Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Robert Schumann: Symfonieën PDF Afdrukken E-mail

De Radio Kamer Filharmonie ging onlangs helaas ter ziele. Welke parels hiermee verdwijnen, bewees het orkest op de valreep met deze dubbel-cd waarop het onder zijn vaste dirigent Michael Schönwandt exemplarische uitvoeringen geeft van onder meer alle symfonieën van Robert Schumann. Meteen wordt de luisteraar getroffen door de moeiteloze vereniging van tegenstrijdige eigenschappen als vaart, helderheid, klankrijkdom, greep op de structuur en die typisch Schumanneske versmelting van grilligheid en degelijkheid. Dit is de best denkbare zwanenzang. 
Robert Schumann: Piano Sonate PDF Afdrukken E-mail

Robert Schumann zweeft in zijn pianomuziek voortdurend tussen avontuur en soliditeit. Pianiste Mitsuko Uchida benadrukt graag het eerste en koos voor deze cd werken die haar visie prachtig ondersteunen. Daarbij wil zij graag de grenzenloze vervoering alle ruimte geven, waardoor met name Waldszenen en de Gesänge der Frühe op de rand komen van grote inkeer en melancholie.
Men hoort dat Schumann graag wandelde buiten de geijkte paden. Ook als hij klassiek lijkt, zoals in de Tweede sonate, opteert Uchida met succes voor een turbulente aanpak. Extra aantrekkelijk is dat de cd deel uitmaakt van de actie Aangenaam Klassiek en daarom tijdelijk goedkoper is. 
Béla Bartók: Vioolconcerten PDF Afdrukken E-mail

Isabelle Faust is inmiddels uitgegroeid tot een van de beste violisten van dit moment. Ze mag gelukkig veel cd’s maken en kijkt met een frisse blijk naar overbekend repertoire. Zowel in kamermuziek als concerten toont zij haar klasse, geen wonder dat iedereen na haar prachtige uitvoeringen van Bartóks vioolsonates uitkeek naar haar hopelijk ooit te verschijnen opnamen van Bartóks vioolconcerten. Nu is het dan zo ver. En ons geduld is beloond. 
Johannes Brahms: Kamermuziek PDF Afdrukken E-mail

Het Jerusalem Quartet bewijst met elke nieuwe cd dat het is uitgegroeid tot een van de beste strijkkwartetten van dit moment. Het richt zich bij voorkeur op werken van bekende componisten en behandelt de canon terecht als nieuw en springlevend. Zo ook op de nieuwste cd met twee werken van Brahms. Eerst een strijkkwartet waarin verfijnde weemoed strijdt met vitaliteit, daarna het late Klarinetkwintet met de prachtige klarinettiste Sharom Kam die de nostalgie combineert met scherpzinnigheid. De opname is uitstekend. 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 127 - 130 van 130
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer