Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Jeugdboeken
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Europese Literatuurprijs 2018
 
Jeugdboek van de Maand
Kathryn Littlewood: Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss PDF Afdrukken E-mail
De ouders van Roos, Millie, Tijm en Dille runnen een magische bakkerij met behulp van een magisch kookboek. Als hun ouders een tijdje de stad uit moeten, krijgt Roos de sleutel van de voorraadkamer waarin het kookboek wordt bewaard. Ze mogen de deur alleen in noodgevallen openen, want er mag absoluut geen magie vrijkomen.

Wanneer ze toch experimenteren met wat magische recepten, belanden de kinderen in maffe situaties. Maar met de tovertaart waarmee ze denken alles terug te kunnen draaien, zetten ze het stadje pas echt op zijn kop. Dan staat er ineens een vrouw op de stoep die beweert dat ze hun tante Lilian is. Dille geeft de sleutel van de voorraadkamer aan tante Lilian, zodat zij een recept kan maken dat alles teniet kan doen. Maar is tante Lilian wel te vertrouwen?

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf: 14,99


 
C.J. Daugherty: Het genootschap van de nacht PDF Afdrukken E-mail

Allie Sheridans wereld stort in. Ze haat school, haar broer is weggelopen van huis en ze is net gearresteerd. Alweer.


Deze keer hebben haar ouders er genoeg van. Ze sturen haar naar Cimmeria Academy, een kostschool voor probleemjongeren. Cimmeria houdt er nogal strikte regels op na. Telefoons, televisie, computers en internet zijn ten strengste verboden. En er is een geheime nachtschool die zijn activiteiten zorgvuldig verborgen houdt voor het oog van onwetende studenten.


Allie maakt snel vrienden. De knappe Sylvain en de ruwe diamant Carter strijden om haar liefde. Wanneer Allie op een nacht wordt aangevallen, volgt een reeks vreemde voorvallen. Een meisje komt gruwelijk aan haar eind. Langzaamaan wordt duidelijk dat Allie op een gevaarlijke plek is. Kan ze nog wel iemand vertrouwen? Wat gebeurt er allemaal in op de geheimzinnige Cimmeria Academy?


Uitgeverij Moon: 10,00 (tot september, daarna 17,95). 
Lorenz Pauli: Piepelotheek PDF Afdrukken E-mail
Waar zouden we zijn zonder de bibliotheek?!

Vos zit achter Muis aan, kruipt door het kelderraam, sluipt de hoek om, een smal en donker gangetje door… en dan staat hij ineens tussen rijen en rijen planken met daarop ontelbaar veel boeken.

‘Dit is een bibliotheek,’ verklaart Muis.
‘Een piepelewattum?’ vraagt Vos.

Algauw merkt Vos hoe fijn boeken zijn, zelfs als je nog niet kunt lezen. En laat het nou een kip zijn die hem bij dat laatste helpt! Samen komen ze erachter dat iedereen wel iets van zijn gading in de bibliotheek vindt. Maar als ze zien dat de boer een kippenkookboek komt lenen, wordt het tijd om in actie te komen.

Uitgeverij Gottmer: 12,95


 
Loes Riphagen: De gele olifant PDF Afdrukken E-mail
De gele olifant De gele olifant spaart gele spullen. Steeds meer en meer, tot hij de hele wereld over moet om zijn verzameling compleet te maken. Door al die mooie gele spullen heeft hij helemaal geen oog meer voor zijn kleine vriend muis, die op allerlei manieren zijn aandacht probeert te trekken.

Als de gele olifant 
doorslaat in zijn verzamelwoede en de zon probeert te pakken gaat het mis.
Pas dan realiseert hij zich hoe belangrijk muis eigenlijk voor hem is.

Uitgeverij de Fontein: 13,95


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 71 - 84 van 104
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer