Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Wolfgang Amadeus Mozart: Drie strijkkwartetten KV 428, 465 en 387 PDF Afdrukken E-mail
Mozart lijkt bij slecht luisteren op een superieure zondagscomponist wiens muziek welluidend doorgaat. Daarnaast bezit zijn muziek ook een sterk dramatisch element. Het kwartet Casals speelt drie van zijn zes Haydn-kwartetten en geeft ze een enigszins turbulent tintje, waarmee het recht doet aan het spel van de naamgever, de legendarische cellist Pablo Casals die klassiek en romantisch speelde. Mozart wordt op deze manier een sympathieke romanticus.


 
Frédéric Chopin: Recital PDF Afdrukken E-mail
Deze dubbel-cd is opgezet als een recital. De eerste cd eindigt met ‘pauze’ en de tweede met ‘toegift’. Het repertoire is zeer gevarieerd, het spel is dat iets minder. Grubert houdt in alles van een rustige en beheerste aanpak. Ook als de muziek uitbreekt, zoals in Tweede sonate en Derde en Vierde ballade, overheerst een apollinische houding. Transparantie komt voor dramatiek en de grote stukken klinken als de Nocturnes en Mazurka’s. De intieme dramatiek achter de stormen in de grote komt daardoor beter uit.


 
Friedrich Nietzsche: Complete Piano Music PDF Afdrukken E-mail
Friedrich Nietzsche was behalve filosoof ook componist. Muziek was voor hem minstens zo belangrijk als de denkkunst, hij verdiepte zich in talloze componisten, vooral Duitsers, en had een complexe relatie met Richard Wagner. Tot zijn vele composities behoren talloze pianowerken. De inspiratiebronnen lijken vooral Beethoven en Schumann, maar Nietzsche gaat zeer selectief met hun taal om en vertraagt hun idioom dermate en haalt er vaak zoveel dramatische ontwikkeling uit dat veel stukken lijken op een Duitse, zwaar op de handse uitgave van de zeer statische, soms schijnbaar stuurloze stukken van Satie en Mompou. Saaiheid ligt dan op de loer, maar Jeroen van Veen weet de spanning goed vast te houden. Bij zijn spel begrijpt men Nietzsches hoog-dramatische titels.


 
Hendrik Andriessen: Orchestral Music vol. 4 PDF Afdrukken E-mail
De Nederlandse componist Hendrik Andriessen (1892-1981) is veel meer dan alleen de vader van Louis en Jurriaan. Hij schreef schitterende kerkmuziek, wist hoe hij met kleine, Frans aandoende muzikale gebaren een wereld vol vervoering wist op te roepen. Deze cd is het vierde deel in een serie met zijn orkestmuziek. Naast zijn Vierde symfonie krijgt u enkele korte orkestwerken waarin een soort gedempte extase hand in hand gaat met ernst en degelijkheid. Even degelijk en zeker niet saai is de uitvoering door het Orkest van het Oosten dat zich onder David Porcelijn graag inzet voor dit ten onrechte vergeten repertoire.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 42 van 134
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer