Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Jeugdboeken
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Longlist Europese Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Vanaf 7 april: Ik wil een prentenboek
 
Lopende actie: Geef mij maar een boek!
 
Hannah van Binsbergen wint de VSB Poëzieprijs 2017
 
Jeugdboek van de Maand
Colin Meloy: Wildwoud PDF Afdrukken E-mail
Prue McKeels leven is heel gewoon, totdat haar kleine broertje wordt ontvoerd door een zwerm kraaien. Ze durft niet meer naar huis en gaat de kraaien achterna om haar broertje te redden. De vogels vliegen naar de Onbegaanbare Wildernis, het verboden bos waar niemand ooit uit terugkeerde. Zo begint het avontuur dat Prue en haar vriendje Curtis meeneemt naar een geheime wereld vol gewelddadige beesten, liefdevolle wezens en machtige figuren met slechte bedoelingen.

Onze kinderboeken tip vanaf 10 jaar. 
Uitgeverij De Bezige Bij: 19,95


 
Charlotte Dematons: Nederland PDF Afdrukken E-mail
Van Euromast tot Afsluitdijk, van Koninginnedag tot bloeiende bollenvelden en een oma in Friesland die met haar rollator tussen taferelen van Avercamp en Bruegel door zwiert. Historie, verhalen en kinderliedjes, tradities en eigenaardigheden - alles is in Nederland te vinden. 

Zie je op iedere plaat de tweeling Sietse en Hielke met hun Kameleon, de kleine kapitein met zijn Nooitlek, een tuinkabouter, een reiger, een camperbusje en een gele ballon? En Zwarte Piet? Die mist in december de boot naar Spanje, maar gelukkig vindt hij een manier om thuis te komen.  
Noëlla Elpers: Malou van de Mussen PDF Afdrukken E-mail
Begin zeventiende eeuw. Tijdens de godsdienstoorlog in de Nederlanden is Malou met haar moeder uit Antwerpen naar Roosendaal gevlucht. Als de Zwarte Dood het dorp bereikt, wordt Malou teruggestuurd naar Antwerpen. Ze komt terecht in het huis van buitenburgemeester Nicolaas Rockox waar ze het jongste ´maartje´ wordt. 
De komst van Malou wekt wantrouwen op, maar toch weet ze een plaats te veroveren in Den Gulden Rinck. Nicolaas Rockox en zijn kinderloze vrouw Adriana raken erg gesteld op haar. 

Ondanks haar beschermde leventje, worstelt Malou met vragen. Kan Nicolaas Rockox  haar echte vader zijn? En wat moet ze doen met haar verboden gevoelens voor de nieuwe knecht Meerten? Dan komt Malou een gevreesde schaduw uit het verleden tegen en wordt ze gedwongen een keuze te maken die de rest van haar leven zal bepalen.  
Holly Goldberg Sloan: Ik zal er zijn PDF Afdrukken E-mail

Twee jongeren leven in twee compleet verschillende werelden, op het moment dat ze elkaar zien is het liefde op het eerste gezi

cht. Sam zorgt voor zijn kleinere broertje Riddle, gaat niet naar school en moet maar zien hoe hij rond komt. Emily is eigenlijk best gewoon, gaat naar school, gaat uit met vrienden en heeft af en toe ruzie met haar broertje.

Gedurende het verhaal komt de lezer steeds meer te weten over het leven van de hoofdpersonen en blijkt dat het allemaal nog niet zo eenvoudig in elkaar zit. Met name de vader van Sam en Riddle heeft niet het beste voor met zijn zoons...

Onze young adult kinderboekenweektip. 

Uitgeverij Querido: € 17.50
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Resultaten 57 - 70 van 97
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer