Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Holland Baroque Society meets Eric Vloeimans: Old, New & Blue PDF Afdrukken E-mail

Houdt u van de cd’s van het Hilliard ensemble met jazzsaxofonist Jan Garbarek, dan is dit vast iets voor u. Het onvolprezen Nederlandse Barokorkest Holland Baroque Society werkt samen met jazztrompettist Eric Vloeimans in repertoire uit de Barok en uit onze tijd. De rolverdeling tussen de musici verschilt per compositie. Soms speelt het orkest alleen, soms speelt Vloeimans mee, soms staat Vloeimans voorop en is het orkest de begeleider. De afwisseling van stijl en bezetting is goed gecomponeerd en beide musici stellen de ander in staat zich van de beste kant te laten zien. En omdat de samenwerking uitstekend gelukt is (een welluidende mix van vertrouwde barok en vriendelijke jazz), smaakt de cd naar uitgaven van de musici afzonderlijk. 
Arnold Schönberg: Verklärte Nacht PDF Afdrukken E-mail

Het Osiris Trio, Nederlands beroemdste pianotrio, bewandelt even graag de bekende als de onverwachte paden. Op deze cd horen we min of meer beide kanten. Schönbergs Verklärte Nacht is een beroemd, laat-romantisch stuk voor strijkers, maar klinkt hier in een onbekende versie van de pianist Eduard Steuermann. Karl Weigl was Schönbergs generatiegenoot die net als Schönberg de moderniteit wilde verenigen met de muzikale taal van Die Welt von gestern. Men moet het stuk een aantal keren horen om erin door te dringen, maar de musici helpen u daarbij uitstekend. En om u over de streep te trekken is deze cd, die deel uitmaakt van de actie Aangenaam Klassiek, tijdelijk zeer vriendelijk geprijsd. 
Sergei Rachmaninov: Piano trios PDF Afdrukken E-mail

Pianist Vladimir Ashkenazy besluit zijn discografie met werken van Rachmaninov in grootse stijl. Alle werken voor pianotrio, ook de onbekende, hier uitgevoerd met violist Zsolt-Tihamer Visontay en cellist Mats Lidstrom, verandert hij in meesterwerken. De musici maken van kamermuziek pianoconcerten voor de kleine zaal en opera’s in klein bestek. Ashkenazy is een meester in de korte en de lange vorm, is even overtuigend agressief als vriendelijk en is duidelijk de sturende kracht in dit gelegenheidstrio. Voor wie slechts één opname van deze stukken wil, deze opname is de beste. 
Ludwig van Beethoven: Late Piano Sonates PDF Afdrukken E-mail

Bij deze uitvoeringen denkt men niet: het kan ook anders. Dramatiek en lyriek, bij Beethoven altijd een ongemakkelijke combinatie, vormen hier een volmaakt huwelijk. Zelfs in de hoogste spanning heerst ongekende rust; stormachtigheid en helderheid gaan uitstekend samen. En de onberekenbare oude dag van Beethoven wordt een zeer natuurlijke sensatie. Wat moet een pianist als Igor Levit, die zo subliem debuteert met Beethovens late pianosonates, hierna nog meer doen? Dit is het beste illustratie van het feit dat de traditie niet alleen een museum en een canon is, maar een permanente inspiratiebron. 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 127 - 134 van 134
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer