Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Jeugdboeken
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Europese Literatuurprijs 2018
 
Jeugdboek van de Maand
Marije Tolman: Springende pinguïns en lachende hyena's PDF Afdrukken E-mail
Wist jij dat een pinguïn wel 1.80 meter hoog kan springen? Dat een flamingo zijn eten alleen kan doorslikken als hij zijn kop ondersteboven houdt? En dat een luiaard zo langzaam beweegt dat er groene algen in zijn vacht groeien?

In Springende pinguïns en lachende hyena's  staan allerlei bizarre, ongelooflijke en vrolijk makende dierenweetjes, verzameld door Jesse Goossens en kleurrijk in beeld gebracht door Gouden Penseel-winnares Marije Tolman. 

Uitgeverij Lemniscaat: € 19,95 
Allan Stratton: De honden PDF Afdrukken E-mail
Al vijf jaar is Cameron met zijn moeder op de vlucht voor zijn gewelddadige vader. Telkens wil zijn moeder weer verhuizen omdat zijn vader hen op het spoor is. Wanneer Cameron in de kelder van hun nieuwe onderkomen - een afgelegen boerderij - een oude map vindt met angstaanjagende kindertekeningen, raakt hij in de ban het lot van de vorige bewoners. Al snel geeft het huis geheimen prijs die alleen Cameron lijkt te zien.

Uitgeverij Gottmer: € 16,95


 
Boy 7 nu in de bioscoop PDF Afdrukken E-mail
Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet een ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Nu in de bioscoop.


 
Rainbow Rowell: Eleanor en Park PDF Afdrukken E-mail
Eleanor... Rood haar, verkeerde kleren. Staat achter hem totdat hij zich omdraait. Ligt naast hem totdat hij wakeer wordt. Vergeleken bij haar is ieder andere saai en kleurloos en nooit goed genoeg... Eleanor.

Park... Hij weet dat ze van een liedje houdt nog voordat hij het haar laat horen. Hij lacht om haar grapjes nog voordat ze de clou verteld heeft. Er is een plekje op zijn borst, net onder zijn keel, dat maakt dat ze haar beloftes wil houden... Park.

Eleanor & Park is het verhaal van twee onfortuinlijke zestienjarigen gedurende een schooljaar. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.

Uitgeverij Van Goor: € 17,99


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 42 van 104
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer