Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Jeugdboeken
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Boeken Nieuws
Alfred Birney wint the Libris Literatuurprijs
 
Longlist Europese Literatuurprijs
 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize
 
Vanaf 7 april: Ik wil een prentenboek
 
Lopende actie: Geef mij maar een boek!
 
Jeugdboek van de Maand
Lewis Carroll: Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland PDF Afdrukken E-mail
In 1865 verscheen het boek Alice’s Adventures in Wonderland van Lewis Carroll in Groot-Brittannië. Het boek was direct een groot succes. De afgelopen honderdvijftig jaar zijn er  talloze versies van het boek verschenen en hebben vele illustratoren zich aan het verhaal gewaagd. Alleen al in Groot-Brittannië zijn er meer dan 2000 verschillende edities uitgekomen! Het memorabele jubileum was aanleiding om het boek in de vertaling van Sofia Engelsman opnieuw te laten illustreren.

En wie zou dat beter kunnen dan Floor Rieder? Zij heeft zeer grote indruk gemaakt met haar illustraties voor het veelvuldig geprezen Het raadsel van alles wat leeft. Het boek werd bekroond met het Gouden Penseel én de Gouden Griffel 2014.

Floor Rieder weet een nieuwe, geestige en tijdloze Alice te scheppen, die je meteen in je hart sluit. Deze nieuwe editie bevat De avonturen van Alice in Wonderland en (het vervolgdeel) in Spiegelland, en heeft een luxe full-colour-uitvoering gekregen. 

Uitgeverij Gottmer: € 24,95 
Floortje Zwigtman: Vlam PDF Afdrukken E-mail
Eerste deel van een ijzingwekkende trilogie waarin de lezer wordt meegezogen in een dictatoriale wereld van verraad, leugens en geweld

Roxane Tron is de dochter van Dux Tron, een dictator die Chimeria met harde hand regeert. Terwijl Roxane onbezorgde en gelukkige jeugdjaren op het eiland beleeft, gaat het gewone volk gebukt onder het regime van haar vader.

Christian Duse is een doodgewone jongen, die samen met zijn zussen Una en Marina en broer Rafaël een bandje vormt. Christian wil zich het liefst afzijdig houden van de politiek en ongestoord muziek maken. Daar komt een eind aan als Roxane zijn pad kruist en verliefd op hem wordt. Ze introduceert de Duses in het dictatorsgezin, en haar moeder ziet meteen haar kans schoon. Het regime begint barsten te vertonen en de vier muzikale jongeren kunnen het imago van het regime oppoetsen. Maar Marina en Rafaël zijn niet van zins het hoofd te buigen en zoeken via hun muziek de grenzen van de dictatuur op…

Young adult, uitgeverij Moon: €19,95


 
Philippe Lechermeier en Rébecca Dautremer: Een Bijbel PDF Afdrukken E-mail
De Bijbel. Dat is het Oude en het Nieuwe Testament. Het meest gelezen boek ter wereld. Een heilig boek waaruit miljoenen mensen kracht putten. Maar de Bijbel is bovenal een schat aan prachtige verhalen over geloof, angst, liefde, haat en hoop. Al eeuwenlang zijn ze een bron van inspiratie voor kunstenaars van over de hele wereld.

Ook schrijver Philippe Lechermeier en illustratrice Rébecca Dautremer lieten zich door de Bijbel inspireren. Hun monumentaal meesterwerk Een bijbel telt bijna 400 pagina’s en bevat een geheel nieuwe, gedurfde en originele interpretatie van de mooiste Bijbelverhalen in tekst én beeld.

Een Bijbel is een huzarenstuk waar jarenlang aan gewerkt werd. In haar typische stijl toverde topillustratrice Rébecca Dautremer een Adam, Eva en Mozes uit haar penseel zoals je ze nooit eerder zag. Dromerig, sprookjesachtig, boordevol details en vooral adembenemend mooi: haar paginagrote illustraties verrassen telkens opnieuw! Philippe Lechermeier zette de verhalen helemaal naar zijn hand en maakt gebruik van verschillende vormen en stijlen.

Uitgeverij Davidsfonds: € 49,95


 
Sally Gardner: Een planeet in je hoofd PDF Afdrukken E-mail
Standish en Hector wonen in Zone Zeven, een getto van het Moederland. Standish wordt vaak gepest omdat hij anders is. Hij heeft een blauw en een bruin oog en is dyslectisch. Sinds zijn ouders zijn afgevoerd woont hij bij zijn opa. Zijn buurjongen Hector is zijn enige vriend. Wanneer op een dag hun voetbal achter de grote muur vlak bij hun huis belandt, ontdekken ze dat het Moederland een geheim verbergt. Een bizar en duister geheim. Kort daarna verdwijnt Hector, en Standish moet een moedige keuze maken…

Uitgeverij Moon: € 17,50


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 42 van 99
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer