Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Jeugdboeken
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Longlist Europese Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Vanaf 7 april: Ik wil een prentenboek
 
Lopende actie: Geef mij maar een boek!
 
Hannah van Binsbergen wint de VSB Poëzieprijs 2017
 
Jeugdboek van de Maand
Michelle Robinson: Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen PDF Afdrukken E-mail

Zit jouw wollige mammoet ook vol modder en vol viezigheid? Stinkt hij een beetje en wast hij zich nooit achter zijn oren? Een wollige mammoet wassen is heel moeilijk. Maar het kan! Volg gewoon de lessen uit dit wollige-mammoetwasboek... 
...en een wollige mammoet wassen wordt een feest! 
Zorg alleen dat er geen zeep in zijn ogen komt... 
Jonny Duddle: Gigantosaurus PDF Afdrukken E-mail

Kinders, pas op voor de gigantosaurus.
Hij heeft altijd honger, hij heeft altijd trek.
Blijf uit de buurt van zijn vlijmscherpe klauwen.
Blijf uit de buurt van zijn bijtgrage bek.

Als vier dinokinderen samen gaan spelen belooft een van hen de wacht te houden en de andere te waarschuwen mocht de gigantosaurus komen. Hij maakt er echter een spelletje van en roept iedere keer terwijl er niks aan de hand is. Net als de anderen hem niet meer geloven komt de gigantosaurus écht hun kant op... 
Gemma Merino: De krokodil die niet van water hield PDF Afdrukken E-mail

Een verrassend vreemde krokodil…

Alle krokodillen houden van water, toch? Nou, de kleine krokodil in dit verhaal niet. Hij houdt er zelfs HELEMAAL niet van. Terwijl zijn broetjes en zusjes lekker aan het zwemmen zijn, zit hij in zijn eentje toe te kijken. In bomen klimmen vindt hij wél leuk. Wat is er toch met hem aan de hand? 
Annemarie van Haeringen: Coco - of het kleine zwarte jurkje PDF Afdrukken E-mail

Het kleurrijke levensverhaal van Coco Chanel inspireerde veelbekroond prentenboekillustrator- en schrijver Annemarie van Haeringen tot het nieuwe prentenboek Coco – of het kleine zwarte jurkjeDit juweeltje onder de prentenboeken is het elfde deel uit de serie kinderkunstboeken die het Gemeentemuseum Den Haag uitgeeft in samenwerking met Uitgeverij Leopold en verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling Chanel: de legende die van 12 oktober t/m 2 februari 2014 in het museum te zien is.

Coco – of het kleine zwarte jurkje neemt je mee op een adembenemende reis door het leven van Coco Chanel. Het prachtige prentenboek is niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Want wie kent de ‘Little Black Dress’, het Chanel-mantelpakje en Chanel No.5 niet? Met haar revolutionaire ontwerpen veranderde Gabrielle ‘Coco’ Chanel (1883-1971) de vrouwelijke garderobe in de 20e eeuw. Chanels bijzondere levensloop, van ‘rags to riches’ spreekt al generaties tot de verbeelding en inspireert nog steeds. Het ontroerende verhaal van Annemarie van Haeringen oogt als een modern sprookje. De kleine Coco groeit op in een weeshuis waar ze onder leiding van haar zwartgeklede ‘tantes’ hard moet werken voor de kost. Maar ze leert er ook naaien en borduren. Op haar achttiende moet ze een baantje zoeken. De wereld ligt voor haar open. En één ding weet Coco heel zeker: ze wil nooit, nooit meer arm zijn. 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Resultaten 43 - 56 van 97
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer