Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boekentips
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Europese Literatuurprijs 2018
 
Boekentips
Christos Tsiolkas: De klap PDF Afdrukken E-mail

Iemand slaat op een barbecuefeest een kind dat niet het zijne is. Het kind was vervelend en de ouders bekommerden zich er niet om.

Het voorval heeft een dramatisch effect op de aanwezigen, direct of indirect. Het dwingt hen allen na te denken over hun leefwijze, over hun verwachtingen en dromen, over hun idealen en verlangens. Tsiolkas schetst overtuigend de verschillende vormen van (samen)leven in de moderne tijd. Hierbij onderzoekt hij onze normen en waarden, die ieder voor zichzelf lijkt te bepalen.

Uitgeverij Ambo Anthos: 19,95

 
David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet PDF Afdrukken E-mail

Eind 1799 vertrekt Jacob de Zoet naar het eilandje Decima. Het is de verste handelspost van de VOC in Japan, dat verder afgesloten is van de wereld. Als jonge griffier moet hij de corruptie aantonen van het vorige opperhoofd. Dat valt niet goed bij zijn landgenoten die ook hun graantje meepikten, maar het brengt hem de vriendschap van een Japanse tolk.

De Zoet komt in de ban van Orito, een Japanse vroedvrouw die, als dank voor het redden van een baby, mag studeren bij de Nederlandse arts Marinus op Decima. Meegesleept door liefde en werk doorziet De Zoet niet het verraad van de man die hij het meest vertrouwt en de naderende gevolgen. Bedrog en vertrouwen, liefde en lust, schuld en geloof, koelbloedige moord en wonderlijke onsterfelijkheid spelen een rol in deze fantastische roman, die uiterst levendig het bestaan schildert van gewone - en buitengewone - mensen die gevangen zitten in de aardverschuiving tussen Oost en West.

Uitgeverij Ailantus: 24,95

 
Arto Paasilinna: Haas PDF Afdrukken E-mail

In dit prachtig geschreven verhaal wordt verteld over de belevenissen van een man die zijn vertrouwde maar saai leven opgeeft en met een gevonden sneeuwhaas begint aan een zwervend bestaan in het noorden van Finland. Paasilinna bewijst opnieuw een meester te zijn in het schrijven van absurde, tragikomische verhalen.


Uitgeverij Wereldbibliotheek: 16,90

 
Ron Rash: Serena PDF Afdrukken E-mail

Serena is een vlot geschreven, meeslepende roman over een houthanderlaarechtpaar in het zuidoosten van  Amerika van begin 20ste eeuw dat hun zakelijke en persoonlijke belangen op meedogenloze wijze behartigt.

In plaats van dicht op de huid te zitten houdt de schrijver afstand van zijn personages. Rash creeert hiermee, met de gedetailleerde beschrijvingen en de sfeer van de woeste onontgonnen streek een verbijsterend effect.

Uitgeverij De Geus 22,90

 
Margaret Mazzantini: Ter wereld gekomen PDF Afdrukken E-mail

Liefde is sterker dan de dood
maar het leven is sterker dan de liefde

Na een onverwacht telefoontje laat Gemma haar dagelijks leven achter zich en vliegt zij met haar zestienjarige puberzoon Pietro naar Sarajevo. Daar gaan zij op zoek naar sporen van Diego, Pietro's vader, die hij nooit heeft gekend. Diego was de grote liefde van Gemma, maar hun relatie eindigde abrupt tijdens de belegering van Sarajevo in de jaren negentig. Nu Gemma terug is in de verscheurde stad, komen onbeantwoorde vragen weer naar boven en doet ze een verschrikkelijke ontdekking.

Na het onvergetelijke Ga niet weg heeft Margaret Mazzantini opnieuw een grandioze roman geschreven. Met haar verbeeldingskracht en taalvermogen laat ze zien dat zelfs in het kwaad het wonder van een nieuw begin schuil kan gaan.

uitgeverij Wereldbibliotheek: 22,50

 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 106 - 145 van 145
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer