Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Llibre Vermell de Montserrat PDF Afdrukken E-mail

Met deze cd, met de opname van een concert in Barcelona in 2013, keert Savall na veel thematische projecten met een breed repertoire, terug tot zijn uitvalsbasis: de Spaanse muziek uit Middeleeuwen en Renaissance. Op deze cd brengt zijn ensemble muziek uit het Llibre Vermell de Montserrat, een Spaans muziekmanuscript uit de veertiende eeuw uit de omgeving van Barcelona met veel religieuze werken van zowel de plaatselijke bevolking als bezoekende pelgrims. De stukken zijn nieuw, de aanpak is bekend van eerdere cd’s en de uitvoeringen zijn voorspelbaar subliem.

 
Fitzwilliam: Virginal Book deel 5 PDF Afdrukken E-mail

Het Fitzwilliam Virginal Book, ontstaan in Engeland eind zestiende eeuw, is een van de oudste verzamelingen met klaviermuziek. Meestal klinkt uit dit omvangrijke werk slechts een handvol stukken, maar de overige, nauwelijks bekende delen mogen er ook wezen, zeker als ze gespeeld worden zoals Pieter-Jan Belder dat hier doet. Deel vijf uit deze serie bevat werken van thans zelden gehoorde Engelse componisten waaronder vele onbekende schatten waarin de componisten zeer inventief omgaan met de toenmalige clichés.

 
Stravinsky: Threni, Requiem Canticles e.a. PDF Afdrukken E-mail

De koorwerken van Stravinsky uit zijn laatste fase (1951-1971) staan bekend (als ze al bekend zijn) als duister, ontoegankelijk en onverbiddelijk. Huiselijk gezegd: deze muziek komt niet naar ons toe, wij moeten naar deze muziek toe. Wie die moeite wil doen, komt terecht in een wereld van grote diepgang, zonder sentiment maar met enorme geladenheid, volstrekt onberekenbaar en zeer eigen. Philippe Herreweghe, superieur in werken van Bach, geeft met zijn koor en orkest het quasi-Russisch orthodoxe en ongenadige van deze muziek een ongekende, bijna Duits-romantische allure. Vooral Stravinsky’s Requiem Canticles is diep roerend.

 

 
Brodsky Kwartet: Sjostakovitsj strijkkwartetten PDF Afdrukken E-mail

De 15 strijkkwartetten van Sjostakovitsj (1906-1975) lijken inmiddels te zijn uitgegroeid tot de kwartettoppers van onze tijd. Ze zijn tegelijk modern en klassiek-romantisch, hyper-expliciet en soms ondoorgrondelijk, spiegels van een turbulent leven en een grote uitdaging voor veel musici. Geen wonder dat het onvolprezen Brodsky kwartet deze 15 al voor de tweede keer compleet opnam. En die tweede cyclus (bij elkaar 6 cd’s voor een vriendelijke prijs), live opgenomen in Amsterdam, is een van de beste uitvoeringen van het werk.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 57 - 70 van 126
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer