Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Jeugdboeken
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Longlist Man Booker Prize 2017
 
Festival Oude Muziek
 
Shortlist Europese Literatuurprijs
 
Alfred Birney wint the Libris Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Jeugdboek van de Maand
Jon Klassen: Deze hoed is niet van mij PDF Afdrukken E-mail

Een kleine vis heeft een hoed die niet van hem is. Hij heeft hem gestolen van een grote vis. De grote vis sliep toen de kleine vis zijn hoed stal, maar wat als hij wakker wordt? Zal de grote vis hem achternakomen als hij merkt dat zijn hoed weg is? Voor de zekerheid zwemt de kleine vis zo snel mogelijk weg en verstopt zich op een plek waar niemand hem kan vinden. Niemand?

Onze prentenboekentip voor de kinderboekenweek, vanaf 3 jaar. 
Uitgeverij Gottmer: €13,95 
Jan Paul Schutten: Het Raadsel van alles wat Leeft PDF Afdrukken E-mail
De evolutie nog nooit zo helder in kaart gebracht.

Wat is 'leven' precies? Hoe zijn de planten, dieren en mensen op aarde ontstaan? Hoe maak je iets levends uit een verzameling stoffen die net zo dood zijn als legosteentjes? Waarom zit een eenvoudige cel nog knapper in elkaar dan de ingewikkeldste robot? Waarom lijkt Jos Grootjes uit Driel op het slijmerigste wezen in de zee? En wat hebben zijn sokken daar in hemelsnaam mee te maken?

Het zijn maar een paar van vele grote vragen waar Gouden Griffelwinnaar Jan Paul Schutten een verhelderend en geestig antwoord op geeft. En al die antwoorden zijn ook nog eens schitterend geïllustreerd door Floor Rieder. Haar even grappige als mooie tekeningen brengen het wonder van het leven in beeld als nooit tevoren.  
R. J. Palacio: Wonder PDF Afdrukken E-mail

Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg. 
Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken...  
Ellen van Velzen: Jonge Vlieger PDF Afdrukken E-mail
Zolang de inwoners zich kunnen herinneren, is het dorp waar Jani woont omringd door honderden vliegers. Dag en nacht worden ze in de lucht gehouden door twee mysterieuze vliegeraars: Oude Vlieger en Nieuwe Vlieger. Van oudsher beschermen zij het dorp tegen duistere krachten, maar de laatste jaren worden ze niet meer serieus genomen. Er hebben zich al lang geen gevaarlijke wezens laten zien, en niemand gelooft nog echt in het kwaad dat het dorp bedreigt. Totdat uit de donkere schaduwen van het woud een langgerekte, dierlijke schreeuw klinkt. 

Lemniscaat: €14,95


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 57 - 70 van 101
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer