Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Laia Jufresa: Umami PDF Afdrukken E-mail
Een hofje in Mexico-Stad: drie families verliezen een moeder, een dochter en een echtgenote. Eén verdwijnt, één verdrinkt en één overlijdt. Umami richt zich niet op de gebeurtenissen, maar gaat over de daaropvolgende jaren en hoe de bewoners omgaan met hun verdriet. De ongelooflijke kracht van Jufresa’s vertelkunst is dat ze een dansje maakt met de personages, met een lichtvoetigheid en een teerheid die niets afdoen aan hun pijn.

Uitgeverij Atlas Contact: €21,99


 
Sarah Perry: Het monster van Essex PDF Afdrukken E-mail
Londen 1893: de nog jonge weduwe Cora Seaborne begint een nieuw leven. Met haar onhandelbare (want autistische) puberzoon Francis en diens even stoere als charmante gouvernante neemt ze haar intrek in het stadje Colchester. Tijdens haar enerverende ontdekkingstochten door de ruige natuur van Essex, op zoek naar een mythisch zeemonster dat het nabijgelegen Aldwinter zou terroriseren, ontmoet ze de steile en stugge dorpsdominee William Ransome, die aanvankelijk niets moet hebben van deze onconventionele dame uit de Londense society met haar bizarre voorliefde voor monsters en fossielen. De oerkrachten van aantrekking en afstoting die daarbij loskomen, dreigen hun beider leven volledig te ontwrichten.

Tegen de achtergrond van de stormachtige ontwikkelingen in de medische wetenschap en de gepassioneerde strijd tegen de levensgevaarlijke huisvesting van de Londense armen, heeft Sarah Perry een roman geschreven met een hele stoet onvergetelijke personages en spannende plotwendingen die over elkaar heen blijven buitelen, in een frisse en prikkelende stijl die wemelt van de pakkende beelden: topliteratuur vol schrijnende en soms ook lyrische momenten, die toch speels en onderhoudend blijft.

Uitgeverij Prometheus: €19,99


 
Viet Thanh Nguyen: De sympathisant PDF Afdrukken E-mail
Het is april 1975 en in Saigon heerst chaos. In zijn villa zit een generaal van het Zuid Vietnamese leger whiskey te drinken en hij is samen met zijn getrouwe kapitein een lijst aan het opstellen van mensen die een plaats krijgen op een van de laatste vluchten het land uit. De generaal en zijn landgenoten gaan een nieuw leven beginnen in Los Angeles. Ze zijn zich er niet van bewust dat een van hen, de kapitein, in het geheim de groep observeert en verslag uitbrengt aan een meerdere in de Vietcong.

De sympathisant is het verhaal van deze kapitein, een man grootgebracht door een afwezige Franse vader en een arme Vietnamese moeder, een man die in Amerika ging studeren aan de universiteit, maar terugkeerde naar Vietnam om te vechten voor de communistische zaak.

Viet Thanh Nguyens verbazingwekkende roman biedt een kijkje in de ziel van deze dubbelagent, een man wiens hooggestemde idealen vereisen dat hij de mensen die hem het meest nabij zijn moet verraden.

Uitgeverij Marmer: €22,95


 
Edward Docx: Laat los mijn hand PDF Afdrukken E-mail
Louis Lasker houdt zielsveel van zijn familie – de momenten dat het niet zo is daargelaten. Zijn twee halfbroers, Jack en Ralph, zijn fantastische, lastige mensen, maar heel druk met hun eigen ego’s. Louis’ leven staat in het teken van het verzorgen van zijn vader. Met zijn vieren ondernemen ze per busje een reis van Londen naar Zürich. Hun vader is ongeneeslijk ziek en hij wil op waardige wijze zijn leven beëindigen. In Engeland is dat bij wet verboden. In deze geweldige roadnovel gaat het in feite over de elementaire vragen in het leven en wat er uiteindelijk werkelijk toe doet. ‘Ontroerend’ dekt geenszins de lading, dit boek knalt recht je hart in en laat je na lezing verweesd achter. Docx heeft een uiterst actueel verhaal geschreven en de meest onweerstaanbare en onuitstaanbare personages gecreëerd, rijkgeschakeerd als het leven zelf.

Uitgeverij Atlas Contact: €21,99


 
In de boekhandel hebben we een mooie selectie klassieke muziek op CD PDF Afdrukken E-mail

Onze collectie bevat nu reeds vele goede titels en zal ook nog uitgebreid worden.  
En wilt u graag deskundig advies:  Emanuel van voormalig Boudisque werkt iedere zaterdagmiddag in de boekhandel en kan u met zijn ervaring en kennis bijstaan in uw zoektocht naar de mooiste uitvoeringen. 
Natuurlijk kunnen wij alles voor u opzoeken, bestellen en indien nodig gratis bij u thuisbezorgen.   
Wij hopen met onze CD-afdeling en met Emanuel iets goeds in huis te hebben gehaald.  

Wilt u eerst de muziek rustig (met gesloten koptelefoon) beluisteren, dan kan dat natuurlijk.  


 
Wolfgang Amadeus Mozart: Drie strijkkwartetten KV 428, 465 en 387 PDF Afdrukken E-mail
Mozart lijkt bij slecht luisteren op een superieure zondagscomponist wiens muziek welluidend doorgaat. Daarnaast bezit zijn muziek ook een sterk dramatisch element. Het kwartet Casals speelt drie van zijn zes Haydn-kwartetten en geeft ze een enigszins turbulent tintje, waarmee het recht doet aan het spel van de naamgever, de legendarische cellist Pablo Casals die klassiek en romantisch speelde. Mozart wordt op deze manier een sympathieke romanticus.


 
Frédéric Chopin: Recital PDF Afdrukken E-mail
Deze dubbel-cd is opgezet als een recital. De eerste cd eindigt met ‘pauze’ en de tweede met ‘toegift’. Het repertoire is zeer gevarieerd, het spel is dat iets minder. Grubert houdt in alles van een rustige en beheerste aanpak. Ook als de muziek uitbreekt, zoals in Tweede sonate en Derde en Vierde ballade, overheerst een apollinische houding. Transparantie komt voor dramatiek en de grote stukken klinken als de Nocturnes en Mazurka’s. De intieme dramatiek achter de stormen in de grote komt daardoor beter uit.


 
Friedrich Nietzsche: Complete Piano Music PDF Afdrukken E-mail
Friedrich Nietzsche was behalve filosoof ook componist. Muziek was voor hem minstens zo belangrijk als de denkkunst, hij verdiepte zich in talloze componisten, vooral Duitsers, en had een complexe relatie met Richard Wagner. Tot zijn vele composities behoren talloze pianowerken. De inspiratiebronnen lijken vooral Beethoven en Schumann, maar Nietzsche gaat zeer selectief met hun taal om en vertraagt hun idioom dermate en haalt er vaak zoveel dramatische ontwikkeling uit dat veel stukken lijken op een Duitse, zwaar op de handse uitgave van de zeer statische, soms schijnbaar stuurloze stukken van Satie en Mompou. Saaiheid ligt dan op de loer, maar Jeroen van Veen weet de spanning goed vast te houden. Bij zijn spel begrijpt men Nietzsches hoog-dramatische titels.


 
Hendrik Andriessen: Orchestral Music vol. 4 PDF Afdrukken E-mail
De Nederlandse componist Hendrik Andriessen (1892-1981) is veel meer dan alleen de vader van Louis en Jurriaan. Hij schreef schitterende kerkmuziek, wist hoe hij met kleine, Frans aandoende muzikale gebaren een wereld vol vervoering wist op te roepen. Deze cd is het vierde deel in een serie met zijn orkestmuziek. Naast zijn Vierde symfonie krijgt u enkele korte orkestwerken waarin een soort gedempte extase hand in hand gaat met ernst en degelijkheid. Even degelijk en zeker niet saai is de uitvoering door het Orkest van het Oosten dat zich onder David Porcelijn graag inzet voor dit ten onrechte vergeten repertoire.


 
Felix Mendelssohn: Symphonies 1-5 PDF Afdrukken E-mail
Ook al bestaan van deze stukken al diverse uitstekende uitvoeringen, deze uitgave is een aanwinst. De dirigent, meester in Frans meester en chefdirigent in Rotterdam, benadert deze stukken alsof ze in principe van Mozart zijn met enkele romantische toevoegingen, waardoor het geheel een slankheid krijgt die zowel Frans aandoet als recht doet aan de componist. Vooral de onbekendere Eerste en Tweede symfonie hebben hier baat bij. En de bekendere Derde, Vierde en Vijfde klinken veel sierlijker en energieker dan gewoonlijker. Mendelssohn blijkt aldus gebracht zeer gebaat te zijn bij de een on-Duitse aanpak.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 41 - 50 van 393
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer