Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Klassieke muziek
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Klassieke muziek
Gustav Mahler: Das Lied von der Erde PDF Afdrukken E-mail
Das Lied von der Erde is een cyclus van zes liederen voor stem en orkest. Meestal worden de oneven liederen gezongen door een tenor en de even door een alt, een enkele keer de even door een bariton. Tenor Jonas Kaufmann koos ervoor ze alle zes te zingen. Het enige nadeel daarvan is dat de liederen, zeker de nrs. 3-5, wat veel op elkaar gaan lijken, maar zijn intensiteit en voordracht maken alles goed. Zijn niveau maakt de gewenning een stuk gemakkelijker.


 
Franz Schubert: Piano Duetten PDF Afdrukken E-mail
Schuberts pianomuziek voor vier handen varieert van biedermeierhuisvlijt voor tussen de schuifdeuren tot groots drama, alsof het instrumentale opera is. Dit hele scala is vertegenwoordigd op deze cd. Elk stuk krijgt de juiste toon, dus de uitvoeringen verschillen enorm. De pianisten spelen subtiel op een oud instrument wat betekent dat de dramatische gebaren vaak veel krachtiger werken dan op een moderne vleugel. En de mogelijkheden van het oude instrument zijn volledig dienstbaar gemaakt aan zeer boeiende interpretaties van twee topsolisten die een hecht duo vormen.


 
Herman Strategier: Musique pour faire plaisir e.a. PDF Afdrukken E-mail
Herman Strategier was tijdens zijn leven (1912-1988) een alom gewaardeerd musicus in vele genres. Hij liet zich graag inspireren door Franse muziek, was eerder een groot vakman dan een vernieuwer en schreef graag voor vrienden en gelegenheden. Na zijn dood raakte zijn werk helaas ietwat op de achtergrond. De indruk lichtelijk gedateerd te zijn wordt echter overvleugeld door het speelplezier en de opgewekte toon, mede dankzij de schitterende uitvoeringen van zijn orkestmuziek door de beste orkesten en dirigenten.


 
Frédéric Chopin: Werken voor piano en orkest PDF Afdrukken E-mail
Frédéric Chopin schreef voor piano en orkest behalve twee concerten ook vier korte stukken die men helaas zelden hoort. De jonge Pool-Canadees Jan Lisiecki geeft hen een schitterend pleidooi met de juiste balans tussen de virtuoze moed van de jonge componist en pianist, de elegante zwier van de salon en de onbekommerde lichtheid van een componist die zijn meer weemoedige en dramatische stukken nog moest schrijven. Orkest en dirigent zijn uitstekend.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 14 van 90
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer