Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Emanuel Overbeeke: Ruhe sanfte, sanfte Ruh! PDF Afdrukken E-mail
Bij muziek voor Pasen denkt iedereen aan de passies van Bach. Er is echter veel meer. Daarom schreef Emanuel Overbeeke een boekje onder de titel Ruhe sanfte, Sanfte Ruh! over vele andere, zeer uiteenlopende composities, geschreven tussen de middeleeuwen en nu. Hij behandelt allerlei genres (onder meer passie, Stabat mater, Lamentatio en Zeven laatste woorden) en gaat in op factoren als liturgie, theologie, de relatie tussen religieuze en wereldlijke muziek en tussen hoge en lage kunst. Een breed overzicht voor een breed publiek.

De Vrije Uitgevers: € 17,50


 
Johann Sebastian Bach: Matthäus-Passion PDF Afdrukken E-mail
Dirigent en Bach-specialist John Eliot Gardiner heeft na jaren opnieuw de Matthäus-Passion uitgevoerd en opgenomen. Men herkent zijn gegroeide vertrouwdheid en intensiteit aan zijn vermogen en bereidheid vrijer met de noten om te gaan waardoor de dramatiek meer ruimte kan krijgen. Net als voorheen heeft hij schitterende solisten die een schijnbare strakheid een grote geladenheid kunnen geven. 


 
James MacMillan: Stabat mater PDF Afdrukken E-mail
Nog steeds inspireert het lijdensverhaal vele componisten. Een van hen is de Schot James MacMillan die zich recent waagde aan een zetting van het Stabat mater. De tekst handelt over een muziek die lijdt bij het zien van haar zoon aan het kruis en de muziek is schaamteloos dramatisch. MacMillan schuwt het grote gebaar duidelijk niet, gebruikt graag moderne middelen, maar is in zijn gevoel voor sfeer in wezen romantisch. De uitvoering door het Engelse koor The Sixteen o.l.v. Harry Christophers is voorspelbaar voortreffelijk. 


 
Shortlist Europese Literatuurprijs PDF Afdrukken E-mail
 
Colson Whitehead: De Ondergrondse Spoorweg PDF Afdrukken E-mail
Cora is slavin op een katoenplantage in Georgia. Haar helse leven staat op het punt om nog erger te worden: de wrede eigenaar heeft zijn oog op haar laten vallen. Ze besluit om te vluchten, en met hulp van de Ondergrondse Spoorweg (in Amerika het begrip voor het clandestiene netwerk van antislavernijactivisten) begint ze een lange, huiveringwekkende reis door de zuidelijke staten van Amerika richting het vrije Noorden, met de slavenpatrouille op haar hielen.

Uitgeverij Atlas Contact: € 21,99


 
Ursula Poznanski: Layers PDF Afdrukken E-mail
De zeventienjarige Dorian is van huis weggelopen. Het leven op straat gaat hem eigenlijk prima af... tot hij op een ochtend wakker wordt naast een vermoorde zwerver. Dorian kan zich niet herinneren wat er is gebeurd en slaat op de vlucht. Een aardige welzijnswerker ontfermt zich over hem - hij geeft hem kleding, eten, onderwijs én houdt hem voor de politie verborgen. De enige tegenprestatie die van Dorian gevraagd wordt, is het afleveren van goed verzegelde relatiegeschenken. Het lijkt een geweldige deal, totdat Dorian na een onverwacht incident een van de pakketjes zelf houdt. Vanaf dat moment is hij zijn leven niet meer zeker.

Uitgeverij Lemniscaat: € 19,95


 
Stefan Hertmans genomineerd voor de International Man Booker Prize PDF Afdrukken E-mail
 
Vanaf 7 april: Ik wil een prentenboek PDF Afdrukken E-mail
 
Lopende actie: Geef mij maar een boek! PDF Afdrukken E-mail
 
Felix Mendelssohn: Vioolconcert en Octet PDF Afdrukken E-mail
De violiste Lisa Ferschtman kiest zowel het platgetreden als het onbekende pad. Op deze cd speelt ze twee bekende toppers van Mendelssohn: het overbekende Vioolconcert en het Octet voor strijkers dat een toonbeeld is van verzengende innigheid. Ze geeft de werken, veel meer dan menig andere vertolker, een dromerige allure en de musici slepen elkaar op met als resultaat een boeiende kijk op muziek die u dacht te kennen.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 71 - 80 van 393
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer