Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Mozart: Drie pianoconcerten door Thomas Beijer en leden van KCO PDF Afdrukken E-mail


Thomas Beijer profileert zich als pianist en romancier. Dit is zijn vijfde cd en zijn eerste roman Geen jalapenos verscheen onlangs. Op deze cd speelt hij drie pianoconcerten van Mozart met de juiste mix van ingehouden dramatiek, subtiele kracht en kleine details met een grote werking. Het tekstboekje is een lekkermakertje voor de uitstekende roman. Het romanfragment over Mozart smaakt naar meer en zijn laatste cd met drie pianoconcerten van Mozart (KV 415, 449 en 488) bewijst dat hij Mozart zowel prachtig kan beschrijven als uitvoeren.

 
John van Markwijk: Rogier van Otterloo PDF Afdrukken E-mail
Rogier van Otterloo is vooral bekend geworden als componist van filmmuziek die ook volkomen overtuigt als zelfstandige muziek. In zijn korte leven schreef hij zeer veel prachtige muziek en werkte hij samen met talloze musici. Deze rijk geïllustreerde biografie geeft een roerend portret, een mooi beeld van de totstandkoming van zijn muziek, zijn contacten met collega’s en een goed overzicht van een boeiend oeuvre.

Stichting Metropole Orkest


 
Nigel Cliff, Moskouse Nachten PDF Afdrukken E-mail
In 1958, op het hoogtepunt van de koude oorlog, won de Amerikaanse pianist Van Cliburn in Moskou het Tsjaikovski-concours met vertolkingen van repertoire dat de Russen als hun natuurlijk domein beschouwden. Dit boek, een combinatie van muziek en geschiedenis, schildert de historische aanloop, de situatie waarin het concours plaats vond en de gevolgen van die overwinning voor alle betrokkenen. Het geeft een boeiende blik in vele keukens (met heel veel nieuwe informatie) en zet aan het denken over de relatie tussen kunst en politiek.

Uitgeverij Het Spectrum: €25,00


 
Carrousel: Holland Baroque meets Eric Vloeimans PDF Afdrukken E-mail
Jazztrompettist Eric Vloeimans en het barokgezelschap Holland Baroque wandelen graag buiten de geijkte paden. Op deze cd spelen zij stukken van allerlei klassieke componisten in zeer uiteenlopende arrangementen. De jazzmusicus Vloeimans laat zich inspireren door klassieke melodiestijlen en Holland Baroque klinkt soms absoluut niet als een barokgezelschap. Het resultaat van de ontmoeting is een nieuwe vriendelijke taal vol verrassingen en prettige steentjes in ieders vijver.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 15 - 28 van 126
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer