Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Sergei Rachmaninov: Piano trios PDF Afdrukken E-mail

Pianist Vladimir Ashkenazy besluit zijn discografie met werken van Rachmaninov in grootse stijl. Alle werken voor pianotrio, ook de onbekende, hier uitgevoerd met violist Zsolt-Tihamer Visontay en cellist Mats Lidstrom, verandert hij in meesterwerken. De musici maken van kamermuziek pianoconcerten voor de kleine zaal en opera’s in klein bestek. Ashkenazy is een meester in de korte en de lange vorm, is even overtuigend agressief als vriendelijk en is duidelijk de sturende kracht in dit gelegenheidstrio. Voor wie slechts één opname van deze stukken wil, deze opname is de beste. 
Ludwig van Beethoven: Late Piano Sonates PDF Afdrukken E-mail

Bij deze uitvoeringen denkt men niet: het kan ook anders. Dramatiek en lyriek, bij Beethoven altijd een ongemakkelijke combinatie, vormen hier een volmaakt huwelijk. Zelfs in de hoogste spanning heerst ongekende rust; stormachtigheid en helderheid gaan uitstekend samen. En de onberekenbare oude dag van Beethoven wordt een zeer natuurlijke sensatie. Wat moet een pianist als Igor Levit, die zo subliem debuteert met Beethovens late pianosonates, hierna nog meer doen? Dit is het beste illustratie van het feit dat de traditie niet alleen een museum en een canon is, maar een permanente inspiratiebron. 
Robert Schumann: Symfonieën PDF Afdrukken E-mail

De Radio Kamer Filharmonie ging onlangs helaas ter ziele. Welke parels hiermee verdwijnen, bewees het orkest op de valreep met deze dubbel-cd waarop het onder zijn vaste dirigent Michael Schönwandt exemplarische uitvoeringen geeft van onder meer alle symfonieën van Robert Schumann. Meteen wordt de luisteraar getroffen door de moeiteloze vereniging van tegenstrijdige eigenschappen als vaart, helderheid, klankrijkdom, greep op de structuur en die typisch Schumanneske versmelting van grilligheid en degelijkheid. Dit is de best denkbare zwanenzang. 
Robert Schumann: Piano Sonate PDF Afdrukken E-mail

Robert Schumann zweeft in zijn pianomuziek voortdurend tussen avontuur en soliditeit. Pianiste Mitsuko Uchida benadrukt graag het eerste en koos voor deze cd werken die haar visie prachtig ondersteunen. Daarbij wil zij graag de grenzenloze vervoering alle ruimte geven, waardoor met name Waldszenen en de Gesänge der Frühe op de rand komen van grote inkeer en melancholie.
Men hoort dat Schumann graag wandelde buiten de geijkte paden. Ook als hij klassiek lijkt, zoals in de Tweede sonate, opteert Uchida met succes voor een turbulente aanpak. Extra aantrekkelijk is dat de cd deel uitmaakt van de actie Aangenaam Klassiek en daarom tijdelijk goedkoper is. 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Resultaten 85 - 90 van 90
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer