-mail

De Britse officier Richard Burton (1821-1890) is een van de zeldzame excentrieke avonturiers van de negentiende eeuw. Met zijn ongekend brede talenkennis is hij in staat zich te verdiepen in de cultuur en religies van de landen die hij bereist. Burton interesseert zich erg voor het hindoeïsme, maar gaat later, in Sindh, nog veel meer op in de islam. Zijn beheersing van vreemde talen maakt dat hij anoniem door Brits-Indië kan reizen. Hij zet als een van de eerste Europeanen voet op de bodem van heilige steden als Mekka en Medina en reist naar de bron van de Nijl. Wat dreef deze man, die in India met een courtisane leefde en nachtenlang de Koran bestudeerde, in Arabië niet van de inwoners te onderscheiden was en in Afrika dingen uithaalde die zelfs voor de lokale bevolking onmenselijk schenen? 

Uitgeverij: De Geus 19,90

 
Dezso Kosztolanyi: Leeuwerik PDF Afdrukken E-mail
De Vajkays, een echtpaar op leeftijd, leiden met hun ongehuwde dochter Leeuwerik een teruggetrokken bestaan. De ouders hebben de hoop op een huwelijkspartner voor hun dochter inmiddels opgegeven, zeker omdat Leeuwerik geen schoonheid is. Als Leeuwerik een week bij familie op het platteland gaat logeren, weten de Vajkays eerst niet goed hoe ze zich moeten redden. Maar dan blijkt dat de inwoners van het stadje hen nog niet zijn vergeten en al snel worden oude vriendschappen hersteld. De Vajkays genieten van hun hernieuwde sociale leven. Ze ontdekken in welke mate Leeuweriks lelijkheid hun leven beperkt. Dan loopt Leeuweriks vakantie ten einde.

Dezso Kosztolanyi legt in deze prachtig geschreven roman op meedogenloze wijze de uitzichtloosheid en triestheid van het leven van de familie Vajkay bloot.

Uitgeverij: Van Gennep   € 17,90

 
Jay Parini: Het laatste station PDF Afdrukken E-mail
Bijzonder mooi geschreven roman die verhaalt over de grote Russische schrijver Tolstoj. Feit en fictie zijn op een meesterlijke wijze door elkaar heen geweven. Diverse personages uit de naaste omgeving van Tolstoj geven een beschrijving van het laatste levensjaar van de schrijver.

Uitgeverij: J.M. Meulenhoff € 18,90

 
Ernst Weiss: De ooggetuige PDF Afdrukken E-mail

De hoofdpersoon krijgt als psychiater de mogelijkheid de geschiedenis te veranderen. Hij krijgt te maken met een bijzondere patiënt: de door grote psychische druk blind geworden A.H. Hij besluit deze charismatische, maar angstaanjagende man van zijn blindheid te genezen. Vervolgens neemt de schrijver je mee in de verschrikkingen die uit deze beslissing voortkomen.  

Uitgeverij Van Gennep  € 17,90

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 127 - 140 van 145
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer