Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Machaut: Messe de Notre Temps PDF Afdrukken E-mail
Graindelavoix
Dit van huis uit Belgische gezelschap dat zich vooral toelegt op muziek uit middeleeuwen en renaissance maakte naam door uitvoeringen van zogeheten serieuze en verheven muziek te doorspekken met de levendigheid, spontaniteit en soms ruwheid van populaire muziek. Deze ‘on-elitarisering’ gaf deze muziek een nieuw karakter en daarmee ook een nieuw publiek. Recente cd’s met gevarieerd repertoire maakten duidelijk dat veel oude muziek baat kan hebben bij deze verfrissende, verre van stijve aanpak.

Machaut: Messe de Notre Temps
Glossa GCDP32110 
 
Alessandrini:Trennt´anni a Roma PDF Afdrukken E-mail
Alessandrini
 Rinaldo Alessandrini loopt al vele jaren in de oude muziekwereld. Hij was een van de eersten die erin slaagde de dominantie van de Engelse benadering in de uitvoeringspraktijk te trotseren met vertolkingen met veel zwier italianata waarmee hij schitterend recht deed aan niet alleen Monteverdi en Vivaldi, maar ook Bach en Buxtehude. Wat hij ook speelt, zijn spel is altijd de moeite waard.

Trennt’anni a Roma Opus 111 OP30563 
 
Mendelssohn:Lieder ohne Worte (Brautigam) PDF Afdrukken E-mail
Paschenko
Olga Paschenko is een rijzende ster in de pianowereld. Haar cd met variatiewerken van Beethoven doet uitzien naar haar recital in het festival waarop zij de Venetiaanse kant van Mendelssohn zal belichten die ruim aan bod komt in zijn Lieder ohne Worte. Die stukken heeft ze (nog) niet opgenomen, maar de uitvoering van Ronald Brautigam is een uitstekend alternatief.

Beethoven: Variaties (Paschenko)
Alpha 201
Mendelssohn: Lieder ohne Worte (Brautigam)
BIS 1982 en 1983 
 
 
Monteverdi:Pianto della madonna PDF Afdrukken E-mail
 Kiehr
Sopraan Maria Cristina Kiehr is al jaren een meester in muziek van de Venetiaan Monteverdi en laat ook dit jaar op het festival horen waarom. Monteverdi hield van de vermenging van religieuze en seculiere muziek en van vocale en instrumentale muziek. Zijn tijd- en stadgenoten, soms ten onrechte niet zo bekend, geeft Kiehr het pleidooi dat ze verdienen. 
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 71 - 84 van 126
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer