Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Ernst Weiss: De ooggetuige PDF Afdrukken E-mail

De hoofdpersoon krijgt als psychiater de mogelijkheid de geschiedenis te veranderen. Hij krijgt te maken met een bijzondere patiënt: de door grote psychische druk blind geworden A.H. Hij besluit deze charismatische, maar angstaanjagende man van zijn blindheid te genezen. Vervolgens neemt de schrijver je mee in de verschrikkingen die uit deze beslissing voortkomen.  

Uitgeverij Van Gennep  € 17,90

 

 
Maria Parr: De wonderlijke lotgevallen van Olle en Lena PDF Afdrukken E-mail
Olle Lena.jpg - 4.27 KB

Lena is niet alleen Olle’s buurmeisje in het afgelegen Knal-Mathilda, maar ook zijn beste vriendin. Of Olle ook Lena’s beste vriend is weet hij niet, ze zegt het in elk geval nooit tegen hem.

Samen beleven ze de meest fantastische avonturen en verzinnen de meest wilde spelletjes, en dat gaat natuurlijk niet altijd goed! Maar dan gaat Lena opeens verhuizen, zonder dat ze dat aan Olle heeft vertelt en ook zonder afscheid van hem te nemen. Zou hij dan toch niet haar beste vriend zijn geweest?

Een avontuurlijk boek, vol vriendschap, voor fantasierijke jonge kinderen!

Uitgeverij: Lannoo € 13,95
 
McEwan: Aan Chesil Beach PDF Afdrukken E-mail
Het zojuist getrouwde paar Florence en Edward zijn op hun vakantiebestemming in Dorset aangekomen. Het is begin jaren ’60. Beiden zijn nog maagd en ze weten dat ‘het’ deze avond gaat gebeuren. Edward is bij het idee al vol verlangen en kan bijna niet wachten. Florence echter heeft ondanks dat ze veel van Edward houdt een afkeer van lichamelijkheid en het idee van de onontkomelijke vrijpartij doet haar walgen. McEwan beschrijft het moeizame verloop van de avond, afgewisseld met fragmenten uit het verleden. De ontknoping laat de lezer in ontluistering achter.

Ian McEwan leert ons met dit prachtige en nog steeds actuele verhaal dat het leven onvoorspelbaar is en dat je vooral zuinig moet zijn op je geliefde. In zijn doeltreffende stijl weet hij het gebrek aan communicatie tussen de twee jonggehuwden op meesterlijke wijze te vatten.

Uitgeverij De Harmonie € 16,90

 
Marjolijn Hof: Oversteken PDF Afdrukken E-mail

Meta is er zo aan gewend dat haar moeder regelmatig van vriendje wisselt, dat ze niet verbaasd is als haar moeder weer een nieuwe aan haar voorstelt. Hij heet Bjarni en komt uit IJsland. Hij valt in vergelijking met de anderen wel mee, want hij noemt haar niet Meetje en hij loopt niet in zijn onderbroek door het huis.

Het gaat weken goed: er is geen geruzie in huis en haar moeder is nog steeds verliefd. Ze besluiten zelfs samen op vakantie te gaan. Naar IJsland natuurlijk. Meta is niet zo enthousiast, want ze gaat liever met haar moeder naar Frankrijk. Eenmaal onderweg blijkt het een geweldig land te zijn, en met Bjarni blijkt ze uitstekend op te kunnen schieten.

Maar dan begint het geruzie…

Lukt het Meta om Bjarni en haar moeder bij elkaar te houden??

Uitgeverij Querido           € 12,95

 

 
Alessandro Baricco: Dit verhaal PDF Afdrukken E-mail

“Mensen leven vele jaren, maar in werkelijkheid leven ze alleen echt wanneer ze erin slagen te doen waarvoor ze geboren zijn. Daarvóór en daarna doen ze niets anders dan wachten en terugdenken.” 

Dat is het uitgangspunt van Baricco’s nieuwe roman, ‘Dit verhaal’. Ultimo, opgroeiend op het platteland van Italië in de beginjaren van de vorige eeuw, is geboren om het perfecte circuit te bouwen. Ultimo’s droom ontstaat als zijn vader de koeien verkoopt en een garage begint.         

In het fragmentarisch opgebouwde boek geven verschillende vertellers op eigen wijze een stem aan het verhaal. Samen vormen de fragmenten het levensverhaal van Ultimo. We lezen over het ontstaan van zijn droom om een circuit te bouwen, de verschrikkingen die hij meemaakt als soldaat in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog en zijn liefde voor de Russische Elizaveta, die eraan bijdraagt zijn droom waar te maken.   

Waar bij een schrijver van minder kaliber sentimentaliteit op de loer zou liggen, weet Baricco dit door zijn bijzondere en steeds verrassende taalgebruik feilloos te omzeilen. Wat blijft is een hartverwarmend verhaal over de roerige Italiaanse geschiedenis én over een man die in zijn leven doet waarvoor hij geboren is. 

Uitgeverij De Bezige Bij       € 18,90

 
Sandro Veronesi: Kalme chaos PDF Afdrukken E-mail

In Kalme chaos vertelt Veronesi op fabuleuze wijze over Pietro Paladini en zijn 10-jarige dochter Claudia. Pietro is een succesvol man. Hij heeft een goede baan, groot huis, een lieve vrouw (Lara) en dochter. Maar het noodlot lijkt toe te slaan. Op de dag dat Pietro samen met zijn broer twee vrouwen van de verdrinkingsdood redt, overlijdt Lara.  

Uit een soort boetedoening – het verdriet wil maar niet echt tot hem doordringen – doet hij zijn dochter op de eerste schooldag een belofte. Hij zal in zijn auto, voor de school, de hele dag op haar wachten. Het blijft niet bij een dag. Pietro kan zijn dochter maar niet alleen laten en spendeert al zijn dagen voor de school. Omdat hij ook werkt vanuit zijn auto komen zowel familieleden als collega’s hem daar opzoeken. De beslotenheid van de auto maakt het tot een biechtplaats: iedereen kan bij Pietro zijn persoonlijke verhaal kwijt.  

Vanuit zijn kalme gemoedstoestand – het leven lijkt stil te staan in de auto – overziet Pietro de chaos die heerst en neemt hij ingrijpende beslissingen. Waar voor een ander het verlies van een echtgenote het einde van de wereld had kunnen zijn, biedt het Pietro de kans om zijn leven te veranderen en succes in te ruilen voor geluk. 

Kalme chaos is een boek dat – zonder al te confronterend te zijn – de lezer uitdaagt na te denken over eigen succes en geluk. En, mede door zijn eenvoudige en aangrijpende stijl, weet Veronesi de lezer van begin tot eind geboeid te houden. Met recht wordt hij de grootste Italiaanse schrijver van dit moment genoemd.

Uitgeverij Prometheus € 24,95

 
Sally Garder: Ik, Coriander PDF Afdrukken E-mail

Het verhaal van Coriander gaat over een dapper meisje, over de strijd tussen wat ´goed voor je is´ en wat goed voelt van binnen. Betoverde zilveren schoenen, een moeder die op een fee lijkt, en een vader die een geheimzinnig kistje op zijn studeerkamer verbergt.

Het lijkt wel een sprookje.

Coriander vraagt zich af of alles wat ze meemaakt wel in deze wereld thuis hoort.Of is er misschien een andere wereld, waar andere wetten gelden?

Als haar moeder overlijdt begint Coriander´s leven op een nachtmerrie te lijken. In de geheimzinnige andere wereld winnen nu de kwade machten aan kracht.

Coriander is de enige die ze kan stoppen. Maar hoe doe je dat, als je in de échte wereld door je stiefmoeder wordt opgesloten in een kist??

Een spannend verhaal over de prachtige wereld van de verbeelding. 

Uitgeverij: van Goor  €17,95

 
Jens Christian Grøndahl: Rode handen PDF Afdrukken E-mail

Hoe ingrijpend kan je leven beïnvloed worden door een toevallige ontmoeting…

Wanneer er een vrouw bij zijn hotelreserveringsbalie op het station van Kopenhagen komt, is hij ,de naamloze mannelijke hoofdpersoon, direct onder de indruk van haar. Ze heeft onderdak nodig en hij biedt zijn eigen logeerkamer aan. In haar paspoort staat de naam Sonja, een andere dan waarmee ze zich eerder aan hem heeft voorgesteld. De volgende ochtend is de mysterieuze vrouw verdwenen. Ze laat een sleutel van een stationskluisje achter. In de kluis ligt een tas met duizenden Duitse marken.

Jaren later komt hij haar weer tegen. Wanneer hij haar confronteert met hun vroegere ontmoeting vertelt Sonja over haar min of meer toevallige betrokkenheid bij een groep van de Rote Armee Fraktion in Duitsland.

Hoewel ze elkaar nauwelijks kennen gaan ze samen naar het proces dat gevoerd gaat worden tegen de leden van deze groep. De groep waarvoor Sonja onbewust een belangrijke rol heeft gespeeld: na een bankoverval bestuurde zij de vluchtauto.

In een compacte stijl vertelt Grondahl ‘het verhaal van Sonja’. De lezer krijgt de ruimte zelf een oordeel te vormen over Sonja’s betrokkenheid bij de RAF en het proces maar ook over haar relatie tot de mannelijke hoofdpersoon. 

Uitgeverij Meulenhoff  € 15,00

 
Laura Matthews: Tijger en Vis PDF Afdrukken E-mail

Onze tip voor de kinderboekenweek 2006 (vanaf 10 jaar)

De ouders van Tijger zijn ontwikkelingswerkers en Tijger woont met zijn ouders in een klein dorp aan de rand van een woestijn waar zijn ouders werken. Maar het land wordt geteisterd door burgeroorlog. Wanneer ook het gebied bedreigd wordt waar Tijger en zijn ouders wonen vinden zijn ouders het tijd om te vluchten, niet zoals de meeste buitenlanders met het vliegtuig, maar te voet de bergen over naar het buurland.

Op de dag van het vertrek vindt Tijger in een opdrogend poeltje in de woestijn een vis, een prachtige vis. Tijger is vastbesloten om de vis in leven te houden en neemt de vis op hun vlucht mee in een plastic fles. De tocht is niet zonder gevaar….

Zullen Tijger, zijn ouders en de vis veilig aan de andere kant van de bergen komen….?

 Een ontroerend en spannend verhaal voor kinderen vanaf 10 jaar over een jongen die in spannende en angstige tijden houvast zoekt in het zorgen voor een dier, in dit geval een heel bijzondere vis!

Uitgeverij: Pimento  13,95

 
Ted van Lieshout: Van Ansjovis tot Zwijntje PDF Afdrukken E-mail

Onze tip voor kinderboekenweek 2006 (alle leeftijden)

In het prachtige prentenboek ‘ Van Ansjovis tot Zwijntje’  heeft Ted van Lieshout in een poëtisch ABC verschillende dieren beschreven.

De illustraties zijn van Sieb Postuma en samen vormen ze een leuk en fris geheel.

VAN
Hoe gelukkig moet de ansjovis zijn
zo zout te mogen zwemmen in de zee
TOT
Op een zonnige zomerdag
bij Zandvoort zwommen
zeven zorgeloze zwijntjes
zonder zwembroek in zee...

Uitgeverij: Leopold  13,50
 
<< Begin < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 Volgende > Einde >>

Resultaten 331 - 340 van 363
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer