Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Boekentips
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Alfred Birney wint the Libris Literatuurprijs
 
Longlist Europese Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Vanaf 7 april: Ik wil een prentenboek
 
Lopende actie: Geef mij maar een boek!
 
Boekentips
Giorgio Bassani: de tuin van de familie Finzi-Contini PDF Afdrukken E-mail

Aan de rand van het stadje Ferrara ligt een vervallen villa, omringd door een grote, parkachtige tuin. Voor de oorlog wonen daar de Finzi-Contini’s, een teruggetrokken joodse familie met twee opgroeiende kinderen. Ze houden er een kleine eigen synagoge op na, een bibliotheek en ook een tennisbaan in de tuin. Als de plaatselijke tennisclub in 1938 onder druk van de fascisten joden begint te weren, besluiten de Finzi-Contini’s hun privé-baan ook voor anderen in het stadje open te stellen. En zo komt de verteller van de roman, een joodse gymnasiast, in een van de laatste mooie zomers voor de oorlog plotseling in aanraking met de verlichte, weelderige droomwereld van professor Finzi-Contini, en zijn  verleidelijke dochter Micòl.

De tuin van de familie Finzi-Contini is een van de grote klassiekers uit de moderne Italiaanse literatuur.

Uitgeverij Meulenhoff: 22,50

 
Tatiana de Rosnay: Haar naam was Sarah PDF Afdrukken E-mail

Haar naam was Sarah is een ontroerende roman in de traditie van Sophie's keuze van William Styron en Storm in juni van Irène Némirovsky die geen lezer onberoerd zal laten.

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar de Velodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.

Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven, en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.

Haar naam was Sarah is een ontroerende roman waarin het grote drama dat zich in Parijs voltrok, is teruggebracht tot het verhaal van één slachtoffer, en dat is zó overtuigend gedaan dat het geen enkele lezer onberoerd zal laten.

Uitgeverij Cossee: 10,00

 
Boekenweektip: Gerbrand Bakker: Ezel, Schaap en Tureluur PDF Afdrukken E-mail

In onderkoelde, maar treffende stijl vertelt Gerbrand Bakker over zijn dagelijkse leven en over de dieren die daarin een grote rol spelen. Het boek onderscheidt zich doordat katten en honden weinig aan bod komen. Het zijn vooral de schapen, vogels en koeien die alle aandacht krijgen.

In dit humoristische, maar ook ontroerende dierendagboek is niet Bakker zelf de hoofdpersoon, maar zijn dat vooral de dieren waar hij over schrijft.

Uitgeverij Cossee:  14,90

 
Julia Franck: De middagvrouw PDF Afdrukken E-mail

In het najaar van 1945 vlucht een vrouw met haar zevenjarig zoontje voor de Russen naar het westen. Op een klein treinstation ergens in het oosten van Duitsland rusten ze uit. Helene heeft zichzelf en haar kind door de moeilijke oorlogsjaren gesleept. Nu alles achter de rug is en alles mogelijk lijkt, laat ze hem alleen achter op het perron. Ze komt niet meer terug.

Julia Franck vertelt het leven van een vrouw, dat vermalen wordt door de woelingen van een dramatische tijd.'

Franck won met dit boek de belangrijke Deutsche Buchpreis

Uitgeverij Wereldbibliotheek : 19,50

 
Selden Edwards:Fin de siecle PDF Afdrukken E-mail

Fin de siècle is het buitengewone verhaal over Wheeler Burden, de laatste erfgenaam van de beroemdebankiersfamilie Burden uit Boston, die door een tijdverschuiving terechtkomt in Wenen, eind negentiende eeuw. In de twintigste eeuw onderwezen door zijn erudiete docent Estherhazy - Haze - met een grote fascinatie voor het Fin de siècle, ondervindt Wheeler nu aan den lijve de politieke omwenteling en de culturele bloei van Wenen. Hij ontmoet niet alleen belangrijke personen uit de wereldgeschiedenis, onder wie Freud, Mahler en Hitler, maar ook mensen uit zijn eigen leven, zoals Haze, en zelfs zijn vader, de oorlogsheld die hij nooit heeft gekend.
Stuk voor stuk maken ze deel uit van een geschiedenis die alles te maken lijkt te hebben met het mysterieuze boek dat Haze in de twintigste eeuw heeft geschreven: Fin de siècle. Maar kun je met de kennis van het heden het verleden nog veranderen?

Uitgeverij: signatuur 22,95

 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 106 - 131 van 131
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer