Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Laszlo Krasnahorkai - Melancholie van het verzet PDF Afdrukken E-mail
Midden in de winter slaat een eigenaardig circus zijn tenten op in een kleine Hongaarse stad. De grootste attractie van het circus moet het opgevulde lichaam van de grootste walvis ter wereld zijn. Meteen doen de meest bizarre geruchten de ronde. De circusmensen zouden sinistere doelen nastreven, en de bange burgers klampen zich vast aan alles wat hun een beetje zekerheid kan bieden - van waarzeggerij tot astrologie, van vreemdelingenhaat tot allerlei vormen van totalitarisme. Dit biedt enkele bewoners de kans zich over te geven aan hun ongebreidelde zucht naar macht. De melancholie van het verzet kent dan ook onvergetelijke personages, van de kwaadaardige mevrouw Eszter die de overname van het stadje voorbereidt, en haar slappe echtgenoot, tot Valuska, de ongelukkige held van het verhaal die met zijn hoofd in de wolken loopt en de enige zuivere en nobele ziel in de roman is, iets wat bij Krasznahorkai geen aanbeveling is.

Uitgeverij Wereldbibliotheek 29,99
 
Emanuel Bergmann-De truc PDF Afdrukken E-mail
Ze ontmoeten elkaar in Los Angeles: een oude man die zijn geloof in de mens heeft verloren, en een kleine jongen die overal in gelooft. Wat kan deze twee samenbrengen, behalve het verloop van de wereldgeschiedenis, die de meest verbijsterende trucs in petto heeft? Praag, 1934. De vijftienjarige Mosche Goldenhirsch raakt tijdens een bezoek aan het circus volledig in de ban van de toverkunst. Hij verlaat zijn ouderlijk huis en sluit zich aan bij het circus, dat langzaam verder trekt, naar Duitsland. Maar daar is inmiddels de nazipartij aan de macht gekomen. Weet Mosche, intussen een beroemd goochelaar, zich daar te handhaven? Los Angeles, 2007. De tienjarige Max Cohn klimt uit zijn slaapkamerraam om op zoek te gaan naar de Grote Zabbatini, ooit een groot goochelaar. Max is ervan overtuigd dat Zabbatini's krachten het huwelijk van zijn ouders kunnen redden. De truc is een betoverende en tegelijk bijzonder humoristische roman, die tijdperken en continenten overspant, over de kwetsbaarheid van het leven en het verlangen om betoverd te worden.

Uitgeverij Prometheus 19,95
 
Jenny Offhill - De laatste dingen PDF Afdrukken E-mail
Grace leert veel van haar fantasierijke moeder Anna: een eigen geheimtaal, alles over zeldzame vogelsoorten, en hoe je het beste een foto kunt maken van het monster dat zich in het meer verstopt. Dan besluit Anna dat Grace niet meer naar school hoeft. Ze geeft haar voortaan zelf les. Er staat maar één onderwerp op het programma: de geschiedenis van de wereld van het begin tot het eind. De vader van Grace heeft te laat in de gaten dat zijn vrouw en dochter steeds verder van de realiteit af drijven. Wanneer het gezin uiteenvalt, moet Grace kiezen tussen haar ouders. Het is het begin van een bijzondere reis, die haar naar alle uithoeken van het land én van haar verbeelding brengt.

Uitgeverij De Geus 19,95 
 
Jacob van Eyck:Der Fluyten Lust-hof PDF Afdrukken E-mail
Jacob van Eyck
Waarschijnlijk de bekendste Utrechtse musicus uit de periode van de oude muziek is deze blinde musicus. Hij was verbonden aan de Dom en verblijdde de omstanders met zijn spel op de beiaard en de blokfluit. De beste vertolker van zijn vele, prachtige fluitstukken is de Nederlander Erik Bosgraaf die ook ander repertoire schitterend uitvoert. Op het festival gaat Bosgraaf in dit repertoire de confrontatie aan met een klankartiest, op de cd speelt hij de oorspronkelijke versie.

Jacob van Eyck: Der Fluyten Lust-hof
Brilliant Classics BC 93391
 
Hesperion XXI:Granada 1013-1526 PDF Afdrukken E-mail
Savall
Jordi Savall begon zijn carrière als prachtig vertolker van Spaanse muziek uit middeleeuwen en renaissance. Hij verbreedde zich en komt de laatste jaren vooral met thematische uitgaven, ondersteund met schitterende boeken. Zijn concert van dit jaar zou de opmaat kunnen zijn tot een nieuwe thematische uitgave. En ook als dat niet zo blijkt te zijn, blijven de cd’s en de concerten van hem en zijn groep niet te versmaden.

Hesperion XXI: Granada 1013-1526
AVSA9915
 
Saskia Coolen: A breath of new life PDF Afdrukken E-mail
Saskia Coolen
Deze Nederlandse blokfluitiste maakte onlangs een cd A breath of New Life waarop zij de vele mogelijkheden van haar instrument op hoog niveau presenteert. Dat ze ook doceert, maakt haar de aangewezen figuur om op het festival iets te vertellen over de beginselen van het spelen van oude muziek. En na haar vertelling is er als aandenken haar mooie cd.

Saskia Coolen: a breath of new life
Globe 5264


 
Monteverdi: Mariavespers PDF Afdrukken E-mail
Nederlands Kamerkoor
Dit gezelschap associeert u misschien niet meteen met oude muziek. Die gedachte is niet terecht. Het koor is geen specialist, maar beheerst een repertoire van Perotinus tot Pärt, dus ook Monteverdi. Vele jaren geleden maakte het o.l.v. René Jacobs een schitterende opname van zijn Mariavespers die onlangs gelukkig is heruitgebracht en bijna niets kost. De voormalige countertenor Jacobs ademt met het koor mee wat de uitvoering een sterk vloeiend en beweeglijk karakter geeft.

Monteverdi: Mariavespers
Harmonia Mundi HMG501566/67
 
Cavalli: L´Amore innamorato PDF Afdrukken E-mail
L’Arpeggiata
Dit gezelschap houdt ervan de verworvenheden van de historische uitvoeringspraktijk te combineren met elementen uit geheel andere tradities, zoals jazz en niet-westerse muziek wat soms tot zeer avontuurlijke resultaten leidt. Relatief on-avontuurlijk is hun benadering van een opera van Cavalli die het ook op cd zette. Dit is een verdiend pleidooi voor een onbekend uitstekend stuk, zeer boeiend als u ook houdt van Vivaldi en zijn levendigste tijdgenoten.

Cavalli: L’amore innamorato
Erato 2564616643 
 
Machaut: Messe de Notre Temps PDF Afdrukken E-mail
Graindelavoix
Dit van huis uit Belgische gezelschap dat zich vooral toelegt op muziek uit middeleeuwen en renaissance maakte naam door uitvoeringen van zogeheten serieuze en verheven muziek te doorspekken met de levendigheid, spontaniteit en soms ruwheid van populaire muziek. Deze ‘on-elitarisering’ gaf deze muziek een nieuw karakter en daarmee ook een nieuw publiek. Recente cd’s met gevarieerd repertoire maakten duidelijk dat veel oude muziek baat kan hebben bij deze verfrissende, verre van stijve aanpak.

Machaut: Messe de Notre Temps
Glossa GCDP32110 
 
Alessandrini:Trennt´anni a Roma PDF Afdrukken E-mail
Alessandrini
 Rinaldo Alessandrini loopt al vele jaren in de oude muziekwereld. Hij was een van de eersten die erin slaagde de dominantie van de Engelse benadering in de uitvoeringspraktijk te trotseren met vertolkingen met veel zwier italianata waarmee hij schitterend recht deed aan niet alleen Monteverdi en Vivaldi, maar ook Bach en Buxtehude. Wat hij ook speelt, zijn spel is altijd de moeite waard.

Trennt’anni a Roma Opus 111 OP30563 
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 61 - 70 van 350
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer