Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Ludwig van Beethoven: Kamermuziek voor blazers PDF Afdrukken E-mail
Beethoven schreef naast grootse werken die de wereld op zijn kop moesten zetten ook meer gemoedelijke, niet al te turbulente werken voor intieme kring. Tot die laatste groep behoren de werken voor blazers op deze cd. De uitvoerders geven deze stukken het volle pond aan vrolijkheid, luchtigheid en humor. Dit is ideale muziek voor pleinen en tuinen, met uiteraard hier en daar een venijnig gebaar van de revolutionair die Beethoven ook hier was.


 
Johann Sebastian Bach: Masterworks PDF Afdrukken E-mail
De Pool Rafal Blechacz maakte naam door het Chopin-concours te winnen. Daarna verschenen cd’s van hem met een gevarieerd repertoire, maar de romantiek is hij trouw gebleven. Zijn Bach-spel is donzig, meer op melodie dan op meerstemmigheid gericht, ritmisch zeer energiek, zonder een voorkeur voor een bepaald tempo en duidelijk losstaand van de historische uitvoeringspraktijk. Alle mogelijkheden van de moderne vleugel worden schaamteloos benut en het resultaat is authentiek in de zin van persoonlijk en overtuigend.


 
Sergei Prokofiev: Symphonies Nos. 1 and 5 PDF Afdrukken E-mail
Het Radio Filharmonisch Orkest neemt in etappes alle symfonieën van Prokofjev op: ogenschijnlijk ruige, energieke moderne muziek, maar in de kern vaak zeer klassiek en romantisch van opbouw en karakter. Dit is het derde van de vier beoogde delen. De Eerste symfonie is een moderne parodie op symfonieën van Haydn, de Vijfde is een van de beste werken verbonden met de Tweede Wereldoorlog. Het verenigt op schitterende wijze tragiek, heroïek, verdriet, optimisme en grootse vreugde over de overwinning. Heeft u deze stukken al, ook dan is het een aanrader. Deze uitvoeringen kunnen zich meten met de beste concurrenten.


 
Philip Glass: Piano Works PDF Afdrukken E-mail
Houdt u van muziek die voortkabbelt en het drama eerder suggereert dan groots presenteert, dan is dit wat voor u. De Glass van de filmmuziek, bijvoorbeeld bij The Hours, horen we hier in Etudes voor piano gebaseerd op een minimum aan muzikale figuren, uitgewerkt tot een maximum aan gevoel. De onderbouwing zit niet in het betoog maar in het blijvend verkeren in één toestand. Hield u al van Philip Glass op de harp door Lavinia Meijer, dan is dit een mooie aanvulling.


 
Bibi Dumon Tak: Heel grote vogelboek PDF Afdrukken E-mail
Dit is een boek waarin oud en nieuw samenkomen. Alsof het 31 december is, middernacht. Het moment waarop het oude jaar met een knal tegen het nieuwe botst. Dat moment is dit boek, een vuurwerk van vogels dat ratelt, sist, kleppert, fluit, kraakt, krijst, knort en trompettert zodra je het openslaat.

Het oude jaar bracht de prenten, het nieuwe jaar de verhalen. Waargebeurde verhalen over Mustapha de purperreiger, over zeearenden als vliegende deuren, over de wraak van de waterral. Over de kampioenste onder de zangvogels, de gemeenste onder de roofvogels, over zwanen die kunnen zingen met hun vleugels.

Dit is een boek dat tweehonderdvijftig jaar geleden is begonnen en waar nooit een einde aan zal komen. Iedere keer bij het openslaan zal er vuurwerk zijn, een feest van oud en nieuw in Het heel grote vogelboek.

Uitgeverij Terra Lannoo: €24,99


 
Annet Schaap: Lampje PDF Afdrukken E-mail
Dit is een verhaal over de zee.

Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Uitgeverij Querido: € 16,99


 
Theodor Fontane: Onder de perenboom PDF Afdrukken E-mail
In een klein dorp aan de Oder drijven Abel Hradscheck en zijn vrouw Ursel rond 1850 een bloeiende herberg en groothandel. Maar Abel is verslaafd aan gokken en heeft speelschulden. Wanneer zijn schuldeiser betaling eist, overtuigt Abel zijn vrouw ervan mee te werken aan een ingenieus moordplan, waardoor de schuld in één keer verdwenen is. In het plan speelt het twintig jaar oude lijk van een Franse soldaat, dat Abel bij toeval in zijn tuin ontdekte, een belangrijke rol. Alles lijkt te verlopen zoals Abel het had uitgedacht, maar hij heeft geen rekening gehouden met een spelbreker: hijzelf.

Uitgeverij Wereldbibliotheek: € 17,99


 
Nino Haratischwili: Het achste leven PDF Afdrukken E-mail
Een monumentaal, Tolstojesk familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Acht levens van één Georgische familie, beginnend in een kleine stad tussen Georgië en Azerbaidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig een gevaar.

Nitza is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Zij woont in Berlijn en vertelt op eeslepende wijze, maar ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, het wegvallen van het IJzeren Gordijn en de perestrojka.

Uitgeverij Atlas Contact: 34,99


 
Gustav Mahler: Das Lied von der Erde PDF Afdrukken E-mail
Das Lied von der Erde is een cyclus van zes liederen voor stem en orkest. Meestal worden de oneven liederen gezongen door een tenor en de even door een alt, een enkele keer de even door een bariton. Tenor Jonas Kaufmann koos ervoor ze alle zes te zingen. Het enige nadeel daarvan is dat de liederen, zeker de nrs. 3-5, wat veel op elkaar gaan lijken, maar zijn intensiteit en voordracht maken alles goed. Zijn niveau maakt de gewenning een stuk gemakkelijker.


 
Franz Schubert: Piano Duetten PDF Afdrukken E-mail
Schuberts pianomuziek voor vier handen varieert van biedermeierhuisvlijt voor tussen de schuifdeuren tot groots drama, alsof het instrumentale opera is. Dit hele scala is vertegenwoordigd op deze cd. Elk stuk krijgt de juiste toon, dus de uitvoeringen verschillen enorm. De pianisten spelen subtiel op een oud instrument wat betekent dat de dramatische gebaren vaak veel krachtiger werken dan op een moderne vleugel. En de mogelijkheden van het oude instrument zijn volledig dienstbaar gemaakt aan zeer boeiende interpretaties van twee topsolisten die een hecht duo vormen.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 70 van 395
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer