Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boek van de Maand
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Longlist Man Booker Prize 2017
 
Festival Oude Muziek
 
Shortlist Europese Literatuurprijs
 
Alfred Birney wint the Libris Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Boek van de Maand
Julia Franck: De middagvrouw PDF Afdrukken E-mail

In het najaar van 1945 vlucht een vrouw met haar zevenjarig zoontje voor de Russen naar het westen. Op een klein treinstation ergens in het oosten van Duitsland rusten ze uit. Helene heeft zichzelf en haar kind door de moeilijke oorlogsjaren gesleept. Nu alles achter de rug is en alles mogelijk lijkt, laat ze hem alleen achter op het perron. Ze komt niet meer terug.

Julia Franck vertelt het leven van een vrouw, dat vermalen wordt door de woelingen van een dramatische tijd.'

Franck won met dit boek de belangrijke Deutsche Buchpreis

Uitgeverij Wereldbibliotheek : 19,50

 
Selden Edwards:Fin de siecle PDF Afdrukken E-mail

Fin de siècle is het buitengewone verhaal over Wheeler Burden, de laatste erfgenaam van de beroemdebankiersfamilie Burden uit Boston, die door een tijdverschuiving terechtkomt in Wenen, eind negentiende eeuw. In de twintigste eeuw onderwezen door zijn erudiete docent Estherhazy - Haze - met een grote fascinatie voor het Fin de siècle, ondervindt Wheeler nu aan den lijve de politieke omwenteling en de culturele bloei van Wenen. Hij ontmoet niet alleen belangrijke personen uit de wereldgeschiedenis, onder wie Freud, Mahler en Hitler, maar ook mensen uit zijn eigen leven, zoals Haze, en zelfs zijn vader, de oorlogsheld die hij nooit heeft gekend.
Stuk voor stuk maken ze deel uit van een geschiedenis die alles te maken lijkt te hebben met het mysterieuze boek dat Haze in de twintigste eeuw heeft geschreven: Fin de siècle. Maar kun je met de kennis van het heden het verleden nog veranderen?

Uitgeverij: signatuur 22,95

 
Vasili Grossman: Leven en Lot PDF Afdrukken E-mail

Leven & lot is een meesterlijk, breed opgezet epos over de verschrikkingen van de Russische Tweede Wereldoorlog en de slag om Stalingrad, naar het voorbeeld van Tolstojs Oorlog en vrede. Vasili Grossman is een schrijver die in geen enkele ideologie meer gelooft, maar elk van zijn hopeloos in het leven verstrikte personages het voordeel van de twijfel geeft.

De lezer leeft mee met Mostovskoj, de bejaarde bolsjewiek van het eerste uur die in Duitse krijgsgevangenschap even hard vasthoudt aan zijn onbuigzame overtuigingen als aan zijn leven; met Ljoedmila, de vitterige echtgenote van hoofdpersoon Viktor Strum, die nadat haar zoon gestorven is haar man, dochter en moeder verwaarloost; en met Nikolaj Krymov, de doorgewinterde partijfunctionaris die de hypocrisie en de terreur van de partij pas begint te doorzien als hij er zelf het slachtoffer van wordt.

Grossman beschrijft op onvergetelijke wijze het leven van gewone, bange mensen die door de staat en hun tijd – het ‘lot’ – verleid worden tot allerlei kleine, banale vormen van verraad.

Bijna een halve eeuw na Grossmans dood werd Leven & lot eindelijk internationaal ontdekt, en unaniem onthaald als een meesterwerk

Uitgeverij: Balans 45,-

 
Karel Capek: Een doodgewoon leven PDF Afdrukken E-mail

Een gepensioneerde spoorwegbeambte krijgt te horen dat hij nog maar kort te leven heeft. Hij besluit de balans van zijn leven op te maken door zijn memoires te schrijven. Wanneer die voltooid zijn en hij ze overleest, vallen hem gaandeweg steeds meer inconsequenties en onduidelijkheden op. Dat leidt tot een grondig gewetensonderzoek. Tot zijn verbazing en wanhoop blijkt zijn leven helemaal niet zo eenvoudig te zijn geweest, maar vol tegenstrijdigheden. Karel Capek's Een doodgewoon leven verscheen in 1934. Het is een van de allermooiste boeken die de Tsjechische literatuur heeft opgeleverd. De schok die iemand voelt wanneer hij ontdekt dat hij niet één persoon is, maar dat er allerlei met elkaar botsende personen in hem huizen, is met precisie en humor beschreven.

Uitgeverij:  Wereldbibliotheek 16,50

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 113 - 126 van 135
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer