Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Jeugdboeken
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Europese Literatuurprijs 2018
 
Jeugdboek van de Maand
John Green: Het Grote Misschien PDF Afdrukken E-mail

Miles Halter is 16 jaar als hij besluit zijn saaie leventje bij zijn ouders in Florida vaarwel te zeggen. Geïnspireerd door de dichter Rabelais, die op zijn sterfbed verklaarde op zoek te gaan naar een Groot Misschien, hoopt Miles op de kostschool Culver Creek al voor zijn dood dat Grote Misschien te vinden.

In humoristische, maar niet overdreven populaire taal, be-schrijft Green hoe Miles vriendschap sluit met zijn kamergenoot ‘De kolonel’ en met het mooie meisje Alaska. Zijn ouders zullen er niet blij mee zijn, maar zijn leven wordt wel een stuk spannender. Hij gaat roken, wordt voor de eerste keer dronken, doet mee aan de befaamde stunts en krijgt een vriendinnetje. Maar hij is verliefd op Alaska. En zij heeft al iemand anders. Net als alles goed lijkt te gaat – hun laatste stunt was fantastisch, hij heeft met Alaska gevreeën en ze heeft hem meer beloofd – gaat alles mis…

Maar mooier nog dan het liefdesverhaal zijn de bijna filosofische overdenkingen van Miles over Het Grote Misschien en Het labyrint van het lijden. Een onvergetelijk boek dat jong en oud zal verrassen!

Uitgeverij Lemniscaat: € 14,95

 
Toon Tellegen:Pikkuhenki PDF Afdrukken E-mail

Onze tip voor de kinderboekenweek!

 

Het kleine heksje Pikkuhenki is zo klein dat ze onder een zandkorreltje kan wonen. Ze ziet wel andere heksen maar die zien haar niet en Pikkuhenki weet dan ook niet of ze kan vliegen en of ze ook echte heksenmacht heeft. Op een dag gaat ze op onderzoek uit. Ze maakt een bezem en ontdekt dat ze heel goed kan vliegen. Ze vliegt via de neus van een hond zijn gedachten binnen en merkt dat ze op die manier ook macht kan uitoefenen.

Een prachtig prentenboek met schitterende illustraties van Marit Tornqvist.

Uitgeverij: Querido  13,95 (27,95 met CD)

 
Marly van Otterloo: Job, de ontsnapte gevangene & ander gedoe PDF Afdrukken E-mail

Job woont met zijn vader en moeder naast een gevangenis. Zijn moeder is erg bang dat er gevangenen zullen ontsnappen, maar er is haar bij de koop van het huis verzekerd dat er eigenlijk nooit ontsnappingen plaats vinden.

Op een dag ontdekt Job echter de ontsnapte gevangene Kees op zijn kamer. Kees is dol op zijn hond Bommel en heeft in de gevangenis gehoord dat Bommel bijna dood gaat van eenzaamheid. Hij vraagt Job om Bommel te redden, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Job beleeft spannende avonturen met Bommel en ziet ondertussen met  tegenzin de dag van Kees' vrijlating tegemoet.

Een bijzonder geestig boek voor kinderen vanaf 7 jaar.

Uitgeverij: Terra - Lannoo  10,95

 
Daan Remmerts de Vries: De Noordenwindheks PDF Afdrukken E-mail
Rifka Verdiggaal en Mori Brunèl zijn geen alledaagse kinderen. Mori is zo verlegen dat hij uit onhandigheid voortdurend dingen kapot maakt. Rifka kan geweldige verhalen verzinnen, maar ze lijdt erg onder haar huidziekte. 

Allebei komen ze in het ziekenhuis terecht, op dezelfde kamer. Ze zien elkaar niet, want er hangt een gordijn tussen de bedden. Ze vertellen elkaar verzonnen verhalen. Ze praten ook over wat hen dwarszit in het dagelijkse leven, waardoor er een bijzondere band tussen hen ontstaat.

De Noordenwindheks is een boek met twee voorkanten en een heel aangrijpend verhaal.

Uitgeverij: Querido  11,50
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 99 - 104 van 104
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer