Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Herman Strategier: Musique pour faire plaisir e.a. PDF Afdrukken E-mail
Herman Strategier was tijdens zijn leven (1912-1988) een alom gewaardeerd musicus in vele genres. Hij liet zich graag inspireren door Franse muziek, was eerder een groot vakman dan een vernieuwer en schreef graag voor vrienden en gelegenheden. Na zijn dood raakte zijn werk helaas ietwat op de achtergrond. De indruk lichtelijk gedateerd te zijn wordt echter overvleugeld door het speelplezier en de opgewekte toon, mede dankzij de schitterende uitvoeringen van zijn orkestmuziek door de beste orkesten en dirigenten.


 
Frédéric Chopin: Werken voor piano en orkest PDF Afdrukken E-mail
Frédéric Chopin schreef voor piano en orkest behalve twee concerten ook vier korte stukken die men helaas zelden hoort. De jonge Pool-Canadees Jan Lisiecki geeft hen een schitterend pleidooi met de juiste balans tussen de virtuoze moed van de jonge componist en pianist, de elegante zwier van de salon en de onbekommerde lichtheid van een componist die zijn meer weemoedige en dramatische stukken nog moest schrijven. Orkest en dirigent zijn uitstekend.


 
Johann Sebastian Bach: Goldbergvariaties PDF Afdrukken E-mail
De Goldbergvariaties zijn allang het stadium voorbij waarin we ons afvragen hoe het gespeeld moet worden: het kan op zeer veel manieren. De jonge Italiaanse pianiste Beatrice Rana kiest voor een romantische toon, grootse virtuositeit en een sterke gerichtheid op melodie, meer dan op contrapunt. Ze benut volledig alle mogelijkheden van de moderne vleugel en maakt van de 32 deeltjes een grote boog. Een van de beste uit voeringen van dit werk van de laatste jaren.


 
Ludwig van Beethoven: Missa Solemnis PDF Afdrukken E-mail
Het grootste bezwaar tegen deze cd is in wezen oneigenlijk: een cd geeft niet helemaal de opwinding die een concert geeft. Denk in dat dit een concert is (de opname ontstond tijdens concerten) en men begrijpt de unieke status van dit veelkoppige ouderdomswerk: een onverbiddelijke en onweerstaanbare drammerigheid gerealiseerd met een mix van oude kerkmuziek, Beethoveniaanse vormen, romantische rebellie en vooral de energie en de mentaliteit van een jonge hond. Bij deze uitvoering begrijpt waarom het Orkest van de 18e eeuw na de dood van Frans Brüggen gelukkig is doorgegaan, waarom het koor Cappella Amsterdam moet blijven en dat dirigent Daniel Reuss een alleskunner is.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 43 - 56 van 130
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer