Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Johann Sebastian Bach: Franse suites PDF Afdrukken E-mail
Bach is het schoolvoorbeeld van een componist wiens muziek men op honderd manieren kan spelen. Pianist Vladimir Ashkenazy houdt van een voortvarende aanpak, heeft een mooi toucher en schuwt het drastische niet. Hij houdt niet van sentimentaliteit en kiest eerder voor drama dan voor dierbaarheid. De Franse suites, die vaak klinken als enigszins lichtgewichten, krijgen hierdoor een ernst die de suites ook past.


 
Benjamin Alire Saenz: Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum PDF Afdrukken E-mail
'Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.'

 Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Uitgeverij Blossom Books: €18,99


 
Angie Thomas: The hate u give me PDF Afdrukken E-mail
Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was 'vermoedelijk' een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

Uitgeverij Moon: €19,99


 
Laia Jufresa: Umami PDF Afdrukken E-mail
Een hofje in Mexico-Stad: drie families verliezen een moeder, een dochter en een echtgenote. Eén verdwijnt, één verdrinkt en één overlijdt. Umami richt zich niet op de gebeurtenissen, maar gaat over de daaropvolgende jaren en hoe de bewoners omgaan met hun verdriet. De ongelooflijke kracht van Jufresa’s vertelkunst is dat ze een dansje maakt met de personages, met een lichtvoetigheid en een teerheid die niets afdoen aan hun pijn.

Uitgeverij Atlas Contact: €21,99


 
Sarah Perry: Het monster van Essex PDF Afdrukken E-mail
Londen 1893: de nog jonge weduwe Cora Seaborne begint een nieuw leven. Met haar onhandelbare (want autistische) puberzoon Francis en diens even stoere als charmante gouvernante neemt ze haar intrek in het stadje Colchester. Tijdens haar enerverende ontdekkingstochten door de ruige natuur van Essex, op zoek naar een mythisch zeemonster dat het nabijgelegen Aldwinter zou terroriseren, ontmoet ze de steile en stugge dorpsdominee William Ransome, die aanvankelijk niets moet hebben van deze onconventionele dame uit de Londense society met haar bizarre voorliefde voor monsters en fossielen. De oerkrachten van aantrekking en afstoting die daarbij loskomen, dreigen hun beider leven volledig te ontwrichten.

Tegen de achtergrond van de stormachtige ontwikkelingen in de medische wetenschap en de gepassioneerde strijd tegen de levensgevaarlijke huisvesting van de Londense armen, heeft Sarah Perry een roman geschreven met een hele stoet onvergetelijke personages en spannende plotwendingen die over elkaar heen blijven buitelen, in een frisse en prikkelende stijl die wemelt van de pakkende beelden: topliteratuur vol schrijnende en soms ook lyrische momenten, die toch speels en onderhoudend blijft.

Uitgeverij Prometheus: €19,99


 
Viet Thanh Nguyen: De sympathisant PDF Afdrukken E-mail
Het is april 1975 en in Saigon heerst chaos. In zijn villa zit een generaal van het Zuid Vietnamese leger whiskey te drinken en hij is samen met zijn getrouwe kapitein een lijst aan het opstellen van mensen die een plaats krijgen op een van de laatste vluchten het land uit. De generaal en zijn landgenoten gaan een nieuw leven beginnen in Los Angeles. Ze zijn zich er niet van bewust dat een van hen, de kapitein, in het geheim de groep observeert en verslag uitbrengt aan een meerdere in de Vietcong.

De sympathisant is het verhaal van deze kapitein, een man grootgebracht door een afwezige Franse vader en een arme Vietnamese moeder, een man die in Amerika ging studeren aan de universiteit, maar terugkeerde naar Vietnam om te vechten voor de communistische zaak.

Viet Thanh Nguyens verbazingwekkende roman biedt een kijkje in de ziel van deze dubbelagent, een man wiens hooggestemde idealen vereisen dat hij de mensen die hem het meest nabij zijn moet verraden.

Uitgeverij Marmer: €22,95


 
Edward Docx: Laat los mijn hand PDF Afdrukken E-mail
Louis Lasker houdt zielsveel van zijn familie – de momenten dat het niet zo is daargelaten. Zijn twee halfbroers, Jack en Ralph, zijn fantastische, lastige mensen, maar heel druk met hun eigen ego’s. Louis’ leven staat in het teken van het verzorgen van zijn vader. Met zijn vieren ondernemen ze per busje een reis van Londen naar Zürich. Hun vader is ongeneeslijk ziek en hij wil op waardige wijze zijn leven beëindigen. In Engeland is dat bij wet verboden. In deze geweldige roadnovel gaat het in feite over de elementaire vragen in het leven en wat er uiteindelijk werkelijk toe doet. ‘Ontroerend’ dekt geenszins de lading, dit boek knalt recht je hart in en laat je na lezing verweesd achter. Docx heeft een uiterst actueel verhaal geschreven en de meest onweerstaanbare en onuitstaanbare personages gecreëerd, rijkgeschakeerd als het leven zelf.

Uitgeverij Atlas Contact: €21,99


 
In de boekhandel hebben we een mooie selectie klassieke muziek op CD PDF Afdrukken E-mail

Onze collectie bevat nu reeds vele goede titels en zal ook nog uitgebreid worden.  
En wilt u graag deskundig advies:  Emanuel van voormalig Boudisque werkt iedere zaterdagmiddag in de boekhandel en kan u met zijn ervaring en kennis bijstaan in uw zoektocht naar de mooiste uitvoeringen. 
Natuurlijk kunnen wij alles voor u opzoeken, bestellen en indien nodig gratis bij u thuisbezorgen.   
Wij hopen met onze CD-afdeling en met Emanuel iets goeds in huis te hebben gehaald.  

Wilt u eerst de muziek rustig (met gesloten koptelefoon) beluisteren, dan kan dat natuurlijk.  


 
Wolfgang Amadeus Mozart: Drie strijkkwartetten KV 428, 465 en 387 PDF Afdrukken E-mail
Mozart lijkt bij slecht luisteren op een superieure zondagscomponist wiens muziek welluidend doorgaat. Daarnaast bezit zijn muziek ook een sterk dramatisch element. Het kwartet Casals speelt drie van zijn zes Haydn-kwartetten en geeft ze een enigszins turbulent tintje, waarmee het recht doet aan het spel van de naamgever, de legendarische cellist Pablo Casals die klassiek en romantisch speelde. Mozart wordt op deze manier een sympathieke romanticus.


 
Frédéric Chopin: Recital PDF Afdrukken E-mail
Deze dubbel-cd is opgezet als een recital. De eerste cd eindigt met ‘pauze’ en de tweede met ‘toegift’. Het repertoire is zeer gevarieerd, het spel is dat iets minder. Grubert houdt in alles van een rustige en beheerste aanpak. Ook als de muziek uitbreekt, zoals in Tweede sonate en Derde en Vierde ballade, overheerst een apollinische houding. Transparantie komt voor dramatiek en de grote stukken klinken als de Nocturnes en Mazurka’s. De intieme dramatiek achter de stormen in de grote komt daardoor beter uit.


 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 41 - 50 van 395
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer