Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Nieuw
spacer
spacer Zoeker

Literaire Boekhandel Lijnmarkt
literatuur poëzie kinderboeken tijdschriften en Plint

Zoeken
spacer
Hoofd Menu
Home
Over de Boekhandel
Boek van de Maand
Jeugdboeken
Boekverfilmingen
Klassieke muziek
Kortingsacties
Activiteiten
Nieuws
Leuke Websites
Contact
Zoeken
Nieuw
Schubert: Laatste twee sonates door Krystian Zimerman PDF Afdrukken E-mail
Pianist Krystian Zimerman komt na jaren weer met een solo-cd, ditmaal met de laatste twee sonates van Schubert. In de laatste in Bes lijkt hij uit op bijzondere effecten die de moderne piano mogelijk maakt. In de voorlaatste in A lijken de verrassingen eerder ingegeven door de muziek. Deze sonate is voorbij voordat men er erg in heeft en dat is altijd een goed teken: de zekerheid wordt nooit robuust en de schoonheid en de architectuur gaan hand in hand.

Schubert Laatste twee sonates 
Krystian Zimerman 
DGG
 
Prokofjev: Vioolconcert nr. 2 door o.a. Rosanne Philippens PDF Afdrukken E-mail
Sergei Prokofjev had vele gezichten. Hij deed soms graag modern, maar was in de kern soms zeer klassiek-romantisch. De laatste jaren ontdekken musici meer en meer een derde aspect: lyriek. Violiste Rosanne Philippens, die graag die kant belicht, koos daarvoor de meest geschikte werken: zijn Tweede vioolconcert, de Sonate voor vioolsolo en Vijf melodieën voor viool en piano. Haar medemusici volgen graag haar koers

Prokofjev Vioolconcert nr. 2 e.a. 
Rosanne Philippens e.a. 
CCS
 
Mozart: Drie pianoconcerten door Thomas Beijer en leden van KCO PDF Afdrukken E-mail


Thomas Beijer profileert zich als pianist en romancier. Dit is zijn vijfde cd en zijn eerste roman Geen jalapenos verscheen onlangs. Op deze cd speelt hij drie pianoconcerten van Mozart met de juiste mix van ingehouden dramatiek, subtiele kracht en kleine details met een grote werking. Het tekstboekje is een lekkermakertje voor de uitstekende roman. Het romanfragment over Mozart smaakt naar meer en zijn laatste cd met drie pianoconcerten van Mozart (KV 415, 449 en 488) bewijst dat hij Mozart zowel prachtig kan beschrijven als uitvoeren.

 
John van Markwijk: Rogier van Otterloo PDF Afdrukken E-mail
Rogier van Otterloo is vooral bekend geworden als componist van filmmuziek die ook volkomen overtuigt als zelfstandige muziek. In zijn korte leven schreef hij zeer veel prachtige muziek en werkte hij samen met talloze musici. Deze rijk geïllustreerde biografie geeft een roerend portret, een mooi beeld van de totstandkoming van zijn muziek, zijn contacten met collega’s en een goed overzicht van een boeiend oeuvre.

Stichting Metropole Orkest


 
Nigel Cliff, Moskouse Nachten PDF Afdrukken E-mail
In 1958, op het hoogtepunt van de koude oorlog, won de Amerikaanse pianist Van Cliburn in Moskou het Tsjaikovski-concours met vertolkingen van repertoire dat de Russen als hun natuurlijk domein beschouwden. Dit boek, een combinatie van muziek en geschiedenis, schildert de historische aanloop, de situatie waarin het concours plaats vond en de gevolgen van die overwinning voor alle betrokkenen. Het geeft een boeiende blik in vele keukens (met heel veel nieuwe informatie) en zet aan het denken over de relatie tussen kunst en politiek.

Uitgeverij Het Spectrum: €25,00


 
Carrousel: Holland Baroque meets Eric Vloeimans PDF Afdrukken E-mail
Jazztrompettist Eric Vloeimans en het barokgezelschap Holland Baroque wandelen graag buiten de geijkte paden. Op deze cd spelen zij stukken van allerlei klassieke componisten in zeer uiteenlopende arrangementen. De jazzmusicus Vloeimans laat zich inspireren door klassieke melodiestijlen en Holland Baroque klinkt soms absoluut niet als een barokgezelschap. Het resultaat van de ontmoeting is een nieuwe vriendelijke taal vol verrassingen en prettige steentjes in ieders vijver.


 
Johannes Brahms: Pianowerken PDF Afdrukken E-mail
Pianist Nelson Freire, nu 72, beleeft een Indian Summer. Aan de lopende band verschijnen cd’s in een gevarieerd repertoire waarmee hij telkens een geweldig visitekaartje afgeeft. Op zijn nieuwste speelt hij solowerken van Johannes Brahms: de grote sonate opus 5 en enkele lyrische miniaturen. De sonate krijgt de juiste mix van jeugdigheid en berusting en de miniaturen klinken als prettig bezadigde meesterwerkjes die veel meer zijn dan dierbaar romantisch sentiment.


 
Johann Sebastian Bach: Franse suites PDF Afdrukken E-mail
Bach is het schoolvoorbeeld van een componist wiens muziek men op honderd manieren kan spelen. Pianist Vladimir Ashkenazy houdt van een voortvarende aanpak, heeft een mooi toucher en schuwt het drastische niet. Hij houdt niet van sentimentaliteit en kiest eerder voor drama dan voor dierbaarheid. De Franse suites, die vaak klinken als enigszins lichtgewichten, krijgen hierdoor een ernst die de suites ook past.


 
Shortlist ECI literatuurprijs 2017 PDF Afdrukken E-mail
 
Winnaars DioraphteLiteratour Prijs 2017 PDF Afdrukken E-mail
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 21 - 30 van 393
spacer
 
Literaire Boekhandel Lijnmarkt - Lijnmarkt 17 - Utrecht
Copyright 2005-2008 Maurice Willemsen.
spacer