Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Sanne de Bakker: De kleine Mozart op wereldreis PDF Afdrukken E-mail
Wolf is zeven jaar oud als hij met zijn vader, moeder en zusje Nanne op toernee door Europa gaat. Ze reizen door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en gaan zelfs naar Londen. Overal mogen Wolf en zijn zus optreden voor belangrijke mensen. Zelfs voor koningen! 

Sanne de Bakker schrijft op een zeer toegankelijke manier over het leven van Mozart. 

Op de bijgevoegde CD staan de muziekstukken die Mozart tijdens het reizen heeft gecomponeerd.

Uitgeverij: Van Goor  16,95
 
Judith Eiselin: De ogen van Jesleia PDF Afdrukken E-mail
Juliette wint de hoofdprijs in een wedstrijd van de speelgoedwinkel: een zomervakantie op het onbewoonde eiland Jesleia! Haar ouders zijn opgetogen en eigenlijk ziet Juliette het ook wel zitten om in haar eentje zes weken op een eiland te overleven. 
Het eiland is perfect en in de eerste week geniet ze volop van haar vrijheid, maar het is soms net of ze niet helemaal alleen is...

Tot haar grote schrik blijkt op een ander deel van het eiland nog een prijswinnaar te zijn: Guido. Juliette vindt Guido maar raar. Hij is achterdochtig en wil niet over zichzelf praten. Als hij iets belangrijks kwijt wil doet hij dat door middel van geheimschrift.

Samen gaan ze het eiland in kaart brengen. Maar wat is toch dat constante gezoem wat ze horen? De wind of toch iets anders...

Uitgeverij: Querido  14,95
 
Philippe Claudel: Grijze zielen PDF Afdrukken E-mail

Tegen de achtergrond van de eerste wereldoorlog in Frankrijk speelt zich in een klein dorp aan de rand van de frontlinies een klein drama af: het gewurgde lichaam van een jong meisje wordt gevonden langs de rivier.
Jaren later kijkt de betrokken politieagent terug op deze periode en reconstrueert 'de Zaak' zoals de moord op het meisje genoemd wordt. Een zaak die door wrede, machtige mannen wordt 'opgelost' zonder een gedegen onderzoek. En terwijl de verdachten van de moord hun afgrijselijke vonnis ondergaan, sterft de vrouw van de politieagent in het kraambed.
De politieagent beschrijft zijn leven, zijn pijn en verdriet en vooral het gevoel van tekortgeschoten te zijn, zowel bij de dood van zijn vrouw als bij het onderzoek naar de moord op het meisje en de gevolgen die dat heeft gehad voor de verdachten in 'de Zaak'.

Uitgeverij: De Bezige Bij  17,90
 
Hjalmar Söderberg: Dokter Glas PDF Afdrukken E-mail

De jonge dokter Glas voelt zich erg aangetrokken tot Helga, de vrouw van de dominee. Helga heeft echter een buitenechtelijke relatie met de zakenman Klas Recke. Helga betrekt dokter Glas in haar geheime liefdesleven door hem te vragen een list te bedenken zodat de dominee geen sexuele avances meer zal maken. Uit liefde voor Helga gaat dokter Glas tot het uiterste en besluit hij de dominee te vermoorden. Söderberg weet op subtiele wijze een meeslepend liefdesverhaal te vertellen waarbij je als lezer meegaat in het gevoelsleven en de gedachtenwereld van dokter Glas. Dokter Glas is de tweede roman van de Zweedse Söderberg (1869-1941) die in het Nederlands vertaald is.     
Uitgeverij: Wereldbibliotheek  14,90

 
Andreï Makine: De vrouw die wachtte PDF Afdrukken E-mail

De vrouw die wachtte vertelt het gecompliceerde, maar prachtige verhaal van de liefde tussen een student en een oudere vrouw. De student gaat zo'n dertig jaar na de tweede wereldoorlog naar het Russiche platteland om onderzoek te doen naar de plaatselijke gewoonten en de legendarische verhalen van een dorp. Daar ontmoet hij Vera, een vrouw die al dertig jaar wacht op haar minnaar, die als soldaat naar het front is vertrokken. Er ontstaat een steeds sterker wordende band tussen de man en de vrouw, maar sprake van een relatie is er lange tijd niet, want Vera blijft trouw aan haar minnaar. De student laat de ene na de andere theorie los op de vraag waarom ze nooit een andere man gezocht heeft. Maar alle theorieën die eerst heel aannemelijk lijken, blijken niet juist te zijn. Ze heeft echt dertig jaar gewacht op de terugkomst van haar liefde...

De combinatie van het ontroerende en op zijn tijd verrassende verhaal en de geweldige beschrijvingen van het ongerepte Russische platteland maakt dit boek tot een absolute aanrader. En hoewel het een oorlogsverhaal is, wordt de rauwe werkelijkheid en het persoonlijke leed zo lieflijk beschreven dat de schok even uitblijft, maar dan extra hard aankomt.

Uitgeverij: De Geus  17,90
 
<< Begin < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Volgende > Einde >>

Resultaten 391 - 395 van 395
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer