Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Jacob van Eyck:Der Fluyten Lust-hof PDF Afdrukken E-mail
Jacob van Eyck
Waarschijnlijk de bekendste Utrechtse musicus uit de periode van de oude muziek is deze blinde musicus. Hij was verbonden aan de Dom en verblijdde de omstanders met zijn spel op de beiaard en de blokfluit. De beste vertolker van zijn vele, prachtige fluitstukken is de Nederlander Erik Bosgraaf die ook ander repertoire schitterend uitvoert. Op het festival gaat Bosgraaf in dit repertoire de confrontatie aan met een klankartiest, op de cd speelt hij de oorspronkelijke versie.

Jacob van Eyck: Der Fluyten Lust-hof
Brilliant Classics BC 93391
 
Hesperion XXI:Granada 1013-1526 PDF Afdrukken E-mail
Savall
Jordi Savall begon zijn carrière als prachtig vertolker van Spaanse muziek uit middeleeuwen en renaissance. Hij verbreedde zich en komt de laatste jaren vooral met thematische uitgaven, ondersteund met schitterende boeken. Zijn concert van dit jaar zou de opmaat kunnen zijn tot een nieuwe thematische uitgave. En ook als dat niet zo blijkt te zijn, blijven de cd’s en de concerten van hem en zijn groep niet te versmaden.

Hesperion XXI: Granada 1013-1526
AVSA9915
 
Saskia Coolen: A breath of new life PDF Afdrukken E-mail
Saskia Coolen
Deze Nederlandse blokfluitiste maakte onlangs een cd A breath of New Life waarop zij de vele mogelijkheden van haar instrument op hoog niveau presenteert. Dat ze ook doceert, maakt haar de aangewezen figuur om op het festival iets te vertellen over de beginselen van het spelen van oude muziek. En na haar vertelling is er als aandenken haar mooie cd.

Saskia Coolen: a breath of new life
Globe 5264


 
Monteverdi: Mariavespers PDF Afdrukken E-mail
Nederlands Kamerkoor
Dit gezelschap associeert u misschien niet meteen met oude muziek. Die gedachte is niet terecht. Het koor is geen specialist, maar beheerst een repertoire van Perotinus tot Pärt, dus ook Monteverdi. Vele jaren geleden maakte het o.l.v. René Jacobs een schitterende opname van zijn Mariavespers die onlangs gelukkig is heruitgebracht en bijna niets kost. De voormalige countertenor Jacobs ademt met het koor mee wat de uitvoering een sterk vloeiend en beweeglijk karakter geeft.

Monteverdi: Mariavespers
Harmonia Mundi HMG501566/67
 
Cavalli: L´Amore innamorato PDF Afdrukken E-mail
L’Arpeggiata
Dit gezelschap houdt ervan de verworvenheden van de historische uitvoeringspraktijk te combineren met elementen uit geheel andere tradities, zoals jazz en niet-westerse muziek wat soms tot zeer avontuurlijke resultaten leidt. Relatief on-avontuurlijk is hun benadering van een opera van Cavalli die het ook op cd zette. Dit is een verdiend pleidooi voor een onbekend uitstekend stuk, zeer boeiend als u ook houdt van Vivaldi en zijn levendigste tijdgenoten.

Cavalli: L’amore innamorato
Erato 2564616643 
 
Machaut: Messe de Notre Temps PDF Afdrukken E-mail
Graindelavoix
Dit van huis uit Belgische gezelschap dat zich vooral toelegt op muziek uit middeleeuwen en renaissance maakte naam door uitvoeringen van zogeheten serieuze en verheven muziek te doorspekken met de levendigheid, spontaniteit en soms ruwheid van populaire muziek. Deze ‘on-elitarisering’ gaf deze muziek een nieuw karakter en daarmee ook een nieuw publiek. Recente cd’s met gevarieerd repertoire maakten duidelijk dat veel oude muziek baat kan hebben bij deze verfrissende, verre van stijve aanpak.

Machaut: Messe de Notre Temps
Glossa GCDP32110 
 
Alessandrini:Trennt´anni a Roma PDF Afdrukken E-mail
Alessandrini
 Rinaldo Alessandrini loopt al vele jaren in de oude muziekwereld. Hij was een van de eersten die erin slaagde de dominantie van de Engelse benadering in de uitvoeringspraktijk te trotseren met vertolkingen met veel zwier italianata waarmee hij schitterend recht deed aan niet alleen Monteverdi en Vivaldi, maar ook Bach en Buxtehude. Wat hij ook speelt, zijn spel is altijd de moeite waard.

Trennt’anni a Roma Opus 111 OP30563 
 
Mendelssohn:Lieder ohne Worte (Brautigam) PDF Afdrukken E-mail
Paschenko
Olga Paschenko is een rijzende ster in de pianowereld. Haar cd met variatiewerken van Beethoven doet uitzien naar haar recital in het festival waarop zij de Venetiaanse kant van Mendelssohn zal belichten die ruim aan bod komt in zijn Lieder ohne Worte. Die stukken heeft ze (nog) niet opgenomen, maar de uitvoering van Ronald Brautigam is een uitstekend alternatief.

Beethoven: Variaties (Paschenko)
Alpha 201
Mendelssohn: Lieder ohne Worte (Brautigam)
BIS 1982 en 1983 
 
 
Monteverdi:Pianto della madonna PDF Afdrukken E-mail
 Kiehr
Sopraan Maria Cristina Kiehr is al jaren een meester in muziek van de Venetiaan Monteverdi en laat ook dit jaar op het festival horen waarom. Monteverdi hield van de vermenging van religieuze en seculiere muziek en van vocale en instrumentale muziek. Zijn tijd- en stadgenoten, soms ten onrechte niet zo bekend, geeft Kiehr het pleidooi dat ze verdienen. 
 
De kleine walvis: Prentenboek van het Jaar 2017 PDF Afdrukken E-mail
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 81 - 90 van 363
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer