Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Ludwig van Beethoven: Missa Solemnis PDF Afdrukken E-mail
Het grootste bezwaar tegen deze cd is in wezen oneigenlijk: een cd geeft niet helemaal de opwinding die een concert geeft. Denk in dat dit een concert is (de opname ontstond tijdens concerten) en men begrijpt de unieke status van dit veelkoppige ouderdomswerk: een onverbiddelijke en onweerstaanbare drammerigheid gerealiseerd met een mix van oude kerkmuziek, Beethoveniaanse vormen, romantische rebellie en vooral de energie en de mentaliteit van een jonge hond. Bij deze uitvoering begrijpt waarom het Orkest van de 18e eeuw na de dood van Frans Brüggen gelukkig is doorgegaan, waarom het koor Cappella Amsterdam moet blijven en dat dirigent Daniel Reuss een alleskunner is.


 
Johann Sebastian Bach: Johannes-Passion PDF Afdrukken E-mail
Wat voegt Marc Minkowski toe aan de vele, prachtige uitvoeringen die van dit werk bestaan? Bovenal het inzicht dat het drama van het verhaal zo evident is dat een aandikking door middel van theater het effect eerder vermindert dan vergroot. Korte, onopgesmukte, maar uiterst geladen gebaren zijn vaak minstens zo intens en effectief als nadrukkelijke momenten. Misschien vinden romantische oren dit te nuchter en te zakelijk. Maar bent u meer iemand voor een discrete expressie, dan is dit uw uitvoering.


 
George Frideric Händel: La Resurrezione PDF Afdrukken E-mail
Het merk Veritas komt met een aanbieding. Van de vele titels met oude muziek zijn er vele tijdelijk zeer vriendelijk geprijsd. Een daarvan is met de oude en nog steeds schitterende opname van het oratorium La Resurrezione van Händel onder leiding van Ton Koopman. Hij heeft een uitstekend koor en orkest tot zijn beschikking, evenals prachtig solisten die net als Händel het Bijbelverhaal over de dagen tussen de dood en de opstanding van Christus behandelen als opera. Die aanpak komt het geheel zeer ten goede.


 
Thomas Adès: Orkestwerken PDF Afdrukken E-mail
Thomas Adés is Engelands componerende hoop in bange dagen. Hij put even lief uit de sfeer waaraan Engeland dacht de hele wereld aan te kunnen als uit omringende werelden. Hij vermengt even graag traditionele en vernieuwende ingrediënten met als resultaat een intrigerende hutspot die even ondefinieerbaar als boeiend is. Op deze cd dirigeert hij eigen composities, oud en nieuw, gebaseerd op oude en nieuwe ideeën en altijd uitstekend uitgevoerd. Adès dirigeert als een componist en geeft de werken daardoor een samenhang waar deze stukken zeer bij zijn gebaat.


 
Govert-Jan Bach over Maarten Luther en Johann Sebastian Bach PDF Afdrukken E-mail
Omdat het dit jaar Luther-jaar is (500 jaar geleden klaagde Luther de katholieke kerk aan en legde hij daarmee de basis voor het protestantisme) maakte Bach-kenner Govert-Jan Bach een luisterboek Maarten Luther en Jophann Sebastian Bach. Op twee cd´s vertelt hij het verhaal over Luther, zijn ideeën en zijn invloed op Bach. Naast een duidelijke uitleg met veel muziekvoorbeelden krijgt u ook twee cd´s met Bachs zogeheten Lutheraanse missen: minder bekend dan zijn Hohe Messe, maar minstens zo enerverend en schitterend uitgevoerd door Bach-specialist Philippe Herreweghe.

Uitgeverij Rubinstein: €24,99


 
Emanuel Overbeeke: Ruhe sanfte, sanfte Ruh! PDF Afdrukken E-mail
Bij muziek voor Pasen denkt iedereen aan de passies van Bach. Er is echter veel meer. Daarom schreef Emanuel Overbeeke een boekje onder de titel Ruhe sanfte, Sanfte Ruh! over vele andere, zeer uiteenlopende composities, geschreven tussen de middeleeuwen en nu. Hij behandelt allerlei genres (onder meer passie, Stabat mater, Lamentatio en Zeven laatste woorden) en gaat in op factoren als liturgie, theologie, de relatie tussen religieuze en wereldlijke muziek en tussen hoge en lage kunst. Een breed overzicht voor een breed publiek.

De Vrije Uitgevers: € 17,50


 
Johann Sebastian Bach: Matthäus-Passion PDF Afdrukken E-mail
Dirigent en Bach-specialist John Eliot Gardiner heeft na jaren opnieuw de Matthäus-Passion uitgevoerd en opgenomen. Men herkent zijn gegroeide vertrouwdheid en intensiteit aan zijn vermogen en bereidheid vrijer met de noten om te gaan waardoor de dramatiek meer ruimte kan krijgen. Net als voorheen heeft hij schitterende solisten die een schijnbare strakheid een grote geladenheid kunnen geven. 


 
James MacMillan: Stabat mater PDF Afdrukken E-mail
Nog steeds inspireert het lijdensverhaal vele componisten. Een van hen is de Schot James MacMillan die zich recent waagde aan een zetting van het Stabat mater. De tekst handelt over een muziek die lijdt bij het zien van haar zoon aan het kruis en de muziek is schaamteloos dramatisch. MacMillan schuwt het grote gebaar duidelijk niet, gebruikt graag moderne middelen, maar is in zijn gevoel voor sfeer in wezen romantisch. De uitvoering door het Engelse koor The Sixteen o.l.v. Harry Christophers is voorspelbaar voortreffelijk. 


 
Europese Literatuurprijs 2018 PDF Afdrukken E-mail
 
Colson Whitehead: De Ondergrondse Spoorweg PDF Afdrukken E-mail
Cora is slavin op een katoenplantage in Georgia. Haar helse leven staat op het punt om nog erger te worden: de wrede eigenaar heeft zijn oog op haar laten vallen. Ze besluit om te vluchten, en met hulp van de Ondergrondse Spoorweg (in Amerika het begrip voor het clandestiene netwerk van antislavernijactivisten) begint ze een lange, huiveringwekkende reis door de zuidelijke staten van Amerika richting het vrije Noorden, met de slavenpatrouille op haar hielen.

Uitgeverij Atlas Contact: € 21,99


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 71 - 80 van 393
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer