Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Felix Mendelssohn: Symphonies 1-5 PDF Afdrukken E-mail
Ook al bestaan van deze stukken al diverse uitstekende uitvoeringen, deze uitgave is een aanwinst. De dirigent, meester in Frans meester en chefdirigent in Rotterdam, benadert deze stukken alsof ze in principe van Mozart zijn met enkele romantische toevoegingen, waardoor het geheel een slankheid krijgt die zowel Frans aandoet als recht doet aan de componist. Vooral de onbekendere Eerste en Tweede symfonie hebben hier baat bij. En de bekendere Derde, Vierde en Vijfde klinken veel sierlijker en energieker dan gewoonlijker. Mendelssohn blijkt aldus gebracht zeer gebaat te zijn bij de een on-Duitse aanpak.


 
Carl Philipp Emanuel Bach: Vioolsonates PDF Afdrukken E-mail
De periode tussen de dood van vader Bach (1750) en de volwassenwording van Mozart (1777) staat bij sommigen nog te boek als een overgangsperiode. Dat de muziek uit die Jaren ook in zichzelf zeer interessant is, bewijst deze cd met vioolsonates van een van de zonen van Bach. Carl Philipp Emanuel hield van experimenteren, vooral op het gebied van harmonie, dynamiek en vorm. Van die vernieuwing interessante muziek maken, is deze musici zeer toevertrouwd. Hun spel is zowel volstrekt verrassend als overtuigend.


 
Visions: Véronique Gens PDF Afdrukken E-mail
De Franse sopraan Véronique Gens begon haar carrière als vertolkster van Franse barokmuziek, maar ze blijkt een veel breder repertoire schitterend te kunnen brengen. Op haar laatste cd zingt zij allerlei aria’s uit opera’s van romantische landgenoten met een hang naar grootsheid en pathos, maar ook met een oude, barok aandoende liefde voor verstaanbaarheid en expressiviteit door middel van subtiele gebaren. Geen wonder dat ook deze muziek voor Gens een thuiswedstrijd is, mede dankzij een schitterend orkest en dito dirigent.


 
Kurtag: Complete Works for Ensemble and Choir PDF Afdrukken E-mail
De Hongaar Györgi Kurtág, nu 91, is een van de grootst levende componisten en net als Anton Webern een meester van het expressionistische aforisme. Zijn korte stukken zijn zinnen met de rijkdom van een boek en zijn lange werken toonbeelden van superieur opgebouwde spanning en verrassing: met minieme middelen in vaak onberekenbare vormen en klanken weet hij een maximale intensiteit op te wekken. Dit soort is een kolfje naar de hand van Reinbert de Leeuw die met zijn musici geweldige resultaten weet te bereiken. Een enkel werk in deze box van 3 cd’s was al eerder opgenomen, maar niet eerder verscheen zo’n omvangrijk en imposant overzicht van deze geweldige componist.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 42 van 130
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer