Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Hesperion XXI:Granada 1013-1526 PDF Afdrukken E-mail
Savall
Jordi Savall begon zijn carrière als prachtig vertolker van Spaanse muziek uit middeleeuwen en renaissance. Hij verbreedde zich en komt de laatste jaren vooral met thematische uitgaven, ondersteund met schitterende boeken. Zijn concert van dit jaar zou de opmaat kunnen zijn tot een nieuwe thematische uitgave. En ook als dat niet zo blijkt te zijn, blijven de cd’s en de concerten van hem en zijn groep niet te versmaden.

Hesperion XXI: Granada 1013-1526
AVSA9915
 
Saskia Coolen: A breath of new life PDF Afdrukken E-mail
Saskia Coolen
Deze Nederlandse blokfluitiste maakte onlangs een cd A breath of New Life waarop zij de vele mogelijkheden van haar instrument op hoog niveau presenteert. Dat ze ook doceert, maakt haar de aangewezen figuur om op het festival iets te vertellen over de beginselen van het spelen van oude muziek. En na haar vertelling is er als aandenken haar mooie cd.

Saskia Coolen: a breath of new life
Globe 5264


 
Monteverdi: Mariavespers PDF Afdrukken E-mail
Nederlands Kamerkoor
Dit gezelschap associeert u misschien niet meteen met oude muziek. Die gedachte is niet terecht. Het koor is geen specialist, maar beheerst een repertoire van Perotinus tot Pärt, dus ook Monteverdi. Vele jaren geleden maakte het o.l.v. René Jacobs een schitterende opname van zijn Mariavespers die onlangs gelukkig is heruitgebracht en bijna niets kost. De voormalige countertenor Jacobs ademt met het koor mee wat de uitvoering een sterk vloeiend en beweeglijk karakter geeft.

Monteverdi: Mariavespers
Harmonia Mundi HMG501566/67
 
Cavalli: L´Amore innamorato PDF Afdrukken E-mail
L’Arpeggiata
Dit gezelschap houdt ervan de verworvenheden van de historische uitvoeringspraktijk te combineren met elementen uit geheel andere tradities, zoals jazz en niet-westerse muziek wat soms tot zeer avontuurlijke resultaten leidt. Relatief on-avontuurlijk is hun benadering van een opera van Cavalli die het ook op cd zette. Dit is een verdiend pleidooi voor een onbekend uitstekend stuk, zeer boeiend als u ook houdt van Vivaldi en zijn levendigste tijdgenoten.

Cavalli: L’amore innamorato
Erato 2564616643 
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 71 - 84 van 130
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer