Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
João Lourenço Rebelo: Psalmi, Magnificat & Lamentationes PDF Afdrukken E-mail
De vroege Barok is een goudmijn. Monteverdi is verreweg de bekendste componist uit deze sfeer, maar lang niet de enige die er mag wezen. Een van zijn vele tijdgenoten was Rebelo die vooral actief was als componist van religieuze muziek. Vergeleken met Monteverdi lijkt zijn muziek minder sensueel en meer formeel, maar achter die keurige façade schuilt een grote kracht en theatraliteit die Erik van Nevel met zijn musici uitstekend aan de oppervlakte weet te brengen.


 
Maurice Ravel: Daphnis & Chloé PDF Afdrukken E-mail
De historische uitvoeringspraktijk rukt steeds meer op richting heden, dus was vroeg of laat Ravel aan de beurt. Het orkest Les siècles o.l.v. Francois-Xavier Roth stort zich nu op Ravels meesterwerk Daphnis et Chloé. Het resultaat is een iets slankere klank die zeer goed uitkomt en het stuk rijker maakt mede dankzij de uitstekende dirigent.


 
Johannes Brahms: Pianowerken PDF Afdrukken E-mail
De pianist Arcadi Volodos maakte naam met geweldige uitvoeringen van virtuoze hoogstandjes. De laatste jaren concentreert hij zich op lyrische werken met een grote zeggingskracht – en ook daarmee bereikt hij fantastische resultaten. Het meest recente voorbeeld is zijn cd met late pianostukken van Brahms. Ze staan te boek als toonbeelden van de melancholie van het onvermogen. Dit echter zijn stukken van een sterke persoonlijkheid die zijn kracht uit in schoonheid en lyriek. Duit is geen onvermogen, maar de macht van de subtiliteit.


 
Werken van Saint-Saëns, Poulenc en Say PDF Afdrukken E-mail
Nederland kent vele, jonge musici die zich uitstekend kunnen meten met de beste buitenlandse collega’s en die iedereen kunnen genezen van de modieuze misvatting dat klassieke muziek vooral iets voor volwassenen zou zijn. Tot die jonge lichting behoren al enige jaren de gebroeders Jussen. Ze zijn het stadium van de dierbare wonderkinderen ontgroeid en worden meer en meer volwassen muzikale persoonlijkheden met een eigen, interessant geluid. Luister maar naar hun nieuwste cd met onder meer twee hits voor twee piano’s: Saint-Saëns’ Le carnival des animaux en Francis Poulencs Concert voor twee piano’s. Zelden klonken die stukken zo aanstekelijk. En niet iedereen mag ze spelen met het Koninklijk Concertgebouworkest.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 42 van 126
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer