Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Mendelssohn:Lieder ohne Worte (Brautigam) PDF Afdrukken E-mail
Paschenko
Olga Paschenko is een rijzende ster in de pianowereld. Haar cd met variatiewerken van Beethoven doet uitzien naar haar recital in het festival waarop zij de Venetiaanse kant van Mendelssohn zal belichten die ruim aan bod komt in zijn Lieder ohne Worte. Die stukken heeft ze (nog) niet opgenomen, maar de uitvoering van Ronald Brautigam is een uitstekend alternatief.

Beethoven: Variaties (Paschenko)
Alpha 201
Mendelssohn: Lieder ohne Worte (Brautigam)
BIS 1982 en 1983 
 
 
Monteverdi:Pianto della madonna PDF Afdrukken E-mail
 Kiehr
Sopraan Maria Cristina Kiehr is al jaren een meester in muziek van de Venetiaan Monteverdi en laat ook dit jaar op het festival horen waarom. Monteverdi hield van de vermenging van religieuze en seculiere muziek en van vocale en instrumentale muziek. Zijn tijd- en stadgenoten, soms ten onrechte niet zo bekend, geeft Kiehr het pleidooi dat ze verdienen. 
 
De kleine walvis: Prentenboek van het Jaar 2017 PDF Afdrukken E-mail
 
Socha: Het bijenboek PDF Afdrukken E-mail
Een allesomvattend boek over de bij:
Hoelang vliegen er al bijen rond op aarde?
Welke soorten bijen bestaan er en wat is hun functie?
Hoe ziet een bijenkorf er vanbinnen uit?
Hoe communiceren bijen?
Welke rol speelden bijen in de geschiedenis?
Wat doet een imker?
Hoe wordt honing gemaakt?

Uitgeverij Lannoo: € 19,99


 
Wesselink: De spin die veel scheetjes laat PDF Afdrukken E-mail
De scheetjesspin heeft honger en eet het liefst bruine bonen. Vooral chili con carne, zijn lievelingseten. Maar wat hij niet weet, is dat je van bruine bonen ook heel veel scheetjes moet laten. Alle dieren vinden hem stinken en blijven het liefst uit zijn buurt. Het spinnetje is erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen. Moet hij misschien toch wat anders gaan eten? Maar bruine bonen zijn zo lekker...

Uitgeverij Moon: €14,99


 
Smit: Evert-Jan, een poepvlieg met smetvrees PDF Afdrukken E-mail
Evert-Jan is een poepvlieg met een probleem: hij houdt niet van vies. Terwijl zijn wilde broertjes en zusje Rob, Bob en Pop vrolijk poep met appelmoes eten, gaat Evert-Jan liever naar de badkamer om zijn haar in een perfecte scheiding te kammen. Het loopt uit de hand als de hele familie in het plantsoen uit eten gaat. Evert-Jan vliegt boos weg en vindt iemand die hem helemaal begrijpt. Alleen al de keurige manier waarop hij dat web heeft geweven! Hij mag er zelfs even op zitten van die aardige meneer… Gelukkig loopt goed af en leert Evert-Jan zijn lesje: voortaan eet hij zonder zeuren zijn poep op.

Uitgeverij De Harmonie: € 14,90


 
Porter: Verdriet is een ding met veren PDF Afdrukken E-mail
Een vader (bewonderaar en kenner van het werk van de dichter Ted Hughes) en zijn twee jonge zoontjes worden geconfronteerd met de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Dan dringt op een avond Kraai, het schelmse fabeldier uit Ted Hughes’ beroemde gedichtencyclus Crow, hun Londense bovenhuis binnen. Kraai – tegenspeler, helper, bedrieger, genezer, kinderoppas – kondigt aan bij hen te zullen blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Naarmate de weken tot maanden en jaren worden, wijkt de pijn van het verlies geleidelijk voor mooie herinneringen.. 

Onverwacht humoristisch en waarlijk emotioneel: Verdriet is het ding met veren is een debuut om nooit meer te vergeten.

Uitgeverij De Bezige Bij: € 14,90


 
Swift: Moeders Zondag PDF Afdrukken E-mail
Het is 30 maart 1924, Moeders Zondag. Het is de dag waarop al het huispersoneel vrijaf krijgt voor familiebezoek.

Jane Fairchild is een dienstmeisje dat als kind te vondeling is gelegd. Hoe zal zij deze dag doorbrengen? Zij heeft immers geen moeder om te bezoeken. Hoe zal de rest van haar leven zich ontvouwen, na de gebeurtenissen van deze dag – een dag om nooit meer te vergeten? Het verrassende, diep ontroerende levensverhaal van een jonge vrouw vormt het hart van dit briljante boek – Graham Swift op zijn allerbest.

In Moeders Zondag zijn geluk, hartstocht en een afschuwelijk verlies met elkaar verweven in het tijdsbestek van een eerste, idyllische lentedag. Die dag, die in een drama eindigt, vormt het begin van het latere leven van Jane Fairchild als gevierd  auteur van romans en memoires.

Moeders Zondag is misschien wel het mooiste en meest ontroerende verhaal dat Graham Swift in zijn indrukwekkende literaire carrière heeft geschreven. Een kandidaat voor alle literaire prijzen. Met deze korte roman bewijst hij niet alleen zijn superieure schrijverschap, maar toont hij ook aan hoe belangrijk verhalen in ons leven kunnen zijn.

Hollands Diep Uitgevers: €19,99


 
Binet: De zevende functie van taal PDF Afdrukken E-mail
Parijs, februari 1980. De beroemde Franse filosoof Roland Barthes heeft net geluncht met presidentskandidaat François Mitterrand als hij in het Quartier Latin door een vrachtwagen wordt overreden en overlijdt. Politiecommissaris Bayard krijgt de opdracht de zaak te onderzoeken.

Bayard is er al snel van overtuigd dat Barthes vermoord is: de filosoof heeft een manuscript nagelaten, een boek waarin hij beschrijft wat de zevende functie is van taal. Meerdere mensen hebben het op dit geheime manuscript gemunt, en het onderzoek van de politiecommissaris voert hem langs alle grote Franse schrijvers, denkers en politici. Jean-Paul Sartre, Françoise Sagan, Bernard-Henri Lévy, president Giscard d’Estaing; het lijkt wel of iedereen iets te maken heeft met het ongeluk van Barthes.

Met veel humor en vaart speelt Laurent Binet in deze omvangrijke pageturner zijn bekende spel met feit en fictie. De zevende functie van taal is een weergaloze roman over taal, die zich afspeelt in de veelbewogen jaren tachtig, toen intellectueel Parijs nog het centrum van de wereld was.

Uitgeverij Meulenhoff: € 24,99


 
Prokofiev: Symphonies nos. 6 and 7 PDF Afdrukken E-mail
Het tweede orkest van Nederland werkt aan een schitterende serie met de helaas weinig gehoorde symfonieën van Prokofjev. De fantastische uitvoeringen geven de muziek een energie, intensiteit en verfijning, die soms ontbreken bij Prokofjevs composities, ontstaan toen hij weer in zijn vaderland was. Gaffigan is de meester van de lange lijn, houdt van een voortvarende aanpak en maakt nuances in tempo en klank dienstbaar aan dit doel. Een prettig gevolg ervan is dat de muziek ongewoon veel reliëf krijgt en dat de tegenstelling tussen modern en traditioneel vervaagt ten gunste van een boeiende persoonlijkheid.  


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 71 - 80 van 350
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer