Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Simon Mawer: De glazen kamer PDF Afdrukken E-mail

Tsjecho-Slowakije 1930. Op een heuvel buiten Praag laten Viktor en Liesel Landauer hun droomhuis bouwen. Een modern vormgegeven huis van staal, glas en natuursteen. Met als blikvanger de centrale glazen kamer, een architectonisch hoogstandje.

Als donkere wolken zich boven Europa samenpakken moet de joodse Viktor vluchten voor de nazi's. Het vertrek van de bewoners betekent niet het einde van het huis. Het gaat steeds inandere handen over: van de Landauers naar de nazi's, naar de Russen, naar de staat. Altijd blijft de glazen kamer magische aantrekkingskracht uitoefenen op de bewoners. En dan, jaren later, na de val van het communisme, kan de weduwe Landauer eindelijk terugkeren naar haar droomhuis.

De glazen kamer is een prachtig verhaal over een gezin dat op drift raakt in het roerige Europa van de twintigste eeuw. Het transparante huis als symbool voor een leven zonder angst en onderdrukking is door Mawer briljant uitgewerkt.

Uitgeverij Ambo Athos 22,95

 
Agnes de Lestrade: Het land van de grote woordfabriek PDF Afdrukken E-mail

Er is een land waar de mensen bijna niet spreken. In dat vreemde land moet je de woorden kopen en heel voorzichtig inslikken om ze dan te kunnen uitspreken. De kleine Florian is op zoek naar woorden vol liefde voor een heel bijzonder iemand. Voor Siebelle. Maar net die woorden kosten een fortuin.

Een betoverend prentenboek over het magische vermogen van mensen om woorden inhoud te geven.

Uitgeverij De Eenhoorn 14,95

 
Ineke Mahieu: De reis van Sjaak Lemere PDF Afdrukken E-mail

Spannend en meeslepend avonturenverhaal.
Als de moeder van de twaalfjarige Sjaak verliefd wordt opLouis, de levende kanonskogel van circus Santino, sluit ze zich bij het circus aan. Sjaak moet mee en van de ene op de andere dag verandert zijn leven volledig. Louis dwingt Sjaakmee te doen aan een spectaculaire, maar levensgevaarlijke circusact. Sjaaks moeder is zo verblind door haar liefde voor Louis, dat ze Sjaak aan zijn lot overlaat.
Met vallen en opstaan ontdekt Sjaak dat hij zijn eigen kwaliteiten en talenten heeft en zijn moeder niet meer nodigheeft. Maar dan doet ze een groot en wanhopig beroep op hem. Kiest Sjaak voor zichzelf of voor de veiligheid van zijn moeder en Louis?

Uitgeverij Unieboek 12,95

 
Riikka Pulkkinen: De grens PDF Afdrukken E-mail

Anja Aropalo, een 53-jarige literatuurprofessor, heeft haar aan Alzheimer lijdende man een belofte gedaan: ze zal hem helpen met sterven als hij zich niets meer herinnert.Tegelijkertijd geeft de nicht van Anja, de zestienjarige Mari, zich vol jeugdig vuur over aan haar verliefdheid voor haar leraar Fins, die haar gevoelens verrassend genoeg beantwoordt. Tijdens hun onconventionele relatie vervagen de grenzen tussen goed en fout.

Hoeveel verantwoordelijkheid kun je dragen voor een ander? Kunnen de wet, diepgekoesterde verlangens, en de drang om het juiste te doen ooit samenvallen in een mensenleven?

Pulkkinens scherpzinnige roman beschrijft menselijke tragedies die subtiel met elkaar vervlochten zijn en nog lang blijven nazinderen.

Arbeiderspers 19,95

 
Literaire ontmoetingen PDF Afdrukken E-mail

Op 19 september 1962 was de eerste uitzending van de televisieserie ‘Literaire ontmoetingen’ te zien.
Criticus H.A. Gomperts interviewde de dichter J.C. Bloem. Deze historische ontmoeting is nu te zien op de dvd, evenals literaire ontmoetingen met o.a. Harry Mulisch, Simon Vestdijk, Gerrit Achterberg en het nooit eerder uitgezonden interview met Remco Campert.
Geniet 6 uur van deze interessante gesprekken met de groten uit de Nederlandse literatuur.

Uitgeverij Bas Lubberhuizen € 24,50

 
Mariken Jongman: Kiek PDF Afdrukken E-mail

Kiek Florijn werd 14 jaar geleden verwekt in een bezemkast. Ergens, door een onbekende bassist. Haar moeder was daar natuurlijk bij, maar die weet er niets meer van. Haar stiefvader heeft het druk met zijn nieuwe gezin.

Geen vader dus. Kiek besluit er gewoon zelf een te maken. Net zoals het monster van Frankenstein. Maar dan - hopelijk - anders.

Kiek duikt in haar familie. Ze ontdekt meer dan ze had gedacht. Veel meer!

Uitgeverij Lemniscaat 13,95

 
James Agee: Een sterfgeval in de familie PDF Afdrukken E-mail

In de Amerikaanse klassieker Een sterfgeval in de familie verliest de kleine Rufus zijn vader, als deze met zijn pas gekochte T-Ford van de weg raakt en sterft.

In wat volgt zien we op onnavolgbare wijze de wereld door de ogen van een zesjarige. Zijn waarneming van het familiedrama, van het religieuze Amerika ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, van de klasseverschillen tussen de grootouders van vaders- en moederszijde, en de verschillen in temperament van de familieleden, is in overweldigend muzikaal proza gevat.

James Agee beschrijft zuiver en scherpzinnig wat verlies doet met een kind, met een familie en hoe de wereld er daarna uitziet.

Een sterfgeval in de familie verscheen postuum in 1957 en won onmiddellijk de prestigieuze Pulitzer Prize. Voor deze vertaling is gebruik gemaakt van de volledig gerestaureerde editie van Michael Lofaro van 2007.

Uitgeverij: G.A. van Oorschot 22,50

 
T.C. Boyle: De vrouwen PDF Afdrukken E-mail

Een energieke roman vol intrige en subtiele spanning. Met vaart schrijft Boyle over het leven van de wereldberoemde architect Frank Lloyd Wright en zijn drie vrouwen. Fascinerend hoe de auteur de werkelijke gebeurtenissen in het leven van Wright en zijn vrouwen weet te vervlechten met zelfverzonnen dialogen en situaties.

Uitgeverij Anthos 24,95

 
Atiq Rahimi: Steen van geduld PDF Afdrukken E-mail

Een hartverscheurende novelle over terreur, liefde en onmogelijke tradities in het huidige Afghanistan. Maar ook een verhaal over een vrouw die haar stem durft te verheffen! In een koude koele kamer ligt een man in coma. Geveld door een kogel in zijn nek, opgelopen tijdens de burgeroorlog. Zijn vrouw zit naast hem, vergezeld van Koran en bidsnoer. Terwijl de oorlog in alle hevigheid doorgaat en angstaanjagend dichtbij is, vertelt de vrouw haar geschiedenis. Een openhartig verhaal vol leed, angst, verdriet, pijn, afschuw en doorzettingsvermogen.

Uitgeverij De Geus 15,90

 
Franca Treur:Dorsvloer vol confetti PDF Afdrukken E-mail

Sensitieve verhalen en vermakelijke scènes over het Zeeuwse plattelandsleven in de tachtiger jaren wisselen elkaar af in dit met vaart geschreven debuut. De twaalf jarige Katelijne groeit op met zes broers in een streng gelovig orthodox gezin. Zonder televisie en een radio die alleen aanstaat voor de nieuwsberichten. Het leven bestaat uit alledaagse dingen zoals melkquota, washandjes voor boven en onder en de drang om plezier te hebben in het leven. Een levendig debuut over het leven in een Zeeuwse boerengemeenschap.

Uitgeverij Prometeus 17,95

 
<< Begin < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Volgende > Einde >>

Resultaten 331 - 340 van 397
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer