Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Gustav Mahler: Symphonie Nr. 3 PDF Afdrukken E-mail
Bernard Haitink is 87 en weet gelukkig nog niet van ophouden. Zijn nieuwste cd met de Derde symfonie van Mahler laat zich dat hij zich nog moeiteloos beweegt op olympisch niveau. Van een zeer goed orkest maakt hij een toporkest en de tijd vliegt voorbij, wat bij een stuk van 100 minuten een ongekende prestatie is.


 
Ludwig van Beethoven: Diabelli Variations PDF Afdrukken E-mail
Met deze cd voltooit Ronald Brautigam zijn serie met alle werken voor pianosolo van Beethoven. Hij maakt van de oude piano een gangbaar instrument, is dol op Beethovens mix van tegendraadsheid en verfijning en kan overweg met de kleine en de grote vorm, de dogmatische en de onberekenbare persoonlijkheid. Het hoofdwerk, de magistrale Diabellivariaties, krijgt een schitterende uitvoering, en het extra werk op de cd, voor velen onbekend, is een aangename verrassing.


 
Theo Loevendie: Strides PDF Afdrukken E-mail
Theo Loevendie is een van Nederlands beste componisten. Hij is van huis uit jazzmusicus en toonde altijd veel belangstelling voor niet-westerse muziek. Zijn ‘klassieke muziek’ heeft daardoor vaak een prettige speelsheid en veelzijdigheid en de luisteraar heeft na afloop de opwindende sensatie dat men alles graag nog een keer wil horen. Voor die open geesten is er deze cd met al zijn pianomuziek, superieur gespeeld door Ralph van Raat die alle leuke elementen van deze grillige muziek in de juiste balans brengt.


 
Renaud Capucon: 21st century Violin Concertos PDF Afdrukken E-mail

Violist Renaud Capuçon zet zich graag in voor de nieuwste muziek. Op deze cd speelt hij drie vioolconcerten uit deze eeuw (van Wolfgang Rihm, Pascal Dusapin en Bruno Mantovani) en laat hij horen dat de beste componisten van nu slagen in een schitterende versmelting van vernieuwing en traditie op een zeer boeiende wijze. Zo verschillend als de concerten zijn, zo fascinerend zijn de persoonlijkheden, vooral bij Rihm en Dusapin. En de orkesten en dirigenten zijn uitstekend.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 57 - 70 van 130
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer