Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Jeugdboeken
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Longlist Man Booker Prize 2017
 
Festival Oude Muziek
 
Shortlist Europese Literatuurprijs
 
Alfred Birney wint the Libris Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Jeugdboek van de Maand
Rainbow Rowell: Eleanor en Park PDF Afdrukken E-mail
Eleanor... Rood haar, verkeerde kleren. Staat achter hem totdat hij zich omdraait. Ligt naast hem totdat hij wakeer wordt. Vergeleken bij haar is ieder andere saai en kleurloos en nooit goed genoeg... Eleanor.

Park... Hij weet dat ze van een liedje houdt nog voordat hij het haar laat horen. Hij lacht om haar grapjes nog voordat ze de clou verteld heeft. Er is een plekje op zijn borst, net onder zijn keel, dat maakt dat ze haar beloftes wil houden... Park.

Eleanor & Park is het verhaal van twee onfortuinlijke zestienjarigen gedurende een schooljaar. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.

Uitgeverij Van Goor: € 17,99


 
Janneke Schotveld: Botje PDF Afdrukken E-mail
Bibi’s vader heeft een wolwinkeltje, genaamd Bollewol.

Soms zou Bibi liever willen dat hij een stoerdere winkel had: een dierenwinkel, of een restaurant, zoals de vader van haar beste vriend Ming… Op een dag wordt er een vreemd pakketje bezorgd. Er blijkt geen wol in de doos te zitten, maar een robot. Een meisjesrobot om precies te zijn. Ze heet Botje en kan rekenen als de beste, keiharde boeren laten en ze is dol op voorgelezen worden. Kortom: ze lééft! Tenminste, als ze op tijd wordt opgeladen... Algauw wordt duidelijk dat Botje gezocht wordt door iemand met nare bedoelingen. Bibi doet er alles aan om Botje te beschermen. Maar wie heeft Botje eigenlijk gemaakt? En waarom is ze bij Bibi gebracht?

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf: € 13,99


 
Lewis Carroll: Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland PDF Afdrukken E-mail
In 1865 verscheen het boek Alice’s Adventures in Wonderland van Lewis Carroll in Groot-Brittannië. Het boek was direct een groot succes. De afgelopen honderdvijftig jaar zijn er  talloze versies van het boek verschenen en hebben vele illustratoren zich aan het verhaal gewaagd. Alleen al in Groot-Brittannië zijn er meer dan 2000 verschillende edities uitgekomen! Het memorabele jubileum was aanleiding om het boek in de vertaling van Sofia Engelsman opnieuw te laten illustreren.

En wie zou dat beter kunnen dan Floor Rieder? Zij heeft zeer grote indruk gemaakt met haar illustraties voor het veelvuldig geprezen Het raadsel van alles wat leeft. Het boek werd bekroond met het Gouden Penseel én de Gouden Griffel 2014.

Floor Rieder weet een nieuwe, geestige en tijdloze Alice te scheppen, die je meteen in je hart sluit. Deze nieuwe editie bevat De avonturen van Alice in Wonderland en (het vervolgdeel) in Spiegelland, en heeft een luxe full-colour-uitvoering gekregen. 

Uitgeverij Gottmer: € 24,95 
Floortje Zwigtman: Vlam PDF Afdrukken E-mail
Eerste deel van een ijzingwekkende trilogie waarin de lezer wordt meegezogen in een dictatoriale wereld van verraad, leugens en geweld

Roxane Tron is de dochter van Dux Tron, een dictator die Chimeria met harde hand regeert. Terwijl Roxane onbezorgde en gelukkige jeugdjaren op het eiland beleeft, gaat het gewone volk gebukt onder het regime van haar vader.

Christian Duse is een doodgewone jongen, die samen met zijn zussen Una en Marina en broer Rafaël een bandje vormt. Christian wil zich het liefst afzijdig houden van de politiek en ongestoord muziek maken. Daar komt een eind aan als Roxane zijn pad kruist en verliefd op hem wordt. Ze introduceert de Duses in het dictatorsgezin, en haar moeder ziet meteen haar kans schoon. Het regime begint barsten te vertonen en de vier muzikale jongeren kunnen het imago van het regime oppoetsen. Maar Marina en Rafaël zijn niet van zins het hoofd te buigen en zoeken via hun muziek de grenzen van de dictatuur op…

Young adult, uitgeverij Moon: €19,95


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 42 van 101
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer