Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boek van de Maand
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Longlist Europese Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Vanaf 7 april: Ik wil een prentenboek
 
Lopende actie: Geef mij maar een boek!
 
Hannah van Binsbergen wint de VSB Poëzieprijs 2017
 
Boek van de Maand
Jay Parini: Het laatste station PDF Afdrukken E-mail
Bijzonder mooi geschreven roman die verhaalt over de grote Russische schrijver Tolstoj. Feit en fictie zijn op een meesterlijke wijze door elkaar heen geweven. Diverse personages uit de naaste omgeving van Tolstoj geven een beschrijving van het laatste levensjaar van de schrijver.

Uitgeverij: J.M. Meulenhoff € 18,90

 
Ernst Weiss: De ooggetuige PDF Afdrukken E-mail

De hoofdpersoon krijgt als psychiater de mogelijkheid de geschiedenis te veranderen. Hij krijgt te maken met een bijzondere patiënt: de door grote psychische druk blind geworden A.H. Hij besluit deze charismatische, maar angstaanjagende man van zijn blindheid te genezen. Vervolgens neemt de schrijver je mee in de verschrikkingen die uit deze beslissing voortkomen.  

Uitgeverij Van Gennep  € 17,90

 

 
McEwan: Aan Chesil Beach PDF Afdrukken E-mail
Het zojuist getrouwde paar Florence en Edward zijn op hun vakantiebestemming in Dorset aangekomen. Het is begin jaren ’60. Beiden zijn nog maagd en ze weten dat ‘het’ deze avond gaat gebeuren. Edward is bij het idee al vol verlangen en kan bijna niet wachten. Florence echter heeft ondanks dat ze veel van Edward houdt een afkeer van lichamelijkheid en het idee van de onontkomelijke vrijpartij doet haar walgen. McEwan beschrijft het moeizame verloop van de avond, afgewisseld met fragmenten uit het verleden. De ontknoping laat de lezer in ontluistering achter.

Ian McEwan leert ons met dit prachtige en nog steeds actuele verhaal dat het leven onvoorspelbaar is en dat je vooral zuinig moet zijn op je geliefde. In zijn doeltreffende stijl weet hij het gebrek aan communicatie tussen de twee jonggehuwden op meesterlijke wijze te vatten.

Uitgeverij De Harmonie € 16,90

 
Alessandro Baricco: Dit verhaal PDF Afdrukken E-mail

“Mensen leven vele jaren, maar in werkelijkheid leven ze alleen echt wanneer ze erin slagen te doen waarvoor ze geboren zijn. Daarvóór en daarna doen ze niets anders dan wachten en terugdenken.” 

Dat is het uitgangspunt van Baricco’s nieuwe roman, ‘Dit verhaal’. Ultimo, opgroeiend op het platteland van Italië in de beginjaren van de vorige eeuw, is geboren om het perfecte circuit te bouwen. Ultimo’s droom ontstaat als zijn vader de koeien verkoopt en een garage begint.         

In het fragmentarisch opgebouwde boek geven verschillende vertellers op eigen wijze een stem aan het verhaal. Samen vormen de fragmenten het levensverhaal van Ultimo. We lezen over het ontstaan van zijn droom om een circuit te bouwen, de verschrikkingen die hij meemaakt als soldaat in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog en zijn liefde voor de Russische Elizaveta, die eraan bijdraagt zijn droom waar te maken.   

Waar bij een schrijver van minder kaliber sentimentaliteit op de loer zou liggen, weet Baricco dit door zijn bijzondere en steeds verrassende taalgebruik feilloos te omzeilen. Wat blijft is een hartverwarmend verhaal over de roerige Italiaanse geschiedenis én over een man die in zijn leven doet waarvoor hij geboren is. 

Uitgeverij De Bezige Bij       € 18,90

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 113 - 126 van 129
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer