Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Jeugdboeken
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Alfred Birney wint the Libris Literatuurprijs
 
Longlist Europese Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Vanaf 7 april: Ik wil een prentenboek
 
Lopende actie: Geef mij maar een boek!
 
Jeugdboek van de Maand
R. J. Palacio: Wonder PDF Afdrukken E-mail

Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg. 
Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken...  
Ellen van Velzen: Jonge Vlieger PDF Afdrukken E-mail
Zolang de inwoners zich kunnen herinneren, is het dorp waar Jani woont omringd door honderden vliegers. Dag en nacht worden ze in de lucht gehouden door twee mysterieuze vliegeraars: Oude Vlieger en Nieuwe Vlieger. Van oudsher beschermen zij het dorp tegen duistere krachten, maar de laatste jaren worden ze niet meer serieus genomen. Er hebben zich al lang geen gevaarlijke wezens laten zien, en niemand gelooft nog echt in het kwaad dat het dorp bedreigt. Totdat uit de donkere schaduwen van het woud een langgerekte, dierlijke schreeuw klinkt. 

Lemniscaat: €14,95


 
Colin Meloy: Wildwoud PDF Afdrukken E-mail
Prue McKeels leven is heel gewoon, totdat haar kleine broertje wordt ontvoerd door een zwerm kraaien. Ze durft niet meer naar huis en gaat de kraaien achterna om haar broertje te redden. De vogels vliegen naar de Onbegaanbare Wildernis, het verboden bos waar niemand ooit uit terugkeerde. Zo begint het avontuur dat Prue en haar vriendje Curtis meeneemt naar een geheime wereld vol gewelddadige beesten, liefdevolle wezens en machtige figuren met slechte bedoelingen.

Onze kinderboeken tip vanaf 10 jaar. 
Uitgeverij De Bezige Bij: 19,95


 
Charlotte Dematons: Nederland PDF Afdrukken E-mail
Van Euromast tot Afsluitdijk, van Koninginnedag tot bloeiende bollenvelden en een oma in Friesland die met haar rollator tussen taferelen van Avercamp en Bruegel door zwiert. Historie, verhalen en kinderliedjes, tradities en eigenaardigheden - alles is in Nederland te vinden. 

Zie je op iedere plaat de tweeling Sietse en Hielke met hun Kameleon, de kleine kapitein met zijn Nooitlek, een tuinkabouter, een reiger, een camperbusje en een gele ballon? En Zwarte Piet? Die mist in december de boot naar Spanje, maar gelukkig vindt hij een manier om thuis te komen.  
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 57 - 70 van 99
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer