Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Johann Sebastian Bach: Johannes-Passion PDF Afdrukken E-mail
Wat voegt Marc Minkowski toe aan de vele, prachtige uitvoeringen die van dit werk bestaan? Bovenal het inzicht dat het drama van het verhaal zo evident is dat een aandikking door middel van theater het effect eerder vermindert dan vergroot. Korte, onopgesmukte, maar uiterst geladen gebaren zijn vaak minstens zo intens en effectief als nadrukkelijke momenten. Misschien vinden romantische oren dit te nuchter en te zakelijk. Maar bent u meer iemand voor een discrete expressie, dan is dit uw uitvoering.


 
George Frideric Händel: La Resurrezione PDF Afdrukken E-mail
Het merk Veritas komt met een aanbieding. Van de vele titels met oude muziek zijn er vele tijdelijk zeer vriendelijk geprijsd. Een daarvan is met de oude en nog steeds schitterende opname van het oratorium La Resurrezione van Händel onder leiding van Ton Koopman. Hij heeft een uitstekend koor en orkest tot zijn beschikking, evenals prachtig solisten die net als Händel het Bijbelverhaal over de dagen tussen de dood en de opstanding van Christus behandelen als opera. Die aanpak komt het geheel zeer ten goede.


 
Thomas Adès: Orkestwerken PDF Afdrukken E-mail
Thomas Adés is Engelands componerende hoop in bange dagen. Hij put even lief uit de sfeer waaraan Engeland dacht de hele wereld aan te kunnen als uit omringende werelden. Hij vermengt even graag traditionele en vernieuwende ingrediënten met als resultaat een intrigerende hutspot die even ondefinieerbaar als boeiend is. Op deze cd dirigeert hij eigen composities, oud en nieuw, gebaseerd op oude en nieuwe ideeën en altijd uitstekend uitgevoerd. Adès dirigeert als een componist en geeft de werken daardoor een samenhang waar deze stukken zeer bij zijn gebaat.


 
Govert-Jan Bach over Maarten Luther en Johann Sebastian Bach PDF Afdrukken E-mail
Omdat het dit jaar Luther-jaar is (500 jaar geleden klaagde Luther de katholieke kerk aan en legde hij daarmee de basis voor het protestantisme) maakte Bach-kenner Govert-Jan Bach een luisterboek Maarten Luther en Jophann Sebastian Bach. Op twee cd´s vertelt hij het verhaal over Luther, zijn ideeën en zijn invloed op Bach. Naast een duidelijke uitleg met veel muziekvoorbeelden krijgt u ook twee cd´s met Bachs zogeheten Lutheraanse missen: minder bekend dan zijn Hohe Messe, maar minstens zo enerverend en schitterend uitgevoerd door Bach-specialist Philippe Herreweghe.

Uitgeverij Rubinstein: €24,99


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 43 - 56 van 126
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer