Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Socha: Het bijenboek PDF Afdrukken E-mail
Een allesomvattend boek over de bij:
Hoelang vliegen er al bijen rond op aarde?
Welke soorten bijen bestaan er en wat is hun functie?
Hoe ziet een bijenkorf er vanbinnen uit?
Hoe communiceren bijen?
Welke rol speelden bijen in de geschiedenis?
Wat doet een imker?
Hoe wordt honing gemaakt?

Uitgeverij Lannoo: € 19,99


 
Wesselink: De spin die veel scheetjes laat PDF Afdrukken E-mail
De scheetjesspin heeft honger en eet het liefst bruine bonen. Vooral chili con carne, zijn lievelingseten. Maar wat hij niet weet, is dat je van bruine bonen ook heel veel scheetjes moet laten. Alle dieren vinden hem stinken en blijven het liefst uit zijn buurt. Het spinnetje is erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen. Moet hij misschien toch wat anders gaan eten? Maar bruine bonen zijn zo lekker...

Uitgeverij Moon: €14,99


 
Smit: Evert-Jan, een poepvlieg met smetvrees PDF Afdrukken E-mail
Evert-Jan is een poepvlieg met een probleem: hij houdt niet van vies. Terwijl zijn wilde broertjes en zusje Rob, Bob en Pop vrolijk poep met appelmoes eten, gaat Evert-Jan liever naar de badkamer om zijn haar in een perfecte scheiding te kammen. Het loopt uit de hand als de hele familie in het plantsoen uit eten gaat. Evert-Jan vliegt boos weg en vindt iemand die hem helemaal begrijpt. Alleen al de keurige manier waarop hij dat web heeft geweven! Hij mag er zelfs even op zitten van die aardige meneer… Gelukkig loopt goed af en leert Evert-Jan zijn lesje: voortaan eet hij zonder zeuren zijn poep op.

Uitgeverij De Harmonie: € 14,90


 
Porter: Verdriet is een ding met veren PDF Afdrukken E-mail
Een vader (bewonderaar en kenner van het werk van de dichter Ted Hughes) en zijn twee jonge zoontjes worden geconfronteerd met de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Dan dringt op een avond Kraai, het schelmse fabeldier uit Ted Hughes’ beroemde gedichtencyclus Crow, hun Londense bovenhuis binnen. Kraai – tegenspeler, helper, bedrieger, genezer, kinderoppas – kondigt aan bij hen te zullen blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Naarmate de weken tot maanden en jaren worden, wijkt de pijn van het verlies geleidelijk voor mooie herinneringen.. 

Onverwacht humoristisch en waarlijk emotioneel: Verdriet is het ding met veren is een debuut om nooit meer te vergeten.

Uitgeverij De Bezige Bij: € 14,90


 
Swift: Moeders Zondag PDF Afdrukken E-mail
Het is 30 maart 1924, Moeders Zondag. Het is de dag waarop al het huispersoneel vrijaf krijgt voor familiebezoek.

Jane Fairchild is een dienstmeisje dat als kind te vondeling is gelegd. Hoe zal zij deze dag doorbrengen? Zij heeft immers geen moeder om te bezoeken. Hoe zal de rest van haar leven zich ontvouwen, na de gebeurtenissen van deze dag – een dag om nooit meer te vergeten? Het verrassende, diep ontroerende levensverhaal van een jonge vrouw vormt het hart van dit briljante boek – Graham Swift op zijn allerbest.

In Moeders Zondag zijn geluk, hartstocht en een afschuwelijk verlies met elkaar verweven in het tijdsbestek van een eerste, idyllische lentedag. Die dag, die in een drama eindigt, vormt het begin van het latere leven van Jane Fairchild als gevierd  auteur van romans en memoires.

Moeders Zondag is misschien wel het mooiste en meest ontroerende verhaal dat Graham Swift in zijn indrukwekkende literaire carrière heeft geschreven. Een kandidaat voor alle literaire prijzen. Met deze korte roman bewijst hij niet alleen zijn superieure schrijverschap, maar toont hij ook aan hoe belangrijk verhalen in ons leven kunnen zijn.

Hollands Diep Uitgevers: €19,99


 
Binet: De zevende functie van taal PDF Afdrukken E-mail
Parijs, februari 1980. De beroemde Franse filosoof Roland Barthes heeft net geluncht met presidentskandidaat François Mitterrand als hij in het Quartier Latin door een vrachtwagen wordt overreden en overlijdt. Politiecommissaris Bayard krijgt de opdracht de zaak te onderzoeken.

Bayard is er al snel van overtuigd dat Barthes vermoord is: de filosoof heeft een manuscript nagelaten, een boek waarin hij beschrijft wat de zevende functie is van taal. Meerdere mensen hebben het op dit geheime manuscript gemunt, en het onderzoek van de politiecommissaris voert hem langs alle grote Franse schrijvers, denkers en politici. Jean-Paul Sartre, Françoise Sagan, Bernard-Henri Lévy, president Giscard d’Estaing; het lijkt wel of iedereen iets te maken heeft met het ongeluk van Barthes.

Met veel humor en vaart speelt Laurent Binet in deze omvangrijke pageturner zijn bekende spel met feit en fictie. De zevende functie van taal is een weergaloze roman over taal, die zich afspeelt in de veelbewogen jaren tachtig, toen intellectueel Parijs nog het centrum van de wereld was.

Uitgeverij Meulenhoff: € 24,99


 
Prokofiev: Symphonies nos. 6 and 7 PDF Afdrukken E-mail
Het tweede orkest van Nederland werkt aan een schitterende serie met de helaas weinig gehoorde symfonieën van Prokofjev. De fantastische uitvoeringen geven de muziek een energie, intensiteit en verfijning, die soms ontbreken bij Prokofjevs composities, ontstaan toen hij weer in zijn vaderland was. Gaffigan is de meester van de lange lijn, houdt van een voortvarende aanpak en maakt nuances in tempo en klank dienstbaar aan dit doel. Een prettig gevolg ervan is dat de muziek ongewoon veel reliëf krijgt en dat de tegenstelling tussen modern en traditioneel vervaagt ten gunste van een boeiende persoonlijkheid.  


 
Beethoven: Symphonies 4 & 5 PDF Afdrukken E-mail
Dirigent Nikolaus Harnoncourt, die onlangs overleed, vroeg zich voortdurend af hoe muziek klonk toen ze werd gecomponeerd. Hij nam geen genoegen met vertrouwde antwoorden en gebaande paden, bleef nadenken en veranderde vaak van opvatting. Zijn laatste cd, gemaakt vlak voor zijn dood, is met twee symfonieën van Beethoven. Hij had reeds al diens symfonieën eerder opgenomen, maar bleef nieuwe dingen ontdekken. In deze uitvoeringen hoort men dan ook nieuwe details, mede doordat Harnoncourt zeer creatief met tempi en balans omgaat. En hij bevestigt dat men met superieure muziek vele kanten op kan. Een prachtig besluit van een bijzondere carrière.


 
Vasks: String quartets 2 & 5 PDF Afdrukken E-mail
De Letse componist Peteris Vasks dankt zijn westerse reputatie net als Arvo Pärt aan zijn mix van oude en moderne compositietechnieken. Bij Vasks zit het oude vooral in de harmonie die geïnspireerd lijkt op kerkmuziek. Het moderne is een eigenzinnige verwerking van collage en minimal music. De componist en de musici maken van dit zeer heterogene gezelschap een uiterst homogeen geheel waarin intensiteit en verrassing voortdurend hand in hand gaan. Het is muziek met een grote impliciete kracht, ze heeft samenhang zonder dat alle patronen zichtbaar worden en ze stelt de luisteraar in staat de tijd te vergeten.  


 
Rameau en Royer: Vertigo PDF Afdrukken E-mail
Jean Rondeau is een rijzende ster in de klavecimbelwereld en deze cd maakt duidelijk waarom. Hij maakt Royer een grotere componist dan hij is, behandelt Rameau niet als een representant van een cultuur maar als een reus, geeft het instrument een zeer zangerige, on-staccato-achtige klank en maakt de luisteraar vooral nieuwsgierig naar meer van deze componisten.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 91 - 100 van 363
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer