Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Sergei Prokofiev: Symphonies Nos. 1 and 5 PDF Afdrukken E-mail
Het Radio Filharmonisch Orkest neemt in etappes alle symfonieën van Prokofjev op: ogenschijnlijk ruige, energieke moderne muziek, maar in de kern vaak zeer klassiek en romantisch van opbouw en karakter. Dit is het derde van de vier beoogde delen. De Eerste symfonie is een moderne parodie op symfonieën van Haydn, de Vijfde is een van de beste werken verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Het verenigt op schitterende wijze tragiek, heroïek, verdriet, optimisme en grootse vreugde over de overwinning. Heeft u deze stukken al, ook dan is het een aanrader. Deze uitvoeringen kunnen zich meten met de beste concurrenten.


 
Philip Glass: Piano Works PDF Afdrukken E-mail
Houdt u van muziek die voortkabbelt en het drama eerder suggereert dan groots presenteert, dan is dit wat voor u. De Glass van de filmmuziek, bijvoorbeeld bij The Hours, horen we hier in Etudes voor piano gebaseerd op een minimum aan muzikale figuren, uitgewerkt tot een maximum aan gevoel. De onderbouwing zit niet in het betoog maar in het blijvend verkeren in één toestand. Hield u al van Philip Glass op de harp door Lavinia Meijer, dan is dit een mooie aanvulling.


 
Gustav Mahler: Das Lied von der Erde PDF Afdrukken E-mail
Das Lied von der Erde is een cyclus van zes liederen voor stem en orkest. Meestal worden de oneven liederen gezongen door een tenor en de even door een alt, een enkele keer de even door een bariton. Tenor Jonas Kaufmann koos ervoor ze alle zes te zingen. Het enige nadeel daarvan is dat de liederen, zeker de nrs. 3-5, wat veel op elkaar gaan lijken, maar zijn intensiteit en voordracht maken alles goed. Zijn niveau maakt de gewenning een stuk gemakkelijker.


 
Franz Schubert: Piano Duetten PDF Afdrukken E-mail
Schuberts pianomuziek voor vier handen varieert van biedermeierhuisvlijt voor tussen de schuifdeuren tot groots drama, alsof het instrumentale opera is. Dit hele scala is vertegenwoordigd op deze cd. Elk stuk krijgt de juiste toon, dus de uitvoeringen verschillen enorm. De pianisten spelen subtiel op een oud instrument wat betekent dat de dramatische gebaren vaak veel krachtiger werken dan op een moderne vleugel. En de mogelijkheden van het oude instrument zijn volledig dienstbaar gemaakt aan zeer boeiende interpretaties van twee topsolisten die een hecht duo vormen.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 43 - 56 van 134
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer